Australiens brande udnyttes af klimaforandrings tilhængere, men afvises af landets premierminister
Verdens mest irriterende teeanger udnytter nu den tumult Australien lever med nu her, hvor ildebrande i ødemarken hærger under en hedebølge. En fordel ved at være 16 år, Greta Thunberg, er at uvidenheden lever fuldt op til den formodning at besidde tro på det man mener er sandt og rigtigt, selvom realiteterne er at man gravrøveragtigt kapitaliserer på andres lidelse og ikke kender det mindste til historien om ildebrande i ødemarken Down Under.
Dette tweet er som et ekko:
End ikke katastrofer som disse synes at medføre nogen politiske handling. Hvordan er det dog muligt?
Fordi vi stadig ikke forbinder klimakrisen med det øgede ekstreme vejr og naturkatastrofer som #AustraliaFires
Det skal der laves om på.
Nu.
Vor korrespondent i Australien John McMahon blev rasende, fortørnet:
Her til morgen i TV nyhederne bemærker jeg at St. Greta, profetinden, kæder brandene i Australien sammen med klimaforandring og en ‘mangel på handling’ - åbenbart hos den australske regering.
Herunder citerer jeg, i respekt for historien om brande i ødemarken i Australien. Peta Credlin har givet et eksempel, dog ikke fyldestgørende, om historien:
"The Black Thursday brandene i Victoria i 1851 slog 2 mennesker ihjel, og menes at have ødelagt 5 millioner hektar jord, eller dobbelt så stort et område som der er nedbrændt til nu i NSW.
Branden i 1898, Red Tuesday, også i Victoria slog 12 personer ihjel og ødelagde 2000 bygninger.
Ildebrande i Victoria - mellem februar og marts 1926 slog 26 ihjel.
The 1939 Black Friday ildebrandene, der også varede to måneder, slog 71 ihjel.
I anden månedlang brand i Victoria i 1944, døde 20 personer.
I februar 1967 slog Black Tuesday ildebranden på Tasmanien 62 mennesker ihjel.
The 1983 Ash Wednesday ildebrandene i Victoria og South Australia kostede 75 liv og ødelagde 2500 huse.
Og 2009 Black Saturday ildebranden i Victoria dræbte 173, og ødelagde 4500 huse."
Der er et meget velkendt australsk digt - udgivet i 1908, og her fra andet vers:
I love a sunburnt country
a land of sweeping plains
of ragged mountain ranges
of droughts and flooding rains
I love her far horizons
I love her jewel sea
her beauty and her terror
the wide brown land for me
Læg mærke til de fremhævede ord "droughts" og "flooding". Vi har altid levet under ekstreme forhold som tørker, oversvømmelser og ildebrande. (se ovenfor). Bemærk også at der ikke nævnes noget om ildebrande i Queensland, Western Australia, New Territories og Tasmania da Peta Credlin bor i Victoria. (Solen står op og går ned alene over Melbourne, mener de i Victoria, som de i Sydney mener at Solen kun står op og går ned over the Harbour Bridge skønt den blev bygget i 1934 [af en Queenslander John Bradfield].)
Australiens premierminister Scott Morrison, valgt for hans modstand mod at anvende ekstreme metoder, - herunder at lukke kulminer, var heller ikke godt tilpas ved St. Gretas udmelding. The Australian rapporterer:
Scott Morrison har afvist Greta Thunberg's opfordring til Australien om at gøre mere ved klimaforandring og han erklærer “jeg er ikke her for at gøre indtryk på mennesker fra udlandet.”
Premierministeren sagde han ville holde fokus på hans vælgere fremfor den 16 årige klimaaktivist, der kritiserede Morrison regeringen for ikke at handle tilstrækkeligt ved udledningerne i anledning af ildebrandskrisen.
"Australien og den australske regering vil lade vor politik være baseret på Australiens nationale interesser, om hvad Australien har brug for at gøre. Det er det jeg holde mit fokus på,” sagde Morrison.
"Det er ikke op til mig at komme med kommentarer om hvad de udenfor Australien mener Australien skal gøre. Vi gør i Australien det vi mener er rigtigt for Australien. Og det har altid været mine vejledende principper.
"Jeg er ikke her for at gøre indtryk på folk fra udlandet. Jeg er her for at gøre det rigtige arbejde for australierne og sætte dem først.“
Bravo!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar