fredag den 7. marts 2008

Iranske handlende angriber "Ærbarhedspolitiet"

Iranske handlende angriber "Ærbarhedspolitiet"

Det iranske 'ærbarhedspoliti' bedre kendt som Ershad Patruljen fik kam til deres hår da de prøvede at arrestere en kvinde i Teheran for 'usømmelighed' da de standsede hende på gaden og mente hun ikke bar sin 'hijab' efter forskrifterne.

Dette er hvad der fortælles: Ca. kl. 19.00 lørdag den 23 februar, antastede og forsøgte Ershad Enheden 'ærbarhedspolitiet' som har til opgave at håndhæve påklædningsreglerne, at arrestere en ung kvinde i Goldi Shopping Center i den vestlige del af Teheran, tilsyneladende fordi hendes kjole ikke var tilstrækkelig tækkelig.

I de seneste uger har enhedens grupper, med stadig større nidkærhed, været optaget af at håndhæve 'ærbarheden' med følge af, at tusinder af kvinder er blevet tilbageholdt, udspurgt og arresteret for at krænke den officielle standard for hijab.

I stedet for ydmygt at underkaste sig sin skæbne, besluttede denne kvinde at gøre modstand. En ung mand - det er uklart om han var hendes ledsager - hjalp hende og deltog i kampen mod politiet. I et forsøg på at nedlægge og ydmyge ham - greb politiet den unge mand og smed ham i en affaldsbeholder nærved.

Ved denne hændelse, vendte den store menneskemængde, hovedsageligt bestående af unge mennesker, sig mod politiet og forsøgte at befri den unge kvinde selv. Da de stod over for et decideret oprør - vrede folkeskarer med affaldsspande der blev sat i brand - tog det forskrækkede politi flugten i deres bil og flygtede fra stedet, undtagen den ene uheldige officer som blev efterladt. Der rapporteres, at han blev angrebet og gennembanket af mængden.

Da politiet vendte tilbage var det med det helt store udstyr og med varselsskud i luften for at splitte mængden.

Episoden blev optaget med mobiltelefoner og blev lagt ud på You Tube. Selvom kvaliteten af videoen er meget ringe, kan man tydeligt høre Farsi tale og stemmerne i baggrunden tydeligt og forståeligt.

"I har været efter os siden 1979" (Den Islamiske Revolution fra 1979) Råbte mængden energisk gentagne gange.

En andet tilråb blev ligeledes gentaget - akkompagneret af BUH-råb: "Vi vil ikke have det Islamiske Styre."

Der rapporteredes, at 15 personer blev arresteret.

Tilsyneladende er det ikke en isoleret hændelse. Jo mere de Iranske autoriteter har grebet ind i de seneste uger des mere er modstanden øget. Hvor er det ærgerligt, at disse episoder ikke bliver nævnt i hovedpressen som følge af, at enhver opposition mod det Islamiske Regime bliver yderst brutalt undertrykt.

Der har været andre studenter opstande i de seneste måneder, hvilket viser en voksende modstand mod Mullahernes magt. Men så længe der er 250000 Revolutionsgardister med geværer, er det usandsynligt at studenterne vil opnå større fremskridt i deres jagt på større frihed.

http://www.americanthinker.com/blog/2008/02/iranian_shoppers_attack_modest.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails