lørdag den 23. marts 2019

Dommer forbyder boring efter olie - grundet klimaforandring

Dommer forbyder boring efter olie på grund af klimaforandring

En forbundsdommer er kommet med en forkastelig afgørelse der vil hindre at hundreder af olie- og gasprojekter i Wyoming, strækkende sig over knap 1300 kvadratkilometer, kan igangsættes. Han gør det med begrundelsen at regeringen ikke i tilstrækkelig grad tager klimaforandringer i betragtning når der gives tilladelser på offentligt ejet landområder. 
Der er tale om en afgørelse der er helt ude af kontrol.
NBC News:
U.S. District Judge Rudolph Contreras i Washington synes at være gået et skridt videre end andre dommere med afgørelsen der faldt i tirsdags.
Tidligere afgørelser har haft fokus på individuelle lejeaftaler eller salg. Men Contreras sagde, at når the U.S. Bureau of Land Management lægger offentlige landområder på auktion for olie- og gas formål, da bør embedsmænd overveje tidligere tiders udledning, nuværende udledning og fremtidige olie- og gas lejeaftaler over hele landet.
Contreras skrev: "Når man nationalt set tager klimaforandringens ophobende natur i betragtning, og overvejer hvert udvindingsprojekt isoleret så fratager man offentligheden den nødvendige sammenhæng i evalueringen af olie- og gas boringer på land ejet af forbundsregeringen.”
Afgørelsen kolliderer med et aggressivt forsøg fra præsident Donald Trumps administration på at åbne op for mere offentligt ejede landområder til energiindvinding.
Afgørelsen faldt i et søgsmål der udfordrede tilladelser udstedt i Wyoming, Utah og Colorado i 2015 og 2016, under præsident Barack Obamas administration. 
Kun de mulige tilladelser i Wyoming blev straks omtalt i Contreras afgørelse. Den blokerer embedsmænd fra at udstede boretilladelser indtil der er udført en miljømæssig vurdering der skal se nærmere på drivhusgasudledninger.
Billedresultat for drilling in wyoming judge
At tage “tidligere, nuværende og fremtidige” boringer i betragtning er yderst absurd. Ingen kender til hvor mange boringer der vil være i aktion. Ingen kender til hvor meget olie og gas der bliver udvundet. Denne afgørelse har intet at skaffe med at frelse planeten, og til gengæld alt med dommerens personlige politiske overbevisning. 
En 2007 Supreme Court beslutning afgjorde at CO2 er et forurenende stof. Det gav dog ikke forbundsretssystemet magten til subjektivt at afgøre, hvor megen CO2 i atmosfæren der ville føre til klimaforandring. Her i den aktuelle sag afgjorde dommeren sagen på helt egen hånd og dermed hæmmes produktionen af energi på forbundsejet land, hvor virksomhederne havde fået Ok til at bore.
Jeg vil forestille mig at denne beslutning ved en appel bliver lavet om. Men så længe forbundsdommere fortsætter med at skabe love i overensstemmelse med deres politiske agenda vil det føre til meget dyre appelafgørelser der ville være ikke nødvendige dersom han i første omgang opfyldte sin pligt. 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails