lørdag den 17. oktober 2020

Copperheads: Lincoln's interne opposition under Civil War

Copperheads: Lincoln's interne opposition under Civil War


Mens the Civil War udviklede sig kæmpede præsident Abraham Lincoln ikke kun mod staterne i the South, men også mod Democrats i North, der gik ind for en "forhandlet fred."
Disse Democrats fra the North - “peace Democrats” som de blev kaldt - vakte vrede hos Republikanerne der støttede krigen. Der gik ikke længe før Republikanerne begyndte at omtale Peace Democrats som “Copperheads” - en henvisnng til den giftige slange.

Copperheads blev kritiseret for at være venner af the Confederacy og af slaveriet. Men som Mark M. Boatner III viste i sit biografiske værk, The Civil War Dictionary (1959),drejede det stadige problem med Copperheads i the Civil War sig om, at de betragtede Lincoln som en der krænkede the Constitution.  
Boatner skrev: “Lincoln brugte omfattende udøvende magt i undertrykkelsen (anti-krigs holdning) herunder anholdelser, undertrykkelse af pressen, suspension af Habeas Corpus, og censur.” Disse ting kan ikke betvivles - de skete virkelig. Og the Copperhead nægtede af støtte the Union’s krigsindsats på grund af det. .
Lad os slå fast at dermed siges ikke at the Copperheads var enige om alt. Der var nogle, der havde fokus på problemet med slaveriet, men mange af dem gjorde det ud fra en henvisning til forfatningen. De mente ikke en krig mod slaveriet kunne begrundes i forfatningen, og des længere krigen varede des mere syntes den at dreje sig om slaveriet frem for at holde et splittet hus fra at falde helt sammen.
Hovedsageligt befandt the Copperheads sig i Indiana, Illinois og Ohio. Da krigen fortsatte ind i 1862 blev de kritiske stemmer i disse stater stadig mere højrøstede.
Da Lincoln udstedte the Emancipation Proclamation i september 1862, blev the Copperheads rasende over det de anså som endnu et forsøg på at handle udenom the Constitution.
På det tidspunkt proklamationen trådte i kraft, den 1. januar 1863, så det ud til at the Copperheads fik stadig flere tilhængere og the Union’s krigsindsats var en fiasko. Det momentum the South manglede frygtede Lincoln the Copperheads besad. Han følte sig fanget mellem to kræfter, ingen af dem venlig stemt.  
Union sejrene ved Gettysburg og Vicksburg i juli 1863 gav Lincoln en pause, det var en utrolig lettelse. The North var blevet grundigt trætte af krigen og Copperheads der havde sagt den var forfatningsstridig havde en kort lunte. Ved den mindste provokation eller indblanding i forfatningen blussede deres vrede op i en sådan grad at Lincoln frygtede et oprør. Sent sommeren 1864, var the Copperheads på toppen - masser af tilhængere - der støttede at krigen skulle slutte. 
Så pludselig, som kun krigsførelse kan medføre, var deres momentum borte. Union Generalmajor William T Sherman indtog Atlanta og nedbrændte byen til grunden. Dette blev fulgt op af andre Union sejre og endelig ved genvalget af Lincoln i november 1864.
Krigen var ved at være forbi, og dermed også the Copperheads.
Copperheads er element i en ny film af Ron Maxwell, instruktør af the Civil War films Gettysburg og Gods and Generals
 
Besøg filmens hjemmeside film’s website.
Photo source: Ancestry.com
Follow AWR Hawkins on Twitter @AWRHawkins

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails