lørdag den 30. maj 2015

De frygtede kvindelige kurdiske krigere

ISIS flygter fra Amazone krigere


DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                                    
Selvom du ikke kender den store græske myte om de kvindelige kriger, Amazonerne, som Platon skrev om så kender du måske Wonder Woman, den dejlige tegneserie heltinde der var en Amazon krigerprinsesse.

Platons amazoner var stridslystne, de kunne kæmpe lige så godt somD enhver mand, og var så optaget af krigskunsten at de amputerede deres højre bryst for bedre at kunne bruge bue og pil. De levede i et stort fællesskab, og indfangede mænd for at kunne føde børn, og drengebørn blev sorteret fra. Dette er virkelig en frygtet holdning i patriarkalske samfund. Men grækerne trøstede sig med at dette jo blot var en myte fra gamle dage.

Nuvel, kære læsere det er ikke længere en myte fra gamle dage. Kurderne, meget snart en nation fra samme del af verden som de mytiske amazoner har genrejst de kvindelige krigere, og ISIS modstanderne flygter fra dem i rædsel.

Kurderne er efterkommere af Mederne, en persisk stamme (som nutidens iranere) et folk der levede spredt over den kaspiske region til Sortehavet, og findes i Iran, Syrien, Tyrkiet, Irak, Azerbaijan. De blev lovet et land efter 1. Verdenskrig, men blev svigtet af briterne: Der var for meget olie i området.  

Mens de nationer som briterne og franskmændene skabte for hundrede år siden nu kollapser i det rene anarki, så er kurderne de eneste der ser ud til at være oprigtigt klar til at skabe og fastholde en sand nationalstat. De kæmper for det, og er ikke kun forenede i deres kamp, men kurdiske mænd støtter en forbløffende enhed i den muslimske verden; en Hærenhed bestående af kvinder der kæmper side om side med mænd.

Disse kvinder er heller ikke amatører. Som medlemmer af PKK har de længe kæmpet mod tyrkerne, der absolut ikke er amatører som fjender. US har betegnet dem som terrorister, fordi Tyrkiet krævede det. Men da Tyrkiet, engang vor gode allierede, nu ser stadig mindre tiltrækkende ud og bliver mere og mere islamistisk kommer PKK til mere og mere at ligne en ven, - i særlig grad deres kvinder! De bekæmper ISIS, og vi forsyner dem klogeligt med våben.

ISIS muslimske fanatikere tror, at hvis de dør i kamp så kommer de direkte til paradiset hvor 72 jomfruer venter på dem. Men hvis en kvindelig kriger slår dem ihjel, kommer de direkt til helvede. Hvor dejligt for de kurdiske krigere! En skønhed fortalte på CNN, at ISIS soldaterne knæ skælver under dem ved synet af dem. Hun sagde også at hvis de kvindelige krigere bliver fanget, så begår de selvmord. De ville aldrig kunne tillade at disse fanatikere fanger, voldtager eller sælger dem som slaver.

Krigerkvinderne har befriet kvinder som ISIS havde fanget sidste år, og dermed afsluttet det som har været et mareridt for disse stakkels tilfangetagne kvinder. Flere og flere kvinder slutter sig nu til disse kvindelige kurdiske krigere.

Det som er fascinerende ved disse kvinders fællesskab er deres sociale holdninger. De aflægger ed om ikke at gifte sig, ikke at få børn, ikke at lade sig kontrollere af nogen mænd i traditionelle situationer indtil de har et frit land og en fuldstændig omorganiseret samfund. Dette er en total revolution mod islamiske- og stammeværdier.

Det er også fascinerende at høre om den støtte de får fra senior kurdisk militær bestående af mænd. De mænd er stolte af dem, og yder dem den militære støtte de har brug for, og de er selv helt klare i mælet om hvor lidt de selv er interesseret i at holde fast ved deres islamiske fortid.

Jeg spekulerer over om erfaringerne med kurderne for shiiterne i Irak, i Iran med den islamiske revolution i Tyrkiet med den stadig større islamisering af det tyrkiske samfund, sammen med forfølgelsen af kurderne, og det rene vanvid som ISIS står for, kunne spille en rolle i at kurderne vender sig mod Islam. Kunne alt dette skabe en meget verdslig kurdisk stat når de kommer til at skabe deres nye nationalstat? Hvis det er tilfældet ville det være rigtig godt også for kvinderne. De ville gøre disse Amazoner til mødre af noget vidunderligt i Mellemøsten.
                       

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails