lørdag den 10. august 2019

Masseskyderier: Hvem har skylden?

Masseskyderier: Hvem har skylden? 

 er vi igang - igen. To masse skyderier på 13 timer. Hvem har skylden? Hvor mange våbenforbud bør vi indføre? Hvor megen skyld har præsident Trump for alt dette?
Her er en eftertanke. Når unge mænd i en kultur føler sig uden håb, lader de sig opsluge i en selvmordskult.
Eksempel 1: Ghost Dance bevægelsen blandt indfødte amerikanske stammer på the Great Plains i 1890 efter den hvide mand havde fordrevet dem fra deres fædreland. La Wik:
Korrekt udførelse af dansen ville genforene de levende med de dødes ånder, bringe ånderne til kamp på de levendes vegne, få de hvide kolonister til at drage bort, og bringe fred, velstand, og enhed til det Native American folk over hele regionen.
Ideen gik ud på at ved at iføre sig en Ghost Shirt skulle du blive usårlig over for den hvide mands kugler.
Det var ikke det eneste desperate modsvar på Den Hvide Mands Århundrede. I Kina havde de Boxer Opstanden i 1899. La Wik:
Efter mange måneder med stigende vold og uro i Shandong og det nordlige Kina mod udenlandsk og kristen tilstedeværelse i juni år 1900, mødtes Boxer krigerne, der mente de var usårlige overfor udenlandske våben, og gik mod Beijing under sloganet Støt Qing Regeringen og udslet udlændingene.
Man kunne med god ret argumentere for at den islamiske terrorisme i Mellemøsten er konsekvensen af demoraliseringen af muslimske mænd i en tidsalder med Vestens kulturelle og økonomiske hegemoni.
Det fælles træk er, at man oplever en øjeblikkelig kulturel udslettelse. For Plains indianerne den fuldstændige smadring af deres livsstil. For kineserne, kollapset af Qing Dynastiet. For muslimer i Mellemøsten? Nuvel, lad mig sige, at de har haft et helt århundrede med mareridt, lige siden Osmanner Imperiet brød sammen. Jeg formoder der kunne ligge noget i generne hos de unge mænd der lader sig provokere og de føler sig trængt op i et hjørne, og alt håb er ude.
Her i the United States har vi haft cirka 50 år med en herskende klasses kultur, der er vendt på en tallerken siden cirka 1970, fra en politik hvor man hyldede arbejderklassens hvide til skyerne til en politik hvor man beskylder hvide, og især hvide mænd for alle verdens dårligdomme. Faktisk siden Tidernes Morgen.
Hej Genier! Hvad tror du der ville ske? At alle de der giftige, racistiske, sexistiske homofober bare ville tage imode deres kulturelle udslettelse liggende på ryggen? Har I aldrig nogensinde læst en historiebog?
Og så er der de unge hvide mænd fra Antifa, den unge hvide mænd fra alt-right. De folk der slår sig selv ihjel i opioider. De unge sorte bandemedlemmer fra Chicago og Baltimore, hvor der sker drab hver eneste weekend. De hjemløse og deres lejre der blot venter på alt er slut i de ‘bedste’ venstreorienterede byer.
Hvad er det der foregår? Det er ikke altså ikke kun de hvide masseskydere der gennemlever kulturl desperation.
Jeg har en ide. Mennesker kan udskiftes og således burde samfundet altid tænke over den bedste metode til at overflødiggøre dem, ellers vil de selv begynde at overflødiggøre sig, eller værre, overflødiggøre den herskende klasse.
En sejrrig krig er en oldgammel metode til at skaffe sig af med de overflødige. Man sender en hel generation i krig, og så bruger man de næste 50 år på at fortælle de overlevende hvilke helte de er.
I den britiske verden fungerede det aldeles storartet i Napoleonskrigene, med de blodige flådeslag, og de militære formationer der kaldes Forlorn Hopes hvor frontlinjen blev fyldt med engelske døde soldater. Hvad med 1. Verdenskrig? For the U.S. var det en storartet måde at bringe alle de mange immigranter sammen og forvandle dem alle til en dobbeltudgave af Yankee Doodle Dandy og On Moonlight Bay. Og 2. Verdenskrig? Der må være mindst 27000 2. Verdenskrig film der hylder heltene i 1941-45.
Lad os se lidt på det store billede. Menneskehedens historie er en evigt fortsættende beretning om krige, hungersnøde, epidimier, folkevandringer, massakrer, invasioner, voldtægter og plyndringer, storslåede imperier og trøstesløse dystre tider.
Hvad ville ske dersom vi forsøgte at skabe et samfund hvor al død og ødelæggelse blev sat på hold? Ville det fungere? Eller ville de unge mænd helt instinktivt insistere på at være overflødige og så overflødiggøre sig selv?
Eller måske ville den herskende klasse i deres evindelige visdom ligegyldigt ignorere unge sorte mænd der overflødiggør hinanden i de store byer, og unge hvide mænd der overflødiggør sig i narko epidemien. Men den ensomme unge - nede i kælderen - der er ved at planlægge, hvor der kan udføres masseskyden og dermed overflødiggøre sig selv? Det kan vi ikke have! Lad os få et totalt våbenforbud så befolkningen er afvæbnet og vi kan føle os ‘sikre.’
Ser du. Da nu den uddannede herskende klasse netop er den herskende klasse, så betyder det at alt der er gået skævt, og går skævt i dette land sådan set er deres fejl.
Alligevel har de frækheden -- the noive -- at lægge skylden på Trump og hvidt overherredømme for alt.
Christopher Chantrill @chrischantrill runs the go-to site on US government finances, usgovernmentspending.com. Also get his American Manifesto and his Road to the Middle Class.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails