fredag den 26. april 2019

Gå en mil i Trumps sko og forstå ham langt bedre

Gå i Trumps sko - og forstå manden

Præsident Trump er ikke en person mange har varme følelser for. Næsten halvdelen af landet hader ham. Hader er måske et for mildt ord. De foragter ham og sammenligner ham med de værste i historien, Hitler og nazisterne. De ønsker inderligt at ødelægge ham politisk og helt bogstaveligt - sammen med hans familie. Dette omfatter Democrats, medierne og mange Republikanere.
Det at han skulle træde tilbage, eller en rigsretssag er ikke nok. Han skal stilles over for anklage om forræderi og straffen er for enden af et reb - foran en henrettelsespeloton - sammen med hans familie. Hans støtter er skyldige - blot for at være støtter - og skal opleve en lignende ‘retfærdighed.’
Men i To Kill a Mockingbirdfortalte Atticus Finch - Scout, "Du vil aldrig rigtig kunne forstå en person før du overvejer tingene set fra hans side, indtil du kravler ind under hans hud og går rundt i den.” Dette er selve essensen ved empati. Man kan ikke forstå nogen før du har vandret en mil i hans sko.
Så lad os et øjeblik kravle ind under huden på Trump og gå rundt med den.
Trump var en succesrig forretningsmand, en milliardær med ejendomme, palæer, golfanlæg og hoteller rundt om i verden, Han ejede et stort privat jetfly, i kort afstand fra det fly han nu for tiden benytter. Han har en smuk hustru og familie, hans børn er kloge og følger i hans forretnings fodtrin. Han var vært på et yderst succesrigt TV-show, alle kendte ham, og en mediedarling før han besluttede at stille op som præsident.
Alligevel lod han alt ovennævnte ligge. Hvorfor skulle han gøre det? Krævede hans ego, som 70 årig, endnu en stor hæder? Eller som nogen funderer over, blev han kontaktet af en gruppe af patrioter for adskillige år siden, og fik han klokkeklar besked om the Deep State og Amerikas hurtige vej ud i intetheden? Måske fik han at vide, at han var den eneste der ved at stille op som præsident ville have en chance for at vinde, og derpå dæmme op for, eller helt standse Amerikas nedtur. 
Ville han som fuldblods patriot tage udfordringen op? På et tidspunkt erfarer vi måske, hvorfor han opgav et komfortabelt og succesrigt liv i bytte for årevis med nedgørelse og forhånelse. 
I Hillary Clinton skulle han bekæmpe en politisk modstander der var en stor udfordring, ikke personligt, men for hvad hun repræsenterede -det etablerede hos begge partier, donor klasserne, medierne, Hollywood, akademiet og Clinton maskinen, der har været aktiv siden ægtemanden var præsident to årtier tidligere.  
Han knoklede måsen ud af bukserne, var på kampagne døgnet rundt. Fra hans tweets kl. 04.00 til hans kampagne rallies i flere stater på samme dag, han arbejdede hårdere end nogen anden kandidat jeg kan komme i tanke om i historien.  Hans modstander gjorde det modsatte. Nippede til chardonnay, og tog middagslure, lyttede til cheerleaderne i medierne der faldt i svime over hvad som helst hun sagde, og hele tiden fortalte hende at hun ville vinde valget med stor lethed, og som udførte det meste kampagnearbejde for hende.
Mediernes dækning af Trump var, og er stadig for 90%s vedkommende negativ.  Hans eget parti arbejdede imod at han blev valgt, partiet han repræsenterede og bragte til sejr. De store navne i GOP forsøgte at underløbe ham – McCain, Romney, Bush, Ryan – alle tidligere præsidenter eller kandidater, de tunge ‘drenge’ i GOP, for ikke at nævne hylekoret the Republican NeverTrump.
Så var der the Deep State, de ikke valgte, og som ikke står til ansvar - bureauer på tre bogstaver, konspirerende og arbejdende mod Donald Trump, ikke kun som kandidat, men også som præsident. De spionerede mod hans kampagne, skabte fiktive dokumenter til at retfærdiggøre FBI overvågning af Trump, af hele hans kampagnestab og hans familie. Det var en orkestreret indsats af ledelsen af disse bureauer for at hindre hans valg, derpå “ sikkerhedspolitik” for at ødelægge hans præsidentskab som Plan B. 
Falske anklager om samarbejde med russere misfarvede hans præsidentskab, og lagde en sky over hans valg, lig en succesrig atlet der vinder en medalje eller mesterskab helt efter reglerne og mod alle odds, og derpå bliver hans sejr plettet af anklager om snyd og svindel. Hvordan ville en sådan mester reagere på påstande om at han ikke sådan set vandt? Især når han havde arbejdet så hårdt for sejren, og havde fået så at sige ingen hjælp i den proces.
Historien om samarbejde med russerne har misfarvet Trumsp succesrige kampagne og valg. The Mueller efterforskningen og mediernes stortrommer har et fælles omkvæd om, at Trump er en ulovlig præsident, at han snød for at vinde, at han konspirerede med en fjendtlig nation. Dette er det samme land, ironisk nok, som så mange af Trumps kritikere var forelskede i for få år siden.
Trump har arbejdet hårdt som præsident, han har opnået mere på sine første 700 dage end nogen af hans forgængere - skattenedsættelser, en økonomi der buldrer derudaf, lav arbejdsløshed, en laven om på 50 år med en forfejlet politik over for Nordkorea, solide dommere er blevet valgt og så videre. Får han nogen kredit fra medierne og hans eget parti? Næppe. I stedet forhånelse og fornærmelser i en lind strøm ned over hans hoved. Ville du ikke blive frustreret og bitter hvis du var i hans sko?
Senest the Mueller anklagen mod 12 spøgelses russere over en antaget hacking af DNC computere som FBI end ikke har undersøgt. Det er blot anklager ikke domme i en retssal, og meddelelsen kom et par dage før Trumps møde med Ruslands Putin. Jamen hvilken påfaldende tilfældighed. Trump skulle males op i et hjørne, hvor han enten skulle bekræfte russisk indblanding eller stille spørgsmål ved U.S. efterretningssystemet. Han gør altid det modsatte, han valgt den sidstnævnte løsning på pressekonferencen med Putin. 
Har Trump fuldstændig tillid til efterretningstjenesterne, de selvsamme der konspirerede for at spionere mod hans kampagne og underløbe hans valg, og derpå forsøgte at få ham væltet som præsident? Alt dette er med baggrund i den tåbelige formodning at Rusland hackede valget, et absurd koncept, som selv mediernes Frelser og darling, Barack Obama sagde var umuligt. "Der er ingen seriøs person derude der ville formode at man på en eller anden vis kunne fordreje valg i Amerika.”
Dette er det selvsamme Efterretnings Samfund der ‘benådede’ Hillary Clinton for forbrydelser der så viste sig aldrig var blevet undersøgt, og rejste sag mod Trump for forbrydelser der blev undersøgt til kvalmegrænsen, men aldrig ført bevis for. Det samme Efterretnings Samfund der fortalte verden at Saddam havde MasseØdelæggelsesVåben, og trak U.S. og andre lande ind i en omkostningstung og fuldstændig overflødig krig. 
Forestil dig du går i Trumps sko: En meget succesrig forretningsmand, der i hans livs efterår påtager sig en Herkules opgave ved at stille op til og vinde U.S. præsidentskabet. I sejren oplever han udelukkende krænkelser, forhånelser og forrædere, af såvel ven som fjende. Han er omgivet af et minefelt, hans efterretnings samfund smider miner for at sikre han nok skal træde i en af dem. Dette er en rejse kun få dødelige ville begive sig ud på eller overleve.
Kan det så undre kan går til modangreb mod de som forsøger at ødelægge ham og hans præsidentskab, herunder the FBI, DOJ, og CIA, alle i ækel aktivitet mod den korrekt valgte præsident? Han har få venner i Washington D.C., mange der burde stå bag ham ville hellere end gerne placere en kniv i ryggen på ham.  
De enkleste forklaringer er ofte de bedst. Gå en mil i Trumps sko og hans handlinger kommer til at være ganske fornuftige. En mand valgt af det almindelige folk forsøger at gøre America Great Again, trods det så meget af Amerika forsøger at stoppe og ødelægge ham. Hvordan ville nogen rationel person mon opføre sig stående i Trumps sko? 
Brian C Joondeph, M.D., MPS is a Denver-based physician and writer.  Follow him on FacebookLinkedIn, and Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails