lørdag den 15. februar 2020

Coronavirus og Nordkorea skjuler man omfanget?

Nordkorea gør alt for at skjule at Coronavirus hærger i landet

Kinas Coronavirus epidemi har spredt sig til så at sige alle lande i Asien, med en mærkelig undtagelse: Nordkorea.
En observatør udefra vil måske bemærke at Nordkorea er et meget stærkt kontrolleret kommunistisk land, men faktisk har Nordkorea en noget ‘porøs grænse til Kina, og da landet er under et sandt totalitært styre blomstrer der et livligt sort marked med varer der går ind og ud over grænsen.
Det kunne antyde at der også slipper Coronavirus ind.
Det er der rapporter nævner. F.eks Australiens  Daily Mercury:
I Nordkoreas hovedstad Pyongyang skulle være afholdt en kæmpe militærparade lørdag for fejre årsdagen for grundlæggelsen af landets væbnede styrker for 72 år siden. Sidste år overvågede landets diktator Kim Jong-un den store procession, hvor man udstiller eremitlandets nye våben med en procession af soldater der går i perfekt takt. I år har intet af noget sådant fundet sted. De lokale medier, der er under direkte kontrol af hr. Kim og hans kommunistparti sagde at Arbejdernes Parti har haft succes med at bekæmpe “alvorlige og farlige vanskeligheder,” men nævnte intet om paraden. Det gav anledning til mistanke om Coronavirus, der stammer fra Kina men har spredt sig til næsten 30 lande over hele verden, og at den var kommet til eremitlandet.
The Mercury fortsætter med at fortælle at ligene af de døde skjules. N.K. Daily rapporterer at dødsfaldene begyndte tidligt i Januar, hvilket antyder at der nu er endnu flere. Baseret på de oprørende forhold på de socialistiske hospitaler, dør sandsynligvis en masse mennesker uden for hovedstaden. Deres lig skjules, brændes af staten og overdrages til slægtninge uden forklaring.  Der er ingen fri presse, men der er mobiltelefoner med information fra udlandet, og myndighederne  foretager anholdelser for at besidde dem med den information.
Det er et regime der er alvorligt skræmt.
Det er også et regime der det må man konkludere sandsynligvis ikke er i stand til at klare udfordringen ud fra dets manglende vilje, direkte fjendtlige indstilling til at komme med information - hvor virus kom fra, hvordan den spredes, hvilken medicin der er brug for, hvor der mangler medicin, hvor karantænerne burde være, hvordan man kan hjælpe de syge.....al den information der skal til for at ‘besejre’ virus under afsidesliggende totalitære  forhold. Regeringen frygter i den grad at blive væltet ved folkets vrede. 
Totalitære møgsteder er frygtelige, og oplagte steder for pest og epidemier. Nordkorea siger intet, benægter alt og skjuler information i en udstrækning der gør Kina til et oplyst sted. 
Hvis du ønsker en udmærket grafisk præsentation (så følge de klarrøde steder på hvert kort) der viser sygdommens spredning til forskellige lande over en tidsperiode, man benytter data fra United Nations World Health Organization og  the Guardian har et kort.
Der er dog en virkelig mærkelig undtagelse med det kort -- den hvide sted hvor Nordkorea ellers befinder sig på verdenskortet. Jeg har sat en cirkel om hvor landet burde være.
Landet er åbenbart meget svært berørt af dette. Man lader epidemien forsætte samtidig med man lader som ingenting. Man nægter at erkende problemet og det er et problem for hele verden, der må lade stå til mens sygdommen spreder sig selvom Kina kæmper for at få den under kontrol.
Man bør intervenere. Måske er det på tide for the Chicoms at sætte tommelskruerne på dem. Eller for Trump administrationen at sætte foden hårdt på bremsen.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails