torsdag den 20. marts 2008

Dødsdom for konvertitter i Iran. Ny lov drøftes.


Iran: Parlamentet skal drøfte dødsdom for konvertitter som forlader Islam

På sit første møde efter sidste uges valg, forventes det, at det Iranske Parlament skal drøfte en lov som vil betyde dødsdom for den som beslutter at forlade den Muslimske tro og konvertere til andre religioner.

Parlamentet, kendt som Majlis, vil debatere den nye lov som er foreslået af præsident Mahmoud Ahmadinejads regering.
Ifølge det foreslåede skal enhver som er født af muslimske forældre og beslutter at konvertere til en anden tro imødese dødsdom.

For tiden bliver konvertitter, især de som har belsuttet at forlade den muslimske tro og tilslutte sig Evangeliske kirker, arresteret og derpå løsladt efter nogle års indespærring.

Den nye lovgivning, som har forårsaget bekymring i Iran såvel som i udlandet, er blevet foreslået hovedsageligt på baggrund af de evangeliske kirkers proselythvervning især ved brug af satellit tv-kanaler.

Der er ligeledes bekymring over den kendsgerning at mange unge mennesker i Iran har forladt Islam, fordi de er trætte af de mange restriktioner som pålægges dem af troen.


Ifølge uofficielle kilder har en million Iranere, i løbet af de sidste 5 år, hovedsageligt unge mennesker og kvinder, forladt Islam og tilsluttet sig evangeliske kirker.

Denne udvikling er overraskende selv for de missionærer som udfører deres mission i hemmelighed i Iran.En evangelisk præst og tidligere Muslim i Iran fortæller Adnkronos International (AKI), at konversionerne er "interessante, entusiastiske, men meget farlige."

"Det store antal konvertitter er grunden til at regeringen har besluttet at lade underkuelsen af kristne være officiel med denne lov," sagde præsten på betingelse af at være anonym.

Det viser sig ofte, at vi får kendskab til en ny menighed, som er blevet oprettet, først efter et langt stykke tid, det vil sige, at mennesker samles i hjemmene for at bede og ofte indfører de ritualer som de opfinder uden forudgående åndelig vejledning," fortæller han AKI.

"Vi står overfor noget som er mere end en omvendelse til den kristne tro", sagde han. "Det er en masseudvandring fra Islam."

Siden den Islamiske Revolution i 1979 er mindst otte kristne blevet slået ihjel på grund af deres tro.

De syv blev fundet stukket ihjel efter de var blevet bortført, men kun en, Seyyed Hossein Soudmaned blev dømt til døden.


http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.1988866222

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails