mandag den 3. juni 2019

Anerkendt historiker om slaveopstande afsløret

Anerkendt historiker om slaveopstande afsløret 

Efter U.S. anerkendelsen af USSR i 1933, opnåede the Communist Party USA betragtelig fremgang i Amerika. Mange forlod imidlertid Partiet efter Stalins skueprocesser og udrensninger i midt 1930’erne og mange andre efter Stalin-Hitler Pagten i 1939. Som kontrast meldte Herbert Aptheker sig ind i Partiet “faktisk på grund af det,” forklarer hans tidligere assistent, ven og kammerat Anthony Flood.
Fire år før Nazi-Sovjet Pagten godkendte Aptheker da Stalin sendte olie til Mussolini for at hjælpe diktatorens invasioen af Etiopien, og det fik nogle afrikansk-amerikanere til at melde sig ud.
Efter krigen benægtede Aptheker at der foregik anti-Semitisme ved 1952 Slansky retssagerne i Tjekkoslovakiet, der fik selv partitro til at melde sig ud.
Andre igen gik ud af the Communist Party i 1956 efter Khrushchev delvist bekræftede Stalins mange overgreb der længe havde været en del af den historiske fortælling for alle de som dog var bevidst blinde. Andre igen forlod Partiet samme år, da USSR knuste en opstand i Ungarn.
Herbert Aptheker derimod var fortaler for Sovjets invasion af Ungarn i bogen The Truth About Hungary, som han forsvarede så sent som 2001. Og der var ingen opstande i Nordkorea skrev Aptheker også, fordi i det kommunistiske diktatur “hersker folket.”
Anthony Flood, Herbert Aptheker: Studies in Willful Blindness, 91 pages, 2019.
Fortællingen om denne servile “post-Stalin Stalinist,” ville være tilstrækkeligt at afvise at Aptheker kunne være lærd og underviser. På den anden side finder hans tidligere “apostel” Anthony Flood endnu et emne af stor betydning. Selvom han døde i 2003 betragtes Herbert Aptheker stadig som historiker om slaveopstande i Amerikas.
Den eneste af de opstande der lykkedes var Toussaint L’Ouverture’s 1791-1804 opstanden i Caribien. I 1938 beskrev historikeren fra Trinidad C.L.R. James, revolten i The Black Jacobins: Toussaint L’Ouverture and the San Domingo Revolution. Selvom den blev rost at lærde som den definitive beretning dukker James værk slet ikke op i skriverier af den ‘ærede’ ekspert om slaveopstande, Herbert Aptheker.
Général Toussaint Louverture.jpg
“Aptheker kunne aldrig få sig selv til at anerkende James af den simple årsag at Aptheker var Stalinist og James Trotskist,” bemærker Flood. Så den hvide Stalinist “anså James som en usynlig mand.”
“Aptheker er ikke en eneste gang gået ud over de grænser der er foreskrevet af Stalinismen om negre som arbejdskraft, som stødtropper og som fortjenende ‘anerkendelse.’ Så gennemtrængt af nutidens Stalinisme er denne holdning og så Staliniseret er Aptheker, at han kun i sine ganske omfattende udforskninger kan finde dette mønster, ubetydeligt som det er, og han er helt blind for alt andet.”
Som Flood bemærker, “at man helt negligerer The Black Jacobins i Apthekers skriverier afspejler Communist Partys embargo mod alt Trotskistisk, og er faktisk Sovjetunionens politik i mikrokosmos.” 
Ifølge chefen for Communist Party Dorothy Healy, er den eneste opgave partilederne tillod intellektuelle at opfylde, at give et rationale for hvad den nuværende partilinje nu kunne være. Og som hans tidligere ‘følgesvend’ Anthony Flood siger var Herbert Aptheker en “førende intellektuel i Partiet.
Partidisciplinen ville have hindret Aptheker i at betone The Black Jacobins i klasseværelset. Det er derfor, som Flood, bemærker Sidney Hook spurgte, “Burde kommunister få lov at undervise?” i hans berømte artikel i 1949 i New York Times. Ifølge Hook, forfatter til Out of Step og andre bøger var problemet ikke det at være partimedlem, men at kommunisterne “udøvede uddanneslesbedrag.” 
Flood har som mål at ændre holdningen til at Herbert Aptheker var historiker. Hans tidligere ven og forskningsassistent betragter ham nu som “en livslang benægter af kommunistisk holocaust,” sammenlignelig med David Irving. Og det meste af hans liv var Aptheker “fortaler for en totalitær stat.” Aptheker var ikke historiker, men kunne denne stalinist også være racist?
C.L.R. James hævdede det, for Stalinisterne var sorte kun arbejdskraft og stødtropper, men racismen på venstrefløjen går hele vejen tilbage til kommunist patriarken Karl Marx. I 1862 forhånede Marx “den jødiske neger Lassalle,” en blanding af “neger afstamning” hvis plagsomhed også var negeragtigt.” Flood går ikke i dybden med dette tema, men hans fortælling behandler dog dystre side kort. .
“I 1970’erne mens Aptheker underviste på Bryn Mawr, var en anden stalinist Frank Marshall Davis, mentor for en fremtidig præsident.” (Barack Obama) (Artikler på synopsis om Davis)  Det er endnu et studium i “bevidst blindhed” men det er hvad det går ud på. “Aptheker, chef teoretikeren for the Communist Party under Den Kolde Krig var blevet den førende.”
Det er derfor Flood konluderer, “‘Små’ Apthekers og beslægtede ondsindede ånder har længe fået lov til at undervise på Amerikas universiteter og læreanstalter.” I samme ånd som Aptheker afviser professor på Columbia University professor Eric Foner -C.L.R. James’ De Sorte Jakobinere som “Trotskistisk historie.”
Som uddannet ved New York University har Anthony Flood skrevet for American Communist History og the Journal of American History. Herbert Aptheker: Studies in Willful Blindness er Flood’s første bog, yderst velkommen til andre værker om post-Stalin Stalinismen, der stadig er en nederdrægtig kraft - længe efter Den Kolde Krig sluttede.
Med tanke på hans omhyggelige arbejde burde Anthony Flood få travlt med bøger der udstiller, afslører de små Apthekers og åndsfæller på campuses over hele landet. Vi taler om bevidst blinde professorer, der er blevet ind hvirvlet i stalinistiske løgne, har bedraget deres studerende og fået som de fortjener. Det er en fantastisk beretning, som Michael Corleone ville sige det. Læserne burde holde af en sådan fortælling.

Lloyd Billingsley is the author of  Barack ‘em Up: A Literary Investigation and, most recently, Sexual Terrorist, about the Golden State Killer.  Lloyd’s work has appeared in City Journal, the Wall Street Journal, Washington Times, California Globe, and many other publications. Bill of Writes: Dispatches from the Political Correctness Battlefieldis a collection of his journalism. His crime books include A Shut and Open Case, about a double murder in Davis, California.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails