mandag den 24. februar 2020

Buttigieg som præsident? Spørg borgerne i South Bend

Borgerne i South Bend sender et budskab til Amerika: Vælg ikke Pete Buttigieg

South Bend, Ind., er en snavset industriby med cirka 100000 indbyggere der befinder sig ved St. Joseph River. Kendt for at være “hjem” for Notre Dame University -- hvilket faktisk ikke er sandt, da Notre Dame teknisk set befinder sig i Notre Dame, Indiana.
Men South Bend, som er kendt for the Studebaker National Museum inde i byen er hjemsted for Democratic præsidentkandidat Pete Buttigieg. Den meget ambitiøse Buttigieg strlber efter at blive præsident trods blot to perioder som borgmester i en lille by.
Et job, som de fleste ville betragte som en trædesten til højere stillinger i politik og ikke til at blive præsident så hurtigt. Lidt ligesom en burger flipper der ansøger om at blive boss hos McDonald's.
Der er rigtig mange borgere i South Bend der også undrer sig.
Når borgerne i denne bys ludfattige West Side reflekterer over Pete Buttigieg’s to perioder som borgmester bringer det to ting i tanke:
En stigning i voldelig kriminalitet. At de afro-amerikanske samfund i store træk er blevet ignoreret og hvordan deres eneste gade med belysning er den der fører til Notre Dame University.
Så hvordan i alverden ville Buttigieg kunne betroes at lede landet, tænker de.

“Hvis han bliver den næste præsident, er jeg nervøs på landets vegne. Han kunne ikke lede vor by. Hvordan kan han lede the United States?,” sagde Michelle Burger, 42, en hjemmegående husmor, der bor i South Bends ludfattige og overvejende sorte bydel West Side.
Der er blevet gjort meget ud af Borgmester Buttigiegs problem “med farvede.” Det kan se ud til der er noget om den kritik da økonomisk fremgang under Buttigiegs embedsperiode synes at være helt borte fra det sorte samfund.

En anden borger i West Side, Cornish Miller, 62, sagde om Buttigieg, “På en skala fra 1 - 10, så giver jeg ham et 2 tal.”
“Buttigieg talte om alle de forbedringer han har fået udført, men han har knap sat et lille mærke,” sagde Miller, der arbejder for en virksomhed der leverer til militæret.
“The West Side er den mest oversete del af byen. Gaden jeg bor på er den eneste i området der har lys. Og grund fordi vi er ‘porten’ til Notre Dame.”
Ung, veltalende, attraktiv - og bøsse. Er det derfor Democrats tager denne mand seriøs? At gå fra at være borgmester for en by med et budget på $350 millioner og til at lede et land med et budget på $5 billioner, er nok at gå et skridt for langt, og højt.
Men han er Democrat og han er bøsse så det skal nok gå.
At kræve kredit for andres arbejde er en del af politik, men Buttigieg synes at være gået lidt for langt i det koncept.
Men formanden for Indiana Republican Party Kyle Hupfer gør opmærksom på at jovist “havde Buttigieg nogle få økonomiske udviklings gevinster,” men at han faktisk “kun lidt, eller intet havde været medvirkende til det.”
“Jeg fandt det meget ironisk at da han gav meddelelse om at han stiller op som præsident, gjorde han det foran Studebaker Building 84, der har stået tom siden 1963,” sagde Hupfer.
“Men det var $3.5 millioner fra daværende guvernør Mike Pence’s Regional Cities Initiative der fik gang i det projekt.”
Billedresultat for studebaker national museumBilledresultat for studebaker national museum
Hupfer sagde at den øgede beskæftigelse i området der dækker South Bend - hvor arbejdsløshedstallet faldt fra 9,3% i 2012 til 3,6% i 2018 - i store træk skyldtes en “nationsomfattende økonomisk styrke under Republikansk ledelse.”
Rush Limbaugh havde den dristighed at påpege, at det ville være særdeles vanskeligt for Buttigieg's at opnå valg som præsident på grund af hans homoseksualitet. Vi kan med rette beklage det uretfærdige i det, kritisere de som ikke vil stemme på ham, fordi han er bøsse, og gøre nar af dem der har religiøse indvendinger mod hans livsstil.
Men du kan ikke benægte den virkelighed at Pete Buttigieg vil tabe konkurrencen præsident mod Donald Trump fordi han er bøsse. Og borgerne i South Bend siger vi burde drage et lettelsens suk på grund af det.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails