mandag den 26. juni 2017

Mordtallet i Mexico slår rekorder

En rigtig slem måned for MexicoLad os vende tilbage til det temmelig deprimerende emne om vold syd for grænsen. Vi erfarede i dag at Maj virkelig var en ganske forfærdelig måned:    
Mexico registrerede et rekord højt antal mord sidste måned, nævnte embedsmænd, og understreger dermed landets kamp for at gøre noget ved den forfærdelige vold der følger med multi-milliard dollars narkohandlen.
Der var 2,186 drab i maj måned nævnte en rapport fra the National Public Safety System --det højest antal siden landet begyndte at føre opgørelser for 20 år siden
Billedresultat for drug war mexico
Den stat med de fleste drab var Guerrero, et nøglepunkt i Mexico krig mod narko - her blev 216 myrdet.
I staten mod vest - Sinaloa -- hvor rivaliserende fraktioner har kæmpet om kontrollen over Sinaloa narkokartellet siden dennes frontfigur Joaquin "El Chapo" Guzman, blev udleveret til United States i januar måned -- dræbtes 154 personer, det højeste antal på seks år.
Siden Mexico indsatte militæret til at bekæmpe narkohandlen i 2006, har en strøm af blod ført til flere end 20000 mennesker der er døde eller savnede, mens rivaliserende narkokarteller fører krig mod hinanden og hæren.
I sandhed deprimerende. Forresten ligger feriestedet Acapulco i staten Guerrero.

Det er interessant at betragte hvordan Mexico er faldet fra nyhedsinteressen i de seneste uger. Erstattet af Nordkorea, Syrien, Rusland og vor egen fanatiske og latterlige besættelse af Trump/Rusland sammenfaldet. Dog gennemgår Mexico en kritisk tid og vi har brug for at sætte os ned og finde metoder til at hjælpe hinanden,.    

Hvad kan vi gøre? Der er ikke mange muligheder, men vi kan indlede med at udvide    
The Merida Initiative (eller Plan Mexico) som præsident Bush godkendte i 2007. Den gav de væbnde mexicanske styrker topmoderne teknologi i bekæmpelse af kartellerne. Den gode nyhed er at Mexicos Hær er villig til at bekæmpe dem, som den har gjort siden sent 2006.

Vi skal også tage Centralamerika i betragtning. El Salvador er i øjeblikket en slagmark og mennesker forsøger at komme ud og til USA.

Vi burde diskutere, hvordan vort forbrug af narko slår vore unge mennesker ihjel og er med til finansiere disse karteller.   

Det er kompliceret og meget nedtrykkende at betragte det som foregår syd for grænsen. Jeg var så heldig at bo og arbejde i Mexico for ¨år tilbage. Mexico havde problemer, men intet som i den skala vi ser hver dag på forsiderne af aviserne. Dagligdagens mord flår landet i stumper og stykker.  


P.S. You can listen to my show (Canto Talk), (YouTube) and follow me on Twitter.

http://www.americanthinker.com/blog/2017/06/a_very_bad_month_for_mexico.html#ixzz4ko9woKr0

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails