onsdag den 4. juli 2018

Saudiarabien hindrer tyske firmaer at indgå regeringskontrakter

Saudiarabien hindrer tyske firmaer at indgå regeringskontrakter

En udenrigspolitisk uoverensstemmelse mellem Saudi Arabien og Tyskland er under udvikling, grundet Tysklands kritik af kongedømmets politik i Mellemøsten der som mål har at ramme Irans allierede, Yemen, Libanon og andre .
Der Spiegel fortæller:
De engang positive relationer mellem Saudi Arabien og Tyskland er forværret. For seks måneder siden trak Riyadh sin ambassadør hjem fra Tyskland og han er stadig ikke vendt tilbage. Der har kun været ringe diskussion om årsagerne til konflikten.. ...
Den unge kronprins Mohammed bin Salman, kendt som MBS synes at være “virkelig krænket” af den tyske regering. siger Daues, der føjer til at hans information stammer fra fortrolige i Riyadh. Relationerne mellem de to lande begyndte at sande til i november, da den tyske udenrigsminister Sigmar Gabriel talte om spredning af “politisk hasard” i Mellemøsten, en bemærkning rettet mod Saudi Arabien. Indtrykket som var almindeligt på det tidspunkt af den libaniésiske premierminister Saad Hariri blev tilbageholdt mod sin vilje i Riyahd, og at han blev stærkt presset af herskerne til at træde tilbage.....
Berlin er besluttet på at holde sig til kerneaftalen trods Donald Trumps meddelelse om at han trækker USA ud af den på grund af stærk mistro til regeringen i Teheran såvel som Riyadh. Muligvis anser den saudiske kronprins Tysklands opførsel som kritik af hans regeringsledelse. Kilder tæt på ham siger at det at have en afslappet holdning til meningsforskelle ikke er en af prinsens stærke sider. Billedresultat for germany and saudi arabia relations
Uanset hvordan det kommer til at gå med tyske kontrakter med Iran så har tyske eksportører virkelig meget at miste i Saudi Arabien.  Reuters fortæller::
Siemens vandt sidste år en ordre svarende til en værdi af $400 million for levering af fem gasturbiner til et kombineret varme og kraftværk i Saudi Arabien,  Daimler sikrede sig kort tid efter en ordre på 600 Mercedes‑Benz Citaro busser fra den saudiske operatør SAPTCO.
En førende tysk forretningsmand i Saudi Arabien der bad om at være anonym fortale Reuters fredag at især sundhedssektoren nu for tiden mærker forbehold når der der søges om ordrer i landet. 
"De har endog spurgt: Hvor stammer Jeres produkter fra? Er de fremstillet i Tyskland? Har i andre fremstillingssteder? Lige så snart det er fra Tyskland har de afvist ethvert licitationsbud;” sagde personen,.
Tyskland er Saudi Arabiens top handelspartner i EU og har nydt godt af et eksport overskud.. Fra  Der Spiegel's artikel kan det se ud som om at Kansler Merkel forsøger at nedtone, men MBS er i sandhed vred.
Kansler Angela Merkel har siden haft telefonisk kontakt med kronprinsen, hvor hun gav forsikring om sin personlige velvilje over for prinsen og sagde hun se frem til et fremtidigt godt samarbejde med kongedømmet. Gabriel fastslog også gentagne gange at hans bemærkning ikke var rettet mod Riyadh, før han trådte tilbage i marts måned, men om hasard i Mellemøsten i almindelighed. Diplomatiske noter har siden flydt mellem landene og der er holdt møder med ambassadører.
Men intet af det har været nok. Kilder i paladset i Riyadh siger de forventer en “undskyldning.” “Saudierne er et stolt folk, og de er også meget følsomme overfor kritik,” siger landskabsarkitekt Bieler, der i den grad kender landets kultur.
Endnu engang, som med bølge af kriminalitet foranlediget af at en million “flygtninge’ strømmede ind i Tyskland (de fleste unge muslimske mænd i den militærduelige alder) lærer de tyske borgere og virksomheder at der er en stor omkostning forbundet med disse signaler. 


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails