torsdag den 20. februar 2020

Moralsk set bør vi trække os fra Kina

Moralsk set bør vi trække os fra Kina

En af de første der indså at forgabelsen i Kina ville ende i en tårestrøm, var Robert Kaplan. I 2005 skrev han en artikel med overskriften “Hvordan vi burde bekæmpe Kina,” selvom han ikke sagde, hvornår og slet ikke hvordan ifølge overskriften til artiklen.
Nu flyder tårerne så da forgabelsen næsten er helt forbi. Kinas andel af verdenseksporten nåede et højdepunkt på knap 15% i 2015 og er nu konstant. Kinas andel af  verden BNP er også cirka 15% og den vil også blive på det niveau.
I Carroll Quigley’s ‘Tragedy and Hope’ første gang udgivet i 1966 skrev han at det kinesiske kommunistregime i de første år efter dets grundlæggende var “sindssygt aggressivt.” Kina-Kommunisterne skiftede så ‘type’ for cirka 10 år siden og gik tilbage til “snerre diplomati.” Det eneste der afholdt dem fra at påtvinge andre deres vilje var at de var fattige.

At virksomheder trækker sig ud af Kina foregår lige så hurtigt som fabrikkerne kan flyttes til andre steder. Men selvom Kina ikke brød sine forpligtelser i WTO om at have en frimarkeds økonomi, og en valuta der kan veksles, ikke stjal intellektuel ejendom og ikke opførte sig bølleagtigt overfor sine naboer, så er der endnu en grund til, hvorfor vi bør holde os helt væk fra Kina, og det er en grund der er altoverskyggende og yderst vigtig for vor selvværd som civilisation.
Dr Arthur Waldron, nu professor ved the University of Pennsylvania, har studeret Kina i over 50 år. Han giftede sig med en kineser så hans synspunkter er ikke overdrevent kinaskeptiske. I et online interview giver han interessant detaljer om de fejltagelser der er gjort i vor relation til Kina, begyndende med Nixon.
Dr Waldron indleder interviewet med at minde os om at: Kina er det mest ondsindede regime i verden siden Det Tredje Rige, udover Sovjetunionen.
Det 68 minutter lange interview er interessant, men der hvor han virkelig sætter tingene på plads er i hans lignelse om ‘delikatesserne’ som følger herunder: 
Lad os formode du levede på 86th gade og ved siden af den lokale delikatesse med lækre produkter, og alle godterne var udstillet for de forbipasserende. Men hvis du kom om i baglokalet var der bunker af varer der blev opbevaret lige over frysepunktet, friskhøstede nyrer og levere og hjerter og de ting der lige for tiden blev benyttet. …
Mennesker bliver slået ihjel så deres organer kan benyttes til transplantation. Mange af organerne går til den kinesiske ledelse der bliver ældre og ældre og til deres børn. En søn af en af de seneste ledere i Kina har haft cancer og har fået mange organer udskiftet.

Hvad synes du så nu om den ‘delikatesse.’ Ville du ikke sige, jeg tror jeg blot vil handle i forbutikken og ikke lade mig påvirke at den kendsgerning at der er alle disse menneskeorganer i baglokalet. Gud ved hvor de kommer fra - de der i baglokalet?
Det du siger er: “Hvad hulen laver den butik i Amerika?”
Du kan ikke lade som ingenting om disse ting. Det er et integreret system.
Og det er en af årsagerne til at vi skal holde Kina økonomisk i karantæne.
Eller man kunne sige: “Nuvel det er sandt at er nogle udfordringer med det Hitler gør med sigøjnerne og jøderne, men Leica er dog stadig et fremragende kamera.”
Sent 1930’erne da det var ganske åbenbart at Hitler forfulgte og dræbte minoriteter, ville du da have købt tyske varer, velvidende at ved at gøre det gjorde du det muligt for det onde regime at fortsætte? Det er såmænd ikke anderledes i dag. Ethvert kinesisk stykke plasticlegetøj eller juledekoration der tages ned af hylderne i Walmart bidrager til en langsom død for U.S., men udover det er der altså metaforiske beholdere med menneskeorganer i baglokalet hos Walmart. 

Tak og lov for at det at slå mennesker ihjel for at få deres organer er noget der i sandhed er afskyeligt hos os, og den indstilling skal fortsætte dersom vi fortsat vil være en god og kærlig civilisation. Men at handle med, tale med, interagere med mennesker der slår andre ihjel for at få deres organer gør at vi kaster smuds på vore værdier. 

Hvis vi fortsætter med at handle med sådanne personer gør vi os moralsk medskyldige i deres barbari. Af hensyn til vore sjæle, af hensyn til vor selvrespekt bør vi i det mindst holde ind med at handle med sådanne personer, give dem uddannelser på vore universiteter og lade dem komme ind i landet.  
Dr Waldron’s holdning er at at uden vor handel med Kina vil landets politik falde fra hinanden, deres statsejede virksomheder er ikke nok til at holde landets økonomi kørende. Den bedste mulighed, chance for at sætte det kinesiske folk fri er at vi lader tingene mage sig i den retning.
David Archibald is the author of American Gripen: The Solution to the F-35 Nightmare.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails