torsdag den 28. januar 2016

Trump bed ikke på mediernes madding - læs hvorfor

FOX valgte en muslimsk Bernie Sanders støtte for at ydmyge TrumpDonald Trump lugtede helt klart lunten, og en rævekage ved tirsdag aftens debat på Fox News, hvilket gjorde han ikke stillede op til begivenhenden forud for Iowa Caucus.
Spørgmålet er så, hvem bagte rævekagen og satte ild til lunten på Fox?
Historien lanceres på de etablerede medier som en fejde udelukkende mellem Trump og Fox News - Megyn Kelly.
Men nogle kommentatorer siger at fejden drejer sig om langt mere en Kelly. “Se på hendes chefer” nævner de.
Fox havde valgt nogle slet forklædte Demokrater for at forsøge at få Trump ud af balance med spørgsmål, som hans støtter siger udelukkende var beregnet på at ydmyge forretningsmanden. Den ene er en muslimsk kvinde, Nabela Noor, der har sammenlignet Trump med Adolf Hitler på hendes YouTube channel. Noor var inviteret for at stille spørgsmål til kandidaterne sammen med to andre YouTube kendisser, Mark Watson og Dulce Candy, en kvinde fra Mexico, der i en video indrømmer hun krydsede en flod midt om natten med sine forældre for at komme til United States i 1994.
Hver af dem var udvalgt for at stille en kandidat et spørgsmål, “om et problem der berører dem og deres samfund.” ifølge Fox News-Google press utalelse.
Noor kan ses på hendes Twitter site, hvor hun er iført en “Feel the Bern” T-shirt, og dermed markerer sin støtte til socialisten Bernie Sanders, der selv stiller op som præsident for Demokraterne.
Nabella Noor
Noor beskrives i Fox-Google news som følger:
“Født i New York, Nabela er en 24-årig muslimsk amerikansk kvinde, hvis forældre udvandrede fra Bangladesh. Som en modeskaber med over 140.000 følgere har Nabela ikke været bange for at tage sociale udfordringer op. I en video, talte hun om at blive kaldt en ‘terrorist!’ i grundskolen efter 9/11 og understregede vigtigheden af fremfor alt at vise tolerance.”
Fox har ikke reageret på mails fra WND, hvor vi søger en kommentar på valget af Noor som debattør og spørgsmålsstiller. Fox har heller ikke villet svare på spørgsmål om en besynderlig presseudtalelse sent tirsdag til Hollywood news magazine the Wrap.
I udtalelsen til  the Wrap, anklagede Fox Trump for at være bange for at mødes med ledere som “Ayatollahen” og “Putin” dersom han bliver præsident.
Udtalelsen er som følger:
“Vi erfarede fra en hemmelig kilde at Ayatollahen og Putin har til hensigt at behandle Donald Trump mindre pænt når de mødes med ham, hvis han bliver præsident. En ondsindet kilde fortæller os at Trump har sin egen hemmelige plan for at udskifte the Cabinet med sine Twitter følgere, og han overvejer om han i det hele taget skal gå til de møder.”
Trump tweetede sent onsdag: “Det var den mest barnlige skrevet og ubehjælpsomme PR udtalelse fra Fox som fik mig til at atstå fra at deltage i debatten og slet ikke letvægtsjournalisten @megynkelly.”
Hvem godkendte denne “barnagtige” udtalelse? Nogle mener det var den i lang tid siddende præsident for Fox news Roger Ailes.
Ailes’ biografiskriver Gabriel Sherman, der også skriver for New York Magazine, skrev så en artikel onsdag der fastslår at Fox News udtalelsen der håner Trump var “100% Roger Ailes.” Sherman citerede en unavngivet “højt placeret kilde,” hos Fox for anklagen mod Ailes.
But the Conservative Tree House har en helt anderledes tilgang til kontroversen.
Ailes ville aldrig tillade sit hold at udstede en “ikke professionel udtalelse som den der står hos the Wrap.”
Ailes’ helbred har faktisk været ret så dårligt i de seneste måneder og formanden Rupert Murdoch har været tvunget til at holde møder med sine andre direktører på nyhedskanalen.
“Den overdrevne pressemeddelelse lyder faktisk som om den var skrevet af en nidkær Murdoch ansat (leder) der higer efter Ailes job ligeså snart han træder tilbage.”
The Conservative Tree House fortsætter:
“Ligeså pinlig denne udtalelse fra Fox var, ligeså latterlig og værre er argumentationen givet af Fox EFTER Donald Trump trak sig ud af debatten.”
Fox News svarede så med endnu en meddelelse, hvor man ‘leger’ ofret med sprogbrug som “det tenderer til at være skriverier af en aggressiv collegeelev, ikke fra et milliarddollar stort forretningsImperium.”
Den anden udtalelse fra Fox lyder som følger:
“Som mange af vore seere ved er FOX News værter for en debat i Des Moines tirsdag aften, tre dage før det første af valgene i 2016 - Iowa Caucus. Og videre “Donald Trump nægter at debattere med syv af hans medkandidater som præsident på scenen denne aften, hvilket er nærmest aldrig sket før.
Vi er ikke helt klar over hvordan iowaborgene vil reagere ved at han trækker sig i sidste øjeblik, men det burde være klart for den amerikanske offentlighed at grundårdsagen er een - Megyn Kelly, som han har angrebet så heftigt siden august, og nu har brugt fire dage på at kræve bliver fjernet fra debatten.
At kapitulere over for politikeres ultimatum om en debat moderator krænker alle journalistiske standarder, ligesom trusler, herunder den der er fremført at Trumps kampagneleder Corey Lewandowski mod Megyn Kelly.
I en opringning til en leder af Fox News fastslog Lewandowski at Megyn havde ‘nogle svære dage efter den sidste debat’ og at han ‘ville hade at hun skulle gennemgå det en gang til.’ Lewandowski blev advaret om ikke at fremføre yderligere trusler, men det er han fortsat med.
Vi kan ikke give efter for terrorisering mod nogen af vore ansatte. Trump er stadig velkommen ved trisdag aftens debat, og han vil blive behandlet retfærdigt, ligesom han er blevet ved hans øvrige 132 fremtrædender på FOX News & FOX Business, men han kan ikke diktere moderatorerne eller sprøgsmålene.”
Faktisk er dette ikke første gang en førende i præsidentkampen har trukket sig fra den endelige debat før et valg i Iowa. Ronald Reagan forlod GOP debatten forud for Iowa Caucus i 1980. George W. Bush vandt dette valg, men Reagan vandt dog nomineringen ganske solidt
The Conservative Tree House mener at det ikke var Ailes der stod bag den besynderlige Fox nyhedsmeddelelse. “Nej, dette har særdeles tydeligt Murdoch ‘drengenes’ signatur, hans venstreorienterede børn der er ved at blive gjort klar til at overtage ‘forretningen.’”
For yderligere at vise at Fox arbejder på at “få Trump ned” var nyhederne om at en af Fox News højest placerede nyhedsformidlere er far til senator Marco Rubios pressesekretær.
“Interessant er det at Bill Sammon – FOX News’s vicepræsident for News and Washington stof - er far til Brooke Sammon der er Rubios pressekretær,” fortæller Breitbart’s Julia Hahn.
Ifølge en rapport fra 02.08.2015 i Media Matters, er Sammon hovedansvarlig for at udforme spørgsmål til kandidaterne.
Media Matters citerede Fox kilder der nævner at Sammon er “den bedste til at udforme spørgsmål,” og at han regelmæssigt mødes med moderatorer for at forfine spørgsmålene.
“Spurgt af Fox vært Howard Kurtz om hvordan han og debat moderatorerne ville formulere spørgsmål fpr at holde kandidater på sporet sagde Fox News digital redaktør om politik Chris Stirewalt, at de har et ‘hemmeligvåben’ i Sammon, ‘ der er den bedste til at holde holdet sammen og holde fokus, og til at udforme spørgsmål.”
Men med Rubio i top tre i de fleste meningsundersøgelser må det helt åbenlyse spørgsmål være: Har Sammon en interessekonflikt med tanke på at hans datter er Rubios pessesekretær?
Vi har ikke kunnet få et svar fra Fox.
author-image Leo Hohmann

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails