onsdag den 22. maj 2019

Er det på tide at slå alarm over for 5G?

Er det på tide at slå alarm over for 5G?

Min bedstemor lavede mad på en brændekomfur, indtil hun døde som 92 årig. Brændekomfuret er slet ikke så simpelt som man skulle tro. Vi kommer nok til at lære det hele igen. Her er grunden:
Jeg læste for nylig en online artikel om noget der kaldes 5G, og blev klar over at denne nyskabelse i stærk grad vil gøre det muligt for enhver stor regering og vore modstandere at spionere mod os, at hacke, at sabotere eller på anden vis skabe kaos i hele verdens kommunikations infrastruktur og sikkerhed. 

Dette er ikke en overdrivelse. Det er så reelt som en atombombe, dog ikke ligeså ødelæggende men så udgør den dog næsten en dødbringende trussel alligevel. Faktisk kunne 5G cyberkrig meget vel igangsætte en kernenedsmeltning.
Billedresultat for 5g surveying
Netværket som mobiltelefoner arbejder på skal opgraderes. Den nyskabelse, vil som de siger, igangsætte en ny tid med enormt potentiale. Den kan også benyttes som våben mod os. En fjende kunne vælte os tilbage i dystre tider.
Er det så noget der er reelt? Åbenbart, for bekymringerne hos ansvarlige myndigheder er udtalt. De største internet teknologivirksomheder er allerede i færd med at skabe overvågningsmetoder der er rivaler til vor egen regering, og vil nok højst sandsynligt overgå dem.
Værre er det at mange af de virksomheder er fjendtligt indstillede over for vor nation, nægter at assistere vort militær, mens de ivrigt hjælper diktaturer der truer vore friheder.
Det er vanskeligt at påpege problemet uden at lyde som ‘lille kylling, himlen falder ned’ eller som Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D), der hævder verden vil gå under om 12 år.
Det er muligt, men ikke på grund af klimaforandring, som vi kan gøre noget ved, men fordi Kinas diktator for livet metodisk udvikler teknologiske metoder der skal diktere verden. Hvis han lykkes med det, vil verden ikke gå fysik under, men tæt på. 
Bag ved eller dog tæt på denne geopolitiske storm er det kinesiske selskab Huawei. Det man skal erindre er at i Kina, er der ingen ægte privatejede virksomheder. Der er kun regeringsbureauer forklædt som virksomheder. Huawei marcherer i gåsegang med landets diktator og hans militær, og det politiske- og politistatsapparatet. Ingen i Kina vover at afvige en tomme fra partilinjen. At gøre det er den sikre død.
Huawei fremstiller den hardware der det muligt for 5G netværket at fungere. Helt bevidst er der i den hardware indbygget en Trojansk Hest, altså evnen til at spionere, til at overvåge, og faktisk hacke ind i vore mest følsomme agenturer. Værre er det at Huaweis hardware kan sabotere vore systemer, for eksempel, i en krise, ved at “slukke for” vor mulighed for at kommunikere mellem vore agenturer, herunder militærets enheder rundt om i verden. 
Huawei benægter enhver intention, eller enhver evne til at gøre dette. “Vort ansvar” siger de, “hvad vi lover, er at vi ikke gør noget skadeligt. Vi vil ikke gøre noget skadeligt....Lad mig sige det helt klart, så klart som muligt: Huawei har ikke og vil aldrig plante ‘bagdøre.’ Og vi vil aldrig tillade nogen at gøre det i vort udstyr. Vi tager vort ansvar meget seriøst!”
Naturligvis gør de det (sarkasme skal benyttes).
Der gøres forsøg på at lukke Kina ude fra adkomst til at kunne penetrere vort internet, men bestræbelserne for dette er meget ukoordinerede og halvhjertede.
Angstfremkaldende er det, at the US regering lukker sig selv ude ved at overlade indsatsen til private virksomheder, såsom teknologivirksomehder - du kender dem, de som nægter at låse terroristers mobiltelefoner op, så FBI kan forhindre yderligere massemord mod vore borgere. Jo, netop de virksomheder. Vi kunne ligeså god udlicitere NORAD, det militære agentur der opererer vore  Intercontinental Ballistic Missiles, fordi cyberkrigs truslen er, uden overdrivelse, lige så dødbringende som missiler med kernevåben.
EU og dermed også NATO er ivrige efter at købe Huawei produkter. Priserne, er ser du, meget favorable. Omkostningen fremover er en helt anden sag. Vort problem med det er at vore millitære kommunikationer overlapper EUs, hvilket betyder at Kina har adgang som på en motorvej til vore signalteknologi.
Det er ikke kun nationalstater vi skal være opmærksom på. Terroristgrupper, kriminelle organisationer, og individuelle hackere vil have en ukendt grad af ødelæggende adgang til 5G netværker.
Nogle alarmister vil hævde at teknologien allerede er gået forbi os. Det vil være umuligt at kontrollere internettet og dets muligheder siger de. Det er ikke kun et fantasifuldt science fiction scenario om at med et fingerknips (tryk på en knap) vil ethvert automobil i US kunne “standses,” motorerne lukker ned, radioerne fungerer ikke, alt sammen ved en ondsindet sabotør. Og det ville kun være begyndelsen til dommedags brandudsalget."
Hvis det sker, kommer vi alle til at vende tilbage til brændeovnskomfurerne, men uden at bedstemor viser os hvordan det skal håndteres.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails