mandag den 12. august 2019

Baltimore en by i dyb forfald

Havde Trump ret om Baltimore?

Her er så hvad præsident Trump tweetede om Baltimores kongresmedlem og dennes by: "Rep. Elijah Cummings har været en brutal bølle, råbende og skrigende af de gode mænd & kvinder hos Border Patrol, om forhold ved den sydlige grænse, når faktisk hans eget Baltimore distrikt er langt værre og farligere. Hans distrikt anses som det værste i the USA.”
"Som bevist sidste uge under en kongrestur er grænsen ren, effektiv og i orden, det eneste er at den er meget tæt med mennesker,” føjede Trump til. Cummings “distrikt er et afskyeligt, rotte- og gnaverinficeret rod. Hvis han brugte mere tid i Baltimore kunne han måske hjælpe med til at rydde op i dette meget farlige og møgbeskidte sted.”
Præsident Donald Trump's påstande om at Rep. Elijah Cummings' Baltimore-område distrikt kan “betragtes som det værst ledede og farligste” er blevet kaldt racistisk. Men Trumps påstande kan bevises ved kendsgerninger. Lad os se på nogle stykker:
I 2018, blev Baltimore placeret som en af de “Rattiest Cities” i nationen af skadedyrsvirksomheden Orkin. Ifølge Patch Media, ligger Baltimore som nummer ni i rotteinvasion, selvom man har gjort fremskridt, faldet fra en sjetteplads to år tidligere på Orkins liste.
Hvad med sikkerhed? I 2017 var det St. Louis der havde nationens højeste mordrater med 66,1 mord per 100000 indbyggere. Baltimore lå som nummer to, med 55,8 mord per 100000. Den ubehagelige kendsgerning er at overvejende sorte og Democratic ledede byer har de værste statistikker vedrørende offentlig sikkerhed. 
The Trace, en uafhængig nonprofit nyheds organisation, der benyttede data fra 2017 fra the FBI's Uniform Crime Reporting program, oplistede de 20 større U.S. byer med de højeste manddrabsrater. Efter St. Louis og Baltimore lå Detroit som nummer tre med 39.8 mord per 100000 indbyggere. Andre byer med høje mordtal omfattede New Orleans; Kansas City, Missouri; Cleveland; Memphis, Tennessee; og Newark, New Jersey. With 24.1 mord per  100,000. Chicago indtog niende pladsen, fulgt af Cincinnati og Philadelphia. Washington, D.C., var 17.
Hvad med uddannelse i Baltimore? I 2016 i 13 af Baltimores high school opnåede ikke en eneste elev topkarakter i statens matematikeksamen. På seks andre high schools var det kun 1% der opnået topkarakter. I rå tal, bestod 3804 elever i Baltimore statens matematikeksamen, og 14 klarede den med topkarakter. Over hele byen var det kun 15% af eleverne i Baltimore der bestod statens prøve i engelsk. Det er ikke penge der er problemet. Af nationens 100 største skolesystemer ligger Baltimores skoler som nummer tre i forbrug per elev.
Baltimore's sorte studerende modtager diplomas der attesterer, at de kan funktionere som på et 12. klasses niveau, når de sådan set kun er i stand til at præstere ved et 6., 7., eller 8., klasses niveau. Disse elever og deres familier har ikke rigtig grund til at formode at deres diplomer er uduelige.
Når de således ikke kan klare en test som tjenestemand vil de anklage testen for at være racistisk. Når de får dårlige karakterer på college og træde ud, vil de lægge til grund at det skyldes racisme.
Den information disse sorte studerende får er, at de, ligesom hvide studerende, har et high school diplom, og den eneste forklaring de kan få øje på når der er ulighed i indkomst er racisme. Den samme historie om elendig uddannelse og resultaterne kan fortælles om de fleste byer med stort antal af sorte. 
Problemerne som sorte konfronteres med er immune med hensyn til hvem der er præsident for the U.S. De problemer blev ikke mildnet da Barack Obama var præsident. De problemer vil ikke blive mildnet ved præsident Trumps præsidentskab, skønt arbejdsløsheden blandt sorte er betragteligt lavere.
Lektionen for sorte er at politikerne og regeringens håndrækninger ikke er løsninger. Hvis de var, ved en offentlig udgift der overstiger $22 billioner i løbet af de sidste 50 år, burde sorte ikke stå midt i dagens problemer. 
Walter E. Williams is a professor of economics at George Mason University.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails