lørdag den 6. maj 2017

Masser af penge i P-afgifter

Penge i Parkering

Hong Kong har en befolkningstæthed på over 6500 mennesker per kvadratkilometer. Dette gør at regionen er den næst mest befolkede suveræne stat eller uafhængige territorium i verden med en befolkning på næsten 7,2 millioner på 1100 kvadratkilometer.


Det er kun Singapore, hvor befolkningstætheden er højere. I Hong Kong er prisen på fast ejendom enorm og de stiger. Fra 2010 til 2012 steg huspriserne med 50% ifølge CNN, hvilket gør et hjem der er til at betale en fantasi - og sætter gang i frygten for en fremtidig recession ved denne “boble” af overvurderede ejendomspriser.


For at få styr på de løbske huspriser udstedte regeringen i Hong Kong en række skatteforhøjelser rettet mod udenlandske købere, i håbet om at dæmpe efterspørgslen, indtil markedet falder til ro. Dette har efterladt mange investorer på sidelinjen, og de leder efter andre steder de kan placere deres penge. En type af ejendom der er uberørt af reguleringerne er nu blevet genstand for al denne kapital.


Således er det gået til at en fyr endte med to parkeringspladser til en værdi af rundt regnet 650000 dollars - hver.


Når man tager i betragtning af en typisk parkeringsplads i Hong Kong koster bilejeren cirka 750 dollars om måneden, så er det jo en enorm pris - det ville tage over 70 år med den månedlige afgift at betale - hele setuppet forekommer som af en anden verden.


Men manden der ejer pladserne ved det. Det er Jacinto Tong, ordførende direktør for et ejendomsudviklings gruppe ved navn Gale Well Group.


Som CNN bemærker, ejer Tong — døbt “Parkerings Plads Magnat” i Hong Kong - en række P-pladser der på grund af deres beliggenhed i en meget populær kontorbygning (“du kan komme direkte til kontoret og elevatoren, bemærker Tong, “kun 20 skridt - 20!”) der er ved at nå en vanvittig pris, dersom de sættes til salg. Tong der har benyttet sine pladser i det sidste årti, hævder han ikke er villig til at sælge, men tilsyneladende er værdien på de få kvadratmeter beton alligevel eksploderet.


Mens disse priser synes ikke af denne verden, og selvom Tong så skulle modtage mere end en halv million dollars per plads, så er det ikke rekorden - måske slet ikke tæt på. Som New York Post rapporterede, er der en plet på Manhattan, med en udbudspris på 1. million dollars.
Bonus fakta: Som det er blevet fortalt vidt og bredt arbejder Google på en bil der kører sig selv. Mens nogle af fordelene ved en sådan frembringelse er soleklare, så fortalte Googles direktør og medstifter Larry Page, Fortune om en mindre heldig effekt: Den hjælper med til at spare P-afgifter. Ikke for chaufføren, men for de ansatte. Fortune citerer Page for at sige at Googles hovedkvarter “mangler P-pladser og har brug for nye P-anlæg der vil koste cirka 40000 dollars pr. plads.” Som Page bemærker da vil en selvkørende bil kunne åbne for en virtuel limousine service, og dermed eliminere behovet for P-pladser og dermed en dramatisk reduktion af P-omkostningerne.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails