tirsdag den 16. april 2019

Sydens Confederates i Brasilien

Brasilianske Confederates

Ved slutningen af the American Civil War, var mange fra Syden fuldstændig knust. Deres hjem ødelagt, deres levebrød ikke eksisterende. De mest loyale Confederates måtte se deres land besat, og deres tillid til regeringsledelse var værre end da krigen begyndte.

Op til 3 millioner fra Syden forlod deres hjem, langt de fleste blev i the U.S. og drog typisk længere mod Vest, hvor 
forbundsregeringens politik gav tilskyndelser til økonomisk udvikling.
Men for nogle var hadet til Nord alt for voldsomt, og de overvejede at emigrere - deres eneste mulighed, mente de.  
På samme tid ønskede Brasiliens kejser Dom Pedro II at få gang i bomuldsdyrkningen og tilbød denne branche til eksperter med ganske attraktive subsidier som følge. Confederates fra the South var eksperter i bomuldsdyrkning.

En relativ stor gruppe af Confederate soldater og sympatisører - mellem 10000 - 20000 - tog imod tilbuddet.
Gruppen blev i Brasilien kaldt Confederados, dog levede den relativt isoleret, men efterfølgende generationer har giftet sig med brasilianere og kulturen er nu sammensmeltet med den brasilianske.
Imidlertid er Confederado kulturen ikke gået helt tabt. Faktisk er mange af traditionerne der eksisterede før the Civil War sammen med kulturelle kendetegn bevaret i Brasilien, især på grund af the Confederados.
Hvert år holder efterkommere af denne gruppe Festa Confederada, en fejring af deres evne til at assimilere sig den anden kultur og som en sponsor til en organisation i tilbagegang.
Festivalen har det hele med: Confederate flag, militær uniformer, mad fra Syden og musik. (Bemærk at the Confederate flag ikke har samme negative konnotationer som i Staterne. Faktisk er Confederados kendt for at ære og udstille flaget med glæde, uden politiske komplikationer.)
Men den måske største påvirkning af Confederatos er på religionen i Brasilien. Confederatos oprettede de første Baptist kirker i nationen med den hensigt at betjene deres egne som altså var op til 20000 personer.
Nu hurtigt 100 år frem - sådan cirka: Ifølge brasilianske folketællinger er næsten 3 millioner brasilianere (1.8% af befolkningen) identificeret som baptister.

Bonus fakta:  Brasilien med næsten 200 millioner mennesker (2008) er en katolsk nation (74%) med en betragtelig protestantisk minoritet (15%).  Der er næsten ingen jøder (85,000), Islam (25,000), eller Hindu (3,000) i befolkningen. Til sammenligning er over 125000 altså mere end de tre sidstnævnte tilsammen og de praktiserer Candomblé, en polyteistisk religion af afrikansk oprindelse.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails