onsdag den 31. oktober 2018

Sådan skabes en psykopat

Sådan skabes en psykopat

Sarah Barns
To yderligtgående måder at være forældre på er blevet knyttet til børn der bliver kriminelle psykopater senere i livet har forskning åbenbaret.
.
The Norwegian University of Science and Technology interviewede fanger i særdeles sikre fængsler og fandt at mange af dem havde en historie med enten total tilsidesættelse fra forældrenes side eller strenge kontrollerende autoritære forældre. 
En psykopat er en person der lider af et kronisk mentalt handicap med unormal og voldelig opførsel. .
De defineres gennem deres mangel på empati og har en tendens til at manipulere med mennesker uden at føle skyld ved det. 
Den forbløffende forskning fandt at alle de kriminelle psykopater man undersøgte også havde en historie med grotesk fysisk og/eller psykologisk misbrug i barndommen.
 Billedresultat for how to create a psychopath
Forskningsleder Dr. Aina Gullhagen kommenterede: “Uden undtagelse har disse mennesker fået skader i selskab med de som tog sig af dem.”
“Og mange af beskrivelserne, beretningerne gjorde det klart, at deres senere hensynsløshed var et forsøg på at behandle denne skade, men på en upassende og slet facon.”
Hun føjede til som forklaring på den type forældre som kriminelle psykopater typisk havde: “Hvis man tænker på en skala af forældreomsorg der går fra ingenting til fraværet af omsorg, og så hele vejen til totalt kontrollerende forældre placerer de fleste forældre sig i midterfeltet.”
Det samme gør sig gældende med hvordan vi har det med forældre der kontrollerer.
“På en skala fra “ingen omsorg” hele vejen til “total kontrol” havner de fleste forældre igen i midterfeltet.” Men for psykopater er det anderledes.
“Mere end halvdelen af psykopaterne jeg har undersøgt rapporterede at de havde været udsat for en forældreadfærd der kunne placeres i de to ekstreme yderfelter på denne skala.”
“Enten levede de i en situation hvor barnet blev underkastet total kontrol og skulle adlyde, eller barnet er blevet overladt til sig selv.”
Forældrene skal ikke have skylden for alt, og der er mange børn der har haft skrækkelige barndomme og ikke er blevet kriminelle psykopater.
Gullhaugen sagde “Selvfølgelig kan ikke al hensynsløs opførsel forklares med en dårlig opvækst, men vi arver heller ikke alt. Det er hovedpointen.”
Eksperter har tidligere afsløret, hvilke personlighedstræk der skal holdes øje med for at spotte en psykopat.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails