torsdag den 13. juni 2019

At Kina kan hacke og stjæle skyldes vor egen grådighed

At Kina kan hacke skyldes vores grådighed 

Problemet med Kina der hacker US virksomheder og dermed stjæler intellektuel ejendom har fundet sted i årtier.
Men når det drejer sig om at bekæmpe denne kriminalitetsbølge fra Kina, er US regeringen blevet hæmmet ved at ofrene ikke samarbejder helhjertet.
En undersøgelse ved National Public Radio og PBS afslørede at frygt for at miste fortjenester har gjort at US virksomheder - der sagtens kan se at ‘båden langsomt fyldes med vand’  en trussel mod deres overlevelse, alligevel ikke gør noget effektivt ved det. 
Billedresultat for china hacking
I dusinvis af interviews med US regeringen og repræsentanter for virksomheder, embedsmænd der beskæftiger sig med handel med Kina siges, at hacking og direkte tyveri har været en slet skjult ‘hemmelighed’ i næsten 20 år. Det har stille og roligt fået lov at fortsætte, fordi US virksomheder har alt for mange penge på spil til at gøre indsigelser.
Wendy Cutler, der var en erfaren forhandler ved  the Office of the U.S. Trade Representative, siger det ikke blot var det at US virksomheder tøvede med at komme med specifikke eksempler. Hun siger virksomhederne ikke ønsker at regeringskontoret skulle “gøre noget drastisk.” 
"Vi kan ikke være særlig effektive dersom vi ikke har støtte fra US virksomheder,” siger hun. “Når man ser tilbage, retrospektivt, mener jeg vi muligvis kunne have været mere aktive og indføre modforanstaltninger. Vi har på en måde mistet overblikket over hvad der faktisk foregår.”
Ingen af de dusinvis af virksomheder eller organisationer som NPR henvendte sig til, og som var ofre for tyveri eller forretningsudspionering stammende fra Kina, ville udtale sig.
Og den kinesiske regerings embedsmænd har officielt benægtet over for NPR og Frontline at den har været involveret i disse praksis.
Det anslås af den uretfærdige forretningspraksis af Kina koster amerikanske virksomheder $57 milliarder om året. Men det at ‘forretningshemmeligheder udstilles kan være langt større, medføre enorme ekstra tab. 
Men nu kommer denne ‘hemmeligheds’ konsekvenser frem i lyset. Virksomhederne kan i fremtiden se frem til tab af hundreder af millioner dollars i tab, og US embedsmænd siger de halter årevis bagud i forsøg på at tackle problemet.
Michael Wessel, fra the U.S. government's U.S.-China Economic and Security Review Commission, siger det sådan set ikke var meningen. US embedsmænd havde store forhåbninger da Kina officielt sluttede sig til the World Trade Organization i 2001.
"Der var en periode som en bryllupsrejse i de første seks eller syv år, et ønske om at få tingene til at fungere,” siger Wessel.
Han siger dog, at begyndende cirka 2006, gjorde virksomheder ham igen opmærksom på at Kina havde stjålet deres designs eller ideer og havde presset dem til partnerskaber og taget deres teknologi. 
Ligesom med Hickton, siger Wessel ville de ikke stå offentligt frem.
Kina regner med denne omerta kodeks af amerikanske virksomheder og Kina fortsætter som hidtil. Men dersom Kinas tyveri fortsætter og bliver mere tydeligt skulle man tro at US virksomhederne ville blive tvunget at samarbejde for at kunne overleve.  

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails