onsdag den 28. august 2019

Skovbrande i Brasilien og Bolivia ingen forskel. Men kun Brasilien kritiseres

Skovbrande i Brasilien og Bolivia ingen forskel. Men kun Brasilien kritiseres

Venstrefløjen gør sit bedste for at lægge skylden fra brandene i Brasilien på landets konservative Trump-lignende præsident  Jair Bolsonaro - for at få smidt ham på porten.
Det er ikke godt for ham - brandene skader luftens kvalitet i de stater som er hans politiske base, og de stater findes ikke i regnskovsområderne, men i områder med godt udnyttet landrbrugsjord, noget Bolsonaro har givet tilskyndelser til at udnytte så disse områder kan få en slags velstand i Brasilien.
Det har givet overvældende negativ presse om ham og sat EU’ eurokyllingerne i færd med at klukke, lovende at  topmødet G-7 vil begrænse handel med Brasilien og dermed lægge skylden for brandene på Bolsonaro i stedet for på vejret. Det har Brasilien ikke fortjent, men disse mennesker er helt uden skamfølelse.
Billedresultat for eurochickens cartoon
Democrats, her i staterne, gør det samme. Her er en der ønsker at suspendere alle midler til Brasilien medmindre brandene (som Brasilien bekæmper) kommer under kontrol.
Kamala Harris er også med på holdet, og tweeter denne anti-Bolsonaro skingre hilsen:

As the Amazon burns, Brazil’s Trump-like President who let loggers and miners destroy the land isn’t acting. Trump must not seek a trade deal with Brazil until Bolsonaro reverses his catastrophic policies and addresses the fires. We need American leadership to save our planet.
Lige meget at brandene sådan set ikke er værre end det der er normalt i tørre områder og under en tørkeperiode. Brasiliens brande, og der skal gøres noget, er sådan set ikke meget anderledes end de storbrande man kan opleve i Harris’ eget Californien, eller for den sags skyld Spanien eller Australien. Det er en del af stedets naturlige klima.
Alligevel har euro-venstrefløjens drømmeagtige visioner om at Brasiliens regnskove er verdens ‘lunger’ og en stor global katastrofe vil indtræffe medmindre de kan få gjort Brasilien til et naturreservat som de foretrækker det, og så lige få Bolsonaro til at makke ret.  
Se,, læs blot dette sludder der fortælles til ledere i Europa fra The Guardian:
In Rio de Janeiro, a couple of thousand people crowded the steps of the town hall. Many said the fires were a result of Bolsonaro’s plans to develop the Amazon forest and permit mining and commercial agriculture on protected indigenous reserves. The fires happen each dry Amazon winter but soared this year as farmers and loggers, emboldened by Bolsonaro’s anti-environment rhetoric, torched felled trees and cleared land for pasture.
“We need to show how much we disagree with his policy,” said Mariane Rocha, a trainee teacher. Others were angry Bolsonaro blamed NGOs for the fires without providing evidence. “His whole political game is based on false accusations and mistakes,” said Beatriz Ferreira.
Prøv at gætte? Buddet om at give Bolsonaro skylden, eller hans konservative politik, for brandene i Amazonas, falder helt sammen nu da nyheder kommer frem om at i det socialistiske Bolivia er der nøjagtig det samme problem med brande, og Nej, de gør ikke noget for at udvikle landet som Bolsonaro gør. Ifølge ScienceAlert i en artikel der begynder med følgende overskrift og indledning:
Det er ikke kun Brasiliens Amazonas - Bolivias vitale skove er også i brand og ude af kontrol.
Op til 800,000 hektar  af den unikke Chiquitano skov gik op i flammer i Bolivia mellem den 18. august til den 23. augustt. Det er langt mere skov end der sædvanligvis bliver ødelagt i landet i løbet af to år. 
Her følger en nyhedstweet fra Bolivia:

#ANF Vea la dimensión de los incendios en #Roboré, Santa Cruz. Un sobrevuelo en la zona permitió verificar que el fuego arrasa extensiones de superficie de área boscosa.
Embedded video
Om noget er dynamikken langt mere menneskeskabt i Bolivia end det der foregår i Brasilien. Bolivias socialistiske præsident Evo Morales har åbent opmuntret til det som er kendt, i f.eks. Venezuela, som “conuco” landbrugsdrift, hvor man siger til ludfattige landmænd, at det er helt i orden at sætte brande i gang for at få trækul der kan sælges eller for at rydde land til beplantning, nu nægter Morales at få hjælp fra udlandet til at bekæmpe brandene.

Da jeg besøgte Venezuela i 2005, så jeg masser af dette som foregik ved sletter nær junglerne og på steppeområderne, og det var ødelæggende. Tilsyneladende foregår det også i Bolivia. 
At tidspunktet er rigtig dårligt er en kendsgerning nu da regionen gennemgår en tørke. 
Her følger endnu en påstand der er værd at undersøge nærmere:

1) I’m not a Breitbart alum
2) I’m relying on the New York Times
3) I’m also targeting the only cop
View image on Twitter
View image on Twitter
NYTimes nævner meget belejligt at #fires blev begyndt #EvoMorales #indigenous #Altiplano loyalister der invaderede #Chiquitania #forests grænseområderne til #Brazil , han gav dem grønt lyst til at afbrænde#Amazon for at dyrke #coca &kolonisere #indigenous #Amazonia i #Bolivias østlige lavlandsområder.

Venstrefronten siger at Bolsonaro's politik for udvikling af regnskovene er det som er årsag til brandene, med det er yderst tvivlsomt om det er sandt, når man tænker over at i Californien er det præcis det modsatte der igangsætter de enorme og dyre skovbrande - plantning af for megen skov og grønne regulativer. Det som gør sig gældende er meget mere end noget menneskeforårsaget - udfordringen er vejret og hvordan man mest rigtigt tager sig af forholdene. For megen plantning af skov, som det foregår i Californien, er ligeså så slemt som “conuco” landbrug i Bolivia. I Brasilien er der nok brug for nogle politiske justeringer, men ingen grund til panik eller sanktioner.
Det er lige nøjagtig det som Europa og the U.S. Democrats skaber, ved alene at lade Brasilien få hele skylden. Brasilien står i en vanskelig situation der kræver støtte, ikke fordømmelse. Hvorfor sker dette? Nuvel fordi de hader Bolsonaro der for dem er en ‘udvidelse’ af Trump. Det er også derfor de romantiserer regnskoven. 
Nu her med Bolivia er deres trommehvirvel argument helt væk. Det som forekommer at være en langt mere desperat og mislykket situation foregår  i Bolivia, og vi ser ingen eurokyllinger der klukker om “verdens lunger” eller vil indføre sanktioner på den socialistiske ruin.
EU og det meste af G-7 har udelukkende fokus på Brasilien og sætter tommelskruerne på Bolsonaro ved at pålægge ham skylden for et meget udbredt midlertidigt vejrfænomen. Nu begynder det at ligne storpolitik og hvor ville det være velkomment om præsident Trump står frem imod alle ‘de klukkende kyllinger,’
Bolivia får deres hykleri til at stråle. 
Image credit: Twitter screen shot

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails