onsdag den 28. oktober 2020

Hvordan døde Osama bin laden egentlig?

Hvordan døde Osama bin Laden egentlig?

Gennem bevisernes stilling kunne man med rette sige, at hvis præsident Barack Obama, der hævder at han fik slået terroristen Osama bin Laden ihjel i maj måned 2011 ved bin Ladens hus, lejr, Abbottabad i Pakistan, skulle have ret, ja så skulle bin Laden først være opstået fra de døde.
Den 26. december 2001, postede den egyptiske avis  al Wafd en meddelelse om bin Ladens død,  og citerede som sine kilder “en prominent embedsmand i Afghanistans Taliban bevægelse." Ifølge kilden havde bin Laden fået en formel islamisk begravelse 10 dage tidligere i Tora Bora.
Den 30. juli 2002, havde CNN en artikel med overskriften, “Kilder: Ingen livvagter, ingen bin Laden.” Åbenbart var adskillige medlemmer af bin Ladens sikkerhedshold blevet taget til fange og sendt til Guantanamo.  Fortalte CNN"Nogle højtstående U.S. embedsmænd er allerede overbevist om at der er beviser for at bin Laden, der ikke er set eller hørt fra i månedsvis er død.” 
Den 7. oktober 2002 fremførte CNN en spekulativ artikel, hvor Afghanistans præsident Hamid Karzai citeres, og med overskriften “Karzai: bin Laden ‘muligvis’ død.” Den 10. maj 2003, havde U.K.'s Independent en artikel med overskriften, “Bin Laden døde af de sår han fik i Tora Bora luftangrebet, siger ekspert i arabiske forhold.” Eksperten der er tale om sporede hans død til december 2001, den samme måned som den egyptiske avis nævner.
Bin Ladens helbred havde været elendigt i adskillige år. I marts måned 2000, beskrev Asia Week ham som havende en “infektion i nyrerne der spreder sig til leveren og kræver specialiseret behandling.” 
Oveni det var en mobil dialysemaskine blevet leveret til hans skjulested i Kandahar i den første halvdel af år 2000. Ved at se nærmere på en video fra december 2001, kunne CNNs medicinske korrespondent Dr. Sanjay Gupta argumentere for at bin Laden sandsynligvis lider af “kronisk nyresygdom, kronisk nyresvigt.”
Frankrigs Le Figaro fortalte at bin Laden havde foretaget adskillige hemmelige ture til Dubai for behandling før 11. september 2001. Det står ret klart, at han havde en kronisk livstruende sygdom. At hans skulle leve yderligere 10 år efter 11.09. angrebene uden adgang til højt specialiseret omsorg ville kræve et mindre mirakel. Med hans næsten totale kontrol over de amerikanske medier, var præsident Barack Obama den præsident der var i stand til at finde et mirakel frem.
Der er de der tror at Operation Neptune Spear blev iscenesat for at forbedre Obamas faldende popularitet og gøre spørgsmålet om hans fødselsattest mindre aktuel i nyhederne. Uanset hvad formålet med angrebet har været var det ikke for at fange bin Laden, hævder skeptikerne.
I foråret 2011 mærkede Obama virkede heden. Donald Trump havde tvunget fødselsattest problemet frem i de førende medier, og Jerome Corsi's længe ventede bog Where's the Birth Certificate?, skulle udkomme den 18. maj. Under pres for at svare dukkede Obama op i en noget usædvanlig særudgave på TV den 27. april for at lægge udfordringen i graven.
Fem dage senere var Obama tilbage på TV og meddelte det som Politico kaldte en  "forbløffende militær og efterretningsmæssig triumf.” Uheldigvis var der lige så mange ubesvarede spørgsmål om bin Ladens annoncerede døde som der var om Obamas fødselsattest.
Da han dukkede op på 60 Minutes efter aktionen sagde Obama: "Dette var en meget vanskelig beslutning, delvist på grund af beviset vi havde ikke var absolut afgørende.”  Obama stabschef Leon Panetta skrev i sine erindringer, Worthy Fights, "Tvivlen og bekymringerne var meget vægtige” Panetta nævnte den bekymring forsvarsminister Robert Gates havde om at, "vort bevis forbliver udelukkende et omstændigheds bevis."
Obama gjorde meget lidt for at oplyse om det bevis efter gerningen. Skeptikere spurgte ind til, hvorfor der ikke var noget foto eller video af bin Laden, død eller levende. Administrationen sagde de var “for grusomme” og ville have udgjort en alvorlig risiko for den nationale sikkerhed.
John Brennan, dengang Obamas rådgiver i terrormodforanstaltninger briefede journalister dagen efter aktionen. “Vi vil gøre alt vi kan for at sikre at ingen har noget grundlag for at benægte at vi fik fat i Osama bin Laden," sagde Brennan.
"Alt vi kan” burde have inkluderet at vise hans lig. Det blev angiveligt ført med helikopter til USS Carl Vinson i det nordlige arabiske hav, cirka 850 miles fra den lejr, hvor bin Laden skulle være blevet slået ihjel.
Alle, udover nogle få af skibets besætning blev beordret under dæk før liget blev smidt i havet. En CBS News rapport om skibets tilbagevenden til San Diego den 16. juni bemærkede at sømændene havde “svoret tavshed om deres historiske mission,” en mission som kun en håndfuld var vidner til.
Judicial Watch, gennem en FOIA anmodning, modtog voldsomt redigerede kopier af relevante emails fra militæret, og højtstående officerer. Emails gjorde det klart, “færre end et dusin officerer” blev informeret om begravelsen, og “ingen søfolk så til.” Der var også udtryk for dyb bekymring over at (the brass) højt stående officerer fik historien før skibet vendte retur til San Diego.
Emails hævder også, “at den traditionelle praksis for Islamisk begravelse blev fulgt.” Men Mohammed al-Qubaisi, Dubai's stor mufti, sagde om begravelsen af bin Laden: "De kan sige de begravede ham til havs, men de kan ikke sige det er ifølge Islam. Begravelser til havs er tilladte for muslimer under ekstraordinære omstændigheder. Det var ikke en sådan.”
To år efter angrebet ved Abbottabad, fik Admiral William McRaven alle fotos, videoer og dokumenter destrueret, angiveligt på grund af at Navy protokollen krævede det. The Department of the Navy Records Management Program (DONRM), støtter imidlertid ikke McRaven's påstand. DONRM har som sit hovedformål, "bevarelsen af optegnelser der har værdi på lang sigt."  Hvis der er nogen optegnelser der har en sådan værdi må det være de fra Operation Neptune Spearhead.
Forundrende og med til at stille en masse spørgsmål er det berømte billede af Obama i the Situation Room, hvor han følger med i aktionen mens den foregår. Fotoet var sandsynligvis iscenesat, måske endda Photoshopped.  Som Leon Panetta senere indrømmede, “vi havde nogen mulighed for at følge med, men vi havde ikke en direkte informationsstrøm om den aktuelle udførelse af selve operationen mens de gik gennem huset, og lejren.” En grundig undersøgelse af fotoet fra the Situation Room photo viser Obama med gråsprængt hår som så ikke var gråsprængt ved hans TV præsentation der kom få timer senere.
 May 1, 2011: President Obama Announces Bin Laden's Death
Således fortsætter beretningen om aktionen med at ændre sig. Politico skrev i sin artikel dagen efter, som om man vidste det, “Bin Laden blev skudt i ansigtet af the SEALs under en ildkamp da han modsatte sig tilfangetagelse.” Politicos kilde var John Brennan, hvis troværdighed var betragteligt højere dengang end nu. Brennan hævdede at holdet var forberedt på at fange bin Laden i live, men han modsatte sig ved at benytte sin hustru som skjold.  
Der var nogle få i medierne der forblev skeptiske. En dag senere den 3. maj, blev Obama talsmanden Jay Carney spurgt, om Brennans forkerte udtalelser, “såsom at hustruen tjente som skjold for bin Laden og det viste sig så ikke at være hustruen og der kan muligvis ikke have været et skjold, og det var ikke klart om det var bin Laden der havde et våben."
Carney svarede ved at udlevere medierne en renset “fortælling om begivenhederne: “De var engageret i en ildkamp under hele operationen, og Osama bin Laden blev dræbt af angrebsstyrken.” Da Carney blev udspurgt var han endnu mindre specifik om hvad, hvis noget, det nationale sikkerhedsråd så i the Situation Room.
Hvor Obama var på dagen for Abbottabad aktionen forbliver usikkert, som hvor han var på natten ved angrebet på konsulatet i Benghazi fire måneder senere. I sidste tilfælde, skulle der gå otte måneder før en journalist stillede det spørgsmål som Fox News Chris Wallace stillede præsidentens rådgiver Dan Pfeiffer: “Hvad gjorde præsidenten resten af natten for at følge op på Benghazi?”
Da Pfeiffer veg udenom, pressede Wallace på. “Ingen ved hvor han var, eller hvordan han var involveret. eller hvem der fortalte ham der ikke var nogen styrker.”
Det er der stadig ingen der ved.
(Se også disse artikler:

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails