mandag den 9. juli 2018

Ikke flere angreb på US skibe efter Trump afløste svæklingen Obama

Ikke flere angreb på US skibe efter Trump afløste svæklingen Obama

Selvom præsident Obama gav Iran rigtig mange indrømmelser for hans “atom aftale” – $150 milliarder for eksempel – har Iran behandlet U.S. med foragt, har generet os og endog taget U.S. skibe i Den Persiske Gulf i forvaring. Talemåden - svaghed er provokerende viste sig sand. (via the Daily Caller):
I de sidste år med Obamas administration generede iranske kanonbåde regelmæssigt U.S. skibe, med tre dusin indgreb i 2016.. ...
Den værste hændelse fandt sted i januar 2016 da iranerne tog U.S. Navy patruljebåde og 10 marinere i forvaring. 
Riverine patrol boat of the type that was captured by the Iranians.
(Photo credit: Petty Officer First Class Peter Lewis.)
Men det er blot en ydmygende erindring da da Amerika har en præsiden der ikke vil finde sig i sådanne handlinger. :
I det første år med præsident Donald Trump er antallet af hændelser faldet til 14, altså cirka 60%. Her i 2018 har der ikke været et eneste fortalte U.S. Navy Fox News.
Ændringen hos de tidligere bøller er helt forståelig:
Trump kommenterede om emnet under kampagnen ved at sige, "Når det gælder Iran, og når de cirkler rundt om vore smukke destoyere med deres små både og laver grimme ansigter mod vore folk, det burde de ikke have lov til. De vil blive pulveriset fra havets overflade.”
Den første hændelse under Trump administrationen fandt sted i juli 2017. Et U.S. Navy krigsskib affyrede et advarselsskud mod en iransk kanonbåd der kom alt for tæt på det amerikanske fartøj.
I marts måned anerkedte The Navy offentligt ændringerne i Irans opførsel.
"Det ser ud til at de så absolut har taget den bevidste beslutning at give os mere plads.” fortalte Navy Cmdr. William Urban, talskmand for U.S. Naval Forces Central Command, journalister.  "Det er definitivt en ændring i deres opførsel."
"Fred ved styrke" er ikke et tomt slogan. Det er en strategi der fungerer..

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails