mandag den 20. januar 2020

Højt kolesteroltal - og du lever længere viser ny forskning

Højt kolesteroltal og du lever længere

Højt uddannede “eksperter” hersker i vore dages avancerede samfund, med deres råd om, hvordan resten af os bør leve - ofte ved en regeringslovgivning - bliver i stigende grad eksponeret som, i bedste fald for letkøbt, og i værste fald, misforstået, ikke fyldestgørende, direkte dumt eller bedragerisk.
Nu er der endnu et råd om diæt fra “eksperter” der kan vise sig direkte skadeligt. Højt kolesterol, især LDL er blevet dæmoniseret for angiveligt at kunne medføre hjertetilfælde og død. Men en spændende analyse af data offentliggjort ved Medium.com synes at vise at den totale dødelighed ved for højt kolesterolniveau, endog ved LDL, er for nedadgående. Som skribenten P.D. Mangan skriver:
Fra et offentligt helbredssynspunkt synes det at være en fejl at fokusere på at ændre noget der sænker risiko for død ved en årsag og blot forhøje den risiko ved en anden.
Her følger så et af de vigtige tabeller der viser at mennesker med højt kolesteroltal lever længere end de med et lavt kolesteroltal. Denne er fra Japan:
Her er en fra Nederlandene:
Og en fra Finland:
Der er et antal mulige forklaringer for de data:
Kolesterol kan beskytte mod infektioner og åreforkalkning.3
Kolesterol kan beskytte mod cancer.4
Man har fundet en stærk association mellem lav kolesterol og vold. Odds  størrelsesforholdet for vold ved kolesterol  <180 mg/dl var 15.49. 5
Adskillige studier har fundet en forbindelse mellem lavt kolesteroltal og selvmord. F.eks. viste en undersøgelse at de med laveste fjerdedel af kolesterol koncentration har 6 gange større risiko for selvmord end de med den højeste andel..6
Mennesker der faster på bacon og æg eller Kobe kød er altså langt mindre tilbøjelige til at slå sig selv eller andre ihjel, ikke sandt? Langt oftere tager de sig en lur, det er noget jeg kan bevidne ved strenge forsøg med mig selv.
Breakfast at Dover Air Force Base.
Den helt store nyhed er altså at æg er særdeles godt for dig, og også smør, mens transfedtet i margarine gør det usundt. Således må slås fast at ernæringseksperterne kan man ikke stole på, for de ved ikke nær så meget som de lader som - med implikationer for, ikke kun om global opvarmning, men for den populistiske bevægelse som helhed. Gør oprør mod den uddannede professionelle, og akademiske klasse der udgør den herskende i avancerede økonomier.  
Woody Allen's film Sleeper fra 9173 synes at have været profetisk ved at den forudså den forventede ‘ydmygelse’ af ernæringseksperterne:

Måske er det på tide at hive Amerikas enorme nedfrosne flæskebjerg op af fryserne, det største i 48 år, kalde det “den strategiske bacon reserve,” og så begrænse eksporten til Kina, hvor et udbrud af svinepest har ødelagt flæskeproduktionen.
https://www.americanthinker.com/blog/2019/10/high_cholesterol_associated_with_longer_life.html 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails