tirsdag den 19. maj 2015

Hvide lejesoldater får Boko Haram til af flygte

Hvide lejesoldater får Boko Haram til at flygte

De er Nigerias usandsynlige frelsere - de fleste at dem hvide, i 50- og 60’erne og veteraner med kamperfaring fra det tidligere apartheid regime i Sydafrika.
Men uanset deres ‘farvede’ fortid kan de gøre arbejdet færdigt i det nordlige Nigeria, ved at slå den islamistiske terrorgruppe Boko Haram så grundigt, at de er på tilbagetog, og dermed befries dusinvis af landsbyer og hundreder af kvinder og børn der blev holdt som slaver og “bush wives” under det seks år lange terrorstyre, fortalte the London Telegraph.
Boko Haram har her for nylig lovet troskab til Islamisk Stat, eller ISIS. I de seneste år har Boko Haram slagtet hele landsbyer, nedbrændt utallige kirker og haft kristne og moderate muslimer som mål for deres dødskampagne. Boko Haram fik opmærksomhed over hele kloden sidste år da de bortførte 300 nigerianske skolepiger.
Indsatsgruppen bestående af flest hvide bush-eksperter i krig er hyret af Specialized Tasks, Training, Equipment and Protection, en privat hær under ledelse af Oberst Eeben Barlow, en tidligere officer i South African Defense Force, hvor han forsvarede regimet mod oprør og udkæmpede grænsekrige i over 30 år i nabolandene Angola og Namibia. mercenary
Barlow’s firma blev hyret at Nigerias afgående præsident Goodluck Jonathan i januar måned da dennes administration ikke magte at standse Boko Haram eller befri de bortførte skolepiger. Det blev så en af de store debatemner ved valget i marts måned.
Som WND har fortalt, trods førstedame Michelle Obama’s stort publicerede Twitter kampagne #BringBackOurGirls, tilbageholdt præsident Obama våben og efterretningsstøtte til Nigeria i landets kamp mod islamisterne fordi Jonathans administration stod fast ved landets lov der gør homoseksualitet til en kriminel handling og strengt forbyder ægteskab mellem personer af samme køn.
Jonathan tabte valget i marts måned til pensioneret general Muhammadu Buhari, der styrede som diktator fra 1983-85, hvor han blev styrtet ved et kup. Buharis kampagne blev ledet af det politiske firma der er blevet grundlagt af Obamas topstrateg, David Axelrod.
Buhar har tidligere lovet at indføre Sharia lov i de muslimsk dominerede dele af landet, hvis han blev valgt.
“Der er love i Nigerias bøger, vedtaget af en suveræn nation gennem de normale processer, som de betragter som uantagelige, uacceptable, homofobiske, kald det hvad du vil, mod mennesker der er lesbiske, bøsser, transkønnede biseksuelle og så videre,” sagde Frank Gaffney, Security Policy President.
Ifølge Jonathans kampagne indgik Buhari en hemmelige aftale med Washington om at fjerne disse love hvis han blev valgt.
Men selvom hans muslimske modstander fik hjælp udefra, fra Washington for at vinde valget, bragte præsident Jonathan, Barlows STTEP hold til landet for at standse Boko Haram.
.Eeben Barlow
“Kampagnen fik god momentum og overtog initiativet fra fjenden,” fortalte Barlow, 62, ved et møde i sidste uge ved Royal Danish Defense College. (Forsvarsakademiet)  “Det var ikke usædvanligt at indsatsstyrken blev mødt af tusinder af jublende lokale da først fjenden var blevet drevet ud af området.” (har ikke kunnet finde oplysninger om dette - synopsis-kommentar)
Han tilføjede: “Jovist mange af os er ikke længere i 20’erne. Men med alderen har vi opnået viden om konflikter og krige i Afrika som vore yngre tilknyttede først skal lære, og vi er meget rolige når først kampen bliver barsk.”
Man mener Barlow har bragt 100 soldater til Nigeria, herunder sorte tropper der har tjent i sydafrikanske elite enheder, og nogle der engang kæmpede mod ham som kommunistiske guerillaer.
I begyndelsen var planen kun at træne et hold i Nigeria så dette kunne befri de bortførte skolepiger, men de fortsatte massakrer fra Boko Haram ændrede missionen til at man træner Nigerias hær i “ikke konventionel krigsførelse.”
Barlow introducerede begrebet  “hensynsløs jagt” en taktik der til dels ligner Boko Harams ‘slå til og forsvind’ angreb. Ved at anvende junglespejdere til at finde ud af de sandsynlige flugtruter terroristerne vil benytte bruger Barlow sin indsatsstyrkes militære formåen til at opspore fjende og afskære dem fra hjælp, og med tiden udmatte dem.
“Gode spejdere kan afgøre alderen på et spor og afgøre om fjende har tung udrustning med, de typer af våben han medfører, om fjenden er i hurtig ‘rejse’ hvad han spiser og så videre,” sagde Barlow.
Barlow er ikke enig med Nigerias regerings påstand om, at hans mænd kun har udført opgaver som “tekniske rådgivere,” idet han bemærker han har “fået ‘kill blocks’ ved fronten og indsatsstyrkens flanker, og kunne udføre missioner i berørte områder.”
Så hvorfor drager så mange sydafrikanere til Nigeria for at kæmpe, især når man ved de vil stå over for retsforfølgelse i deres hjemland på grund af det?
“Meget ofte er det et spørgsmål om penge - de har ikke klaret sig godt, og de har brug for at tjene penge,” fortalte Jakkie Cilliers, ordførende direktør for  Institute for Security Studies i Pretoria, til London Guardian i sidste måned. Det er ikke ideologisk, og det er ikke på grund af entusiasme, som i filmen ‘Blood Diamond.’ Det er det eneste disse mænd kan. De fleste af dem er sent i 50’erne tidligt 60’erne og de forsøger at skaffe sig en smule indkomst før det hele er forbi. Om fem år er der ikke længere et problem.”
Cilliers beskrev de tilbagemeldinger han har fået på et radioprogram på Afrikaans,  hvor tre eller fire lejesoldater ringede ind. “De sagde noget lignende som ‘Jeg forsøger at hjælpe mine børn. Min livsstil er en gang rod, jeg forsøger at få mine børnebørn til at færdiggøre skolen.”
Tom Wolmarans, en politimand fra apartheid tiden sagde:
“For hvide er der intet arbejde i Sydafrika. Gør de det for pengenes skyld? Jo, det har spillet en rolle, fordi de skal jo leve. Det er nærmest det eneste de kan gøre, de er oplært til det. Nogle af dem gik alt for tidligt på pension. Mennesker med rigtig megen erfaring. Gode soldater.”
Piloten Crause Steyl, 50 har fløjet som lejesoldat i krigszoner årtier tilbage. “De sydafrikanske lejesoldater giver Boko Haram læsterlige tæsk,” sagde han. “Disse fyre er i 50’erne, men for en pilot eller en tankfører betyder det faktisk ingenting. Der vil snart ikke være noget Boko Haram. Man kan virkelig spekulere over at Storbritannien og Amerika lovede at hjælpe Nigeria, men intet skete.”
Men regeringen i Sydafrika ønsker bare at komme af med dem. De ønsker de skal forsvinde fra planeten. Når de kommer tilbage fra Nigeria vil regeringen forsøge at retsforfølge dem og sætte dem i fængsel. Fordi de netop er hvide indfører man love der forhindrer dem i at tjene penge i udlandet. Hvor forkert kan man være? Nu er der omvendt racisme og det er vanskeligt for hvide at få et job.”

1 kommentar:

Michael Laudahn sagde ...

Håber de giver deres viden og motivation videre til den yngre generation. Vi behøver alt dette for at kunne overleve mod de vilde muhammedaneres hærgen.

Related Posts with Thumbnails