søndag den 7. maj 2017

Der har aldrig været bøser i Tjettjenien - kun falske tjetjenere

Der har aldrig været ‘Bøsser’ kun falske tjetjenere


Ramzan Kadyrov siger han er villig til at samarbejde med de russiske efterforskere der ser på rapporter om tortur af LGBT (homoseksuelle), men Tjetjenien “har ikke dette fænomen man kalder ikke-taditionel seksuel orientering.”


Kadyrov sagde fredag han var klar til at “samarbejde”med de russiske myndigheder for at gå i dybden med rapporter om “påstået forfølgelse af mennesker med ikke traditionel seksuel orientering.”  

Hans kommentarer følger efter Valdimir Putin sagde han ville tale med landets Chefanklager og indenrigsminister om rapporter om at homoseksuelle mænd bliver bortført og tortureret i den russiske republik Tjetjenien.
Putin meets with Chechnya's leader, Ramzan Kadyrov, at the Kremlin.
Sputnik / Reuters
Putin mødes med Tjetjenien leder Ramzan Kadyrov i Kreml.

Kadyrov bliver dog ved med at benægte eksistensen af bøsser i republikken. “Vi har aldrig haft dem blandt tetjenerne,” sagde Kadyrov. “Medmindre vi taler om de som ikke er tjetjenere, men som siger de er så de kan komme til Vesten.”

"Det tjetjenske samfund har ikke dette fænomen kaldet ikke traditionel seksuel orientering. I årtusinder har folket der har boet her levet efter andre regler - givet af Gud.”

Kadyrov sagde de tjetjenske myndigheder ikke har modtaget nogen officielle rapporter om mishandling af LGT personer i republikken.

Overlevende har også fortalt journalister og menneskerettighedaktivister at de personer som bortfører og mishandler dem var politibetjente - altså er rapporterne om misbrug og mishandling underlagt de samme myndigheder som foretog dem.

Putin sagde til Rusland menneskerettigheds Ombudsmand, Tatyana Moskalkova, at han ville bede lovens håndhævere om at støtte hende i behandlingen af problemet, “baseret på kendt information eller på rygter.” meddelte Interfax.

Moskalkova har tidligere formodet at rapporterne om bortførelser og tortur, der første gang kom ved den efterforskende nyhedsorganisation Novaya Gazeta og er sammenfaldende med den uafhængige organisation Human Rights Watch, kunne være en “ptovokation.”

Tjetjenien er en republik i Den Russsike Føderation og er derfor teknisk set underlagt føderationens love, men Kadyrov har et betragteligt frirum til at operere som han vil mod at knuse de lokale separatist bevægelser.

De tjetjenske myndigheder har udført “henrettelser udenom loven, personer er forvundet gennem tvang, der er tortur og nedværdigende behandling,” i nu næsten to årtier ifølge Human Rights Watch’s Tanya Lokshina.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails