torsdag den 19. juli 2018

Pis og lort i gaderne - et kæmpeproblem

San Francisco : Det flyder med lort og pis

 RICK MORAN 

En brugt sprøjte på et fortov .i San Franciso, torsdag den 19. juli 2018. San Francisco uddeler millioner af sprøjter hvert år til stofmisbrugere, men har meget lidt kontrol med hvad der sker med disse sprøjter efter brug og det er med til at bidrage til al snavset og hundreder af klager.
(AP Photo/Jeff Chiu)
San Francisos nyvalgt borgmester London Breed, har et hjemløse problem som hendes by forekommer handlingslammet overfor. Det er blevet så slemt at de hjemløse er holdt op med at benytte de offentlige toiletter og pisser og skider på fortovene. 
Byen er holdt inde med at håndhæve lov, fordi man ikke ønsker at anklage hjemløse for forbrydelser, for lovbrud. Resultaterne har været ganske forudsigelig: Byen fortove er dækket med “en farlig blanding af nåle, affald og fækalier,” ifølge en journalist fra et lokalt TV.
I et interview med den lokale NBC afdeling indrømmede Breed at problemet var ude af kontrol. “Der er flere fækalier på fortovene end jeg nogensinde har set, og jeg er opvokset her,” fortalte Breed KNTV“Det er et kæmpe problem og vi taler ikke kun om hundeefterladenskaber - vi taler om menneskelig afføring.”
Vi ser fækalier, vi ser urin, vi ser nåle og vi ser affald,” fortalte skolelærer Adelita Orellana KNTV. “Undertiden spørger børnene hvad det er. Det er en samtale der er noget vanskelig at have med et barn på 2 år, så vi fortæller dem, at de ting er fulde af bakterier, at de er farlige, og at de aldrig skal røre ved det.”
I San Francisco er der cirka 7500 hjemløse, og byen bruger næsten 280 millioner dollars om året på faciliteter til de hjemløse. Breed sagde San Franciscos store boligomkostninger kaster de hjemløse ud på gaderne. “Cirka 70% af de man mener er hjemløse i San Francisco boede faktisk i byen før de blev hjemløse,” sagde hun. “Vi skal sørge for at de mennesker der bor her, og trist nok, de mennesker som er hjemløse her, også bliver holdt ansvarlige for at passe på vore gader.”
Det er uklart hvordan Breed vil holde de som ‘skider’ på gaderne til ansvar. Hun sagde at barskere straffe over for dem ikke er med i betragtning.
Så hvem mener Breed har skylden for denne ækle situation? De grupper der taler de hjemløses sag:
Hendes kritik blev rettet med disse grupper der som hun sagde, ikke gør det godt nok med at lære deres ‘klienter’ hvordan man holder gaderne rene. Javel, så hjemløse lærer ikke hvordan man benytter toiletter?
“Jeg arbejder hårdt for at sikre at vore programmer virker og forsøger at få hjælp til disse individer, og det jeg beder Jer om at gøre er at arbejde med jeres klienter og bede dem, i det mindste have respekt for vort samfund og menneskene i boligområderne,” sagde hun.
Dette er ikke blot en hjemløse krise. For over 120 år siden var San Franciscos gader dækket med hestepærer. Dog vidste man dengang hvordan man fjernede disse efterladenskaber for at få et sundere samfund. Mennesker afføring har langt flere sygdomme i sig. At tillade at affald hober sig op på fortovene er en åben invitation for et sygdom der kan sprede sig som en epidemi. 
Nu kunne jeg sige noget klogt om situationen som en metafor der beskriver det at bo i en by, men hvis du nogensinde har set San Francisco på sikker afstand vil du vide har betagende smuk byen er. Men den skønhed er blot en finér over råddenskab, og snavs der det at bo der til et mareridt som man knap kan vågne af.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails