torsdag den 8. oktober 2020

Står pengemanden Warren Buffett bag Black Lives Matter

 

Står Pengemanden Warren Buffett bag Black Lives Matter?

SEAN COOPER

I juli 2013 blev frøene til en af de mest succesrige bevægelser i moderne tid plantet.

I en uophørlig strøm af demonstrationer over hele landet, igangsat af drabet på en 17 årig Trayvon Martin, ytrede en aktivist ved navn Alicia Garza frasen: “Black lives matter.”

Nogle få måneder senere, i oktober 2013, fik Garza job i en organisation kaldet the National Domestic Workers Alliance, og nonprofit organisationen fik straks en dramatisk forøgelse i fondsmidler fra organisationer med bånd til nogle af de mest velhavende mennersker i verden - folk med navne som Buffett, Soros, og Rockefeller.

I foråret, i kølvandet på sagen med George Floyd, blev bevægelsen global: Rundt regnet 1,1, individuelle donationer til en værdi af anslået 33 millioner dollars flød ind i pengekisterne.

Store virksomheder, især i Silicon Valley, har været kvikke til at følge trop, med mærkevarer som Square, Ubisoft, Google, Spanx, Tom’s Shoes, Lululemon, Nike, og Anastasia Beauty der alle har givet bidrag i sværvægtsklassen  - beløb på 6 eller 7 cifre - til organisationen.Propublica

Public financial disclosure documents from Thousand Currents and the Tides NetworkPROPUBLICA

Den lancerede viden, der er et ekko at den officielle mytologi, fortælling, omkring Black Lives Matter Global Network Inc.—hvoraf en af stifterne er Garza sammen med venneaktivisterne  Opal Tometi og Patrisse Cullors—er at BLM er en grærodsbevægelse der voksede op organisk ved den udbredte vrede igangsat af virale videoer af Sorte Amerikanske mænd der slås ihjel af politibetjente.

Ifølge den fortælling er aktivisternes politiske prioriteter, som det kan ses i Brooklyn at skrige af betjente og opfordre til at skære ned på politiets midler, der igen har fået næring af forstadskvinder i Peloton t-shirts og håndskrevne skilte sammen med deres børn der benytter BLM hashtags fra store multinationale konglomerater - noget af en usædvanlig forening af demonstrerende og virksomhedsbestyrelser der kun er kommet i stand ved alles ønske om at være vrede over racisme.  

Black Lives Matter founders, clockwise from left, Opal Tometi, Alicia Garza, Patrisse Cullors

Black Lives Matter grundlæggere, fra venstre, Opal Tometi, Alicia Garza, Patrisse Cullors WIKIPEDIA

Der er imidlertid en anden version af hændelserne, hvor vi til nu kun har set den følelsesmæssige dedikation for racemæssig retfærdighed som den fremtrædende side af en langt mere kompliceret bevægelse.

Bag aktivismen på gaderne og de følelsesmæssige udbrud er et kalkuleret maskineri grundlagt på etablerede midler, penge og magt der har benyttet racepolitik, og hvor nogle af de største kapitalister i verden står finansielt bag og benytter en selvbeskreven gruppe af  “trænede Marxister—en etiket Cullors med entusiasme bruger om sig selv og gruppen andre stiftere.

Disse sengekammerater, hvis baggrundshistorier og formuer aldrig offentligt præsenteres som værende relevante er i virkeligheden under paraplyen af en finansiel sponsor ved navn International Development Exchange.(IDEX) Et beskedent selskab i nonprofit kategorien på West Coast og med oprindelse i the Peace Corps - der i årtier har støttet lokale farmere, fårehyrder og landarbejdere i the Global South.

IDEX er i de sidste seks år blevet transformeret til to nye ting. Bagorganisation til støtte for the Black Lives Matter organisationen i the United States og også, på selvsamme tid en investeringsfond under ledelse af MBA’er og finanseksperter der søger at udligne årtier med bidragsydelser og relationer for at skabe nye former for potentielt problematiske lånemetoder. Og man gjorde det med hjælp fra familien til en af de mest berømte amerikanske milliardærer i historien selveste —the Oracle of Omaha.

https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/warren-buffett-black-lives-matter

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails