søndag den 25. juni 2017

Vil Obama på kampagne skade Demokraterne yderligere?

Vil Obama på kampagne skade Demokraterne yderligere?Ud fra enhver objektiv målestok da har præsident Obama skadet Demokraterne en del. Der var langt flere Demokrater end Republikanere da præsident Obama blev indsat.

Demokraterne har nu mistet 1000 sæder fra Washington til the Great Plains fra 2009, som det fremgår af denne artikel i Politico:
Demokraternes tilbagegang er slående. Men en del af problemet er at det er så let at pege på tegn der viser at det måske ikke er så slemt.
Trods alt slog Clinton Trump med 2,8 millioner stemmer. Obamas approval tal er næsten 60% Meningsundersøgelser viser at Demokraterne ligger foran GOP på mange felter og demografien lader formode at den kløft vil øges.
Men i Kongressen er de en minoritet - og de har kun 16 guvernører tilbage og står overfor 32 stater der er under GOP kontrol. Deres topledere i Huset er alle over 70. Deres topledere i Senatet er alle over 60.
Under Obama, har Demokraterne mistet 1034 sæder på stats og forbundsniveau - der er ingen sæder, absolut ingen der faktisk kan tale for partiet som et hele.
Forresten så kom denne artikel før Georgia, eller det vi fik at vide var en “folkeafstemning om præsident Trump.”

Hvad kan man så gøre når man bliver ved med at tabe? Man bringer så bagmanden for partiets kollaps tilbage på banen. Det formoder jeg da vi erfarer at  President Obama ønsker at komme tilbage på den politiske arena.
Billedresultat for democrats demise
Tidligere præsident Barack Obama forbereder sin første kampagneindsats i 2017 idet han har aftalt at arbejde for Demokraten Ralph Northam i dennes kamp om at blive guvernør i Virginia.
For nu at være fair - det er altså en begrænset rolle. Vi ved sådan set ikke hvad Obama vil sige eller hvor aktiv han vil være. Ikke desto mindre er det for partiet en kæmpefejl - et parti der har brug for at gå genopbygget sin “base” og forberede sig på en fremtid uden Obama og Clinton.

Måske planen er at nå visse samfundsgrupper for at sætte lidt fut i Demokraterne. Fungerede det  i 2016? Med andre ord, Trump vandt i Pennsylvania og Michigan trods en synlig præsident der og Mrs. Obama mindede de sorte om at stemme på Hillary og bevare hans eftermæle.

Demokraterne kan ønske at vide hvordan Houston Astros og Chcago Cubs begyndte at vinde. Det gjorde de ved at forkaste alt det gamle og begynde helt forfra - det vil sige - ingen Clinton, ingen Obama og ingen som havde noget som helst at gøre med partiets nedtur.

P.S. You can listen to my show (Canto Talk) (YouTube) and follow me on Twitter.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails