onsdag den 21. august 2019

En psykoanalytikers observationer om Trump

En psykoanalytikers observationer om Trump


Under 2016 præsidentkampagnen blev jeg stum og ofte oprørt over Donald Trumps aggressive og fornærmelige verbale opførsel og politiske taktik.


Hans kommentarer om Carly Fiorinas ansigt gjorde mig vred og jeg afskyede dem. Til tider var hans ad hominem angreb på politiske modstandere direkte ynkelige. Sådan opførsel blev af kommentatorer kaldt ‘ikke en præsident værdig.’
Som psykiater og psykoanalytiker lagde jeg mærke til Trumps åbenbare narcissistiske tendenser og enorme usikkerhed over for kritik, hans impulsive angreb og modangreb. Tweets der igen skabte det sociale fænomen - hønen og ægget.
Var det Trumps Tweets der skabte de liberale og mediernes had mod Trump og deres stadig flere fake news angreb mod Trump, eller var Trump med rette blot i færd med at forsvare sig?
I det lange løb synes såvel Trump som de førende medier at nyde og få profit af denne slagudveksling. De har skabt og skrevet manuskriptet til et moderne amerikansk politisk reality TV show og verden af P.T.Barnumske proportionerAlmindelige tilknappede, fokuserede godt forberedte politikere forekommer farveløse og uden bid i sammenligning med Trump - den gennemførte bølle.
Jeg lagde også mærke til Trumps hypomaniske opførsel og personlige stil. Mine første associationer om Trump var til Teddy Roosevelt. Som en klassisk hypomaniker synes Trump ikke have behov for megen søvn og har en ustoppelig energi og gåpåmod. 
  • Den mand der aldrig begår en fejl er den mand der aldrig laver noget.
  • Langt bedre er det at turde gøre store ting, at vinde glorværdige triumfer, selvom fiaskoen lurer ...end at være på niveau med de stakkels sjæle der hverken nyder eller lider meget, fordi de lever i det tusmørke, hvor sejr eller nederlag knap kan skelnes.         --Theodore Roosevelt
Efter min mening er Trumps soleklare narcissisme en fremtrædende del i det komplekse net om hans bemærkelsesværdige ego, og som type. En personlighed. Et stort ego er ikke egoistisk i den almindelige forståelse af udtrykket “et stort ego”, men indikerer præcis intuition, praktisk intelligens og dømmekraft.  Stærk nok til at modstå de bitre angreb fra bitre Democrats der aldrig troede at Trump skulle blive præsident. Stærk nok til at gå i kast med “the swamp” i Washington politik, de politisk korrekte, fjendtligt sindede universitetsprofessorer, og den massive anti-Trump liberale amerikanske presse. Endog smilende, fjendtlige trojanske heste i Det Republikanske Parti som John McCain, og Mitt Romney blev målet for Trumps sarkastiske og nederdrægtige upræsidentielle Tweets.
Som Trump sagde tidligt i hans første kampagne så ved han personligt, hvor alle de politiske lig ligger begravet i Washington, og hvordan man spiller med i “swamp gamet,” hvordan der skal forhandles og aftales indgås. 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails