søndag den 6. oktober 2019

Broen der skræmmer livet af brugerne

Broen der skræmmer livet af brugerne


Billedet er af the Chesapeake Bay Bridge -- eller i det mindste en del af den.

Broen går over Chesapeake Bay i Maryland (deraf navnet) og er  4.3 miles (næsten 7 km) lang. Når man er midtvejs er det svært at se land. Broen er også meget smal - den vestgående bane er 11,6 meter bred, men det er den rene luksus sammenlignet med den østgående der er 8,5 meter. Der er ingen vige muligheder i tilfælde af uheld, og man frygter derfor trafikuheld.

Højeste punkt er 55 meter over vandet. I dårligt vejr kan sigtbarheden falde til NUL, som det ses her. Det kan derfor ikke overraske at Travel and Leisure tidsskriftet anser broen for at være en af verdens mest skræmmende broer.
For nogle er tanken om at måtte skulle køre over Bay Bridge angstfremkaldende. For andre er det en mulighed for at tjene penge på den frygt.
Steven Eskew er en sådan person. Han er ejer af en virksomhed ved navn "Kent Island Express" der, per virksomhedens website, tilbyder en "Chesapeake Bay Bridge Drive-Over Service."
Hvis man ringer til dem en time i forvejen - så tidligt som 7.00 og senest 20.00 syv dage om ugen - vil en af Eskews chauffører møde dig ved broen. Derfra vil chaufføren stige ind i din bil og køre dig - og din bil - over på den anden side. For den betænkelige motorfører er det præcis den samme rejse dog minus de bro-angstfremkaldende-panikanfald. En Kent Island Express ven samler chaufføren op over på den anden side, medmindre en anden kunde venter på en tur i modsat retning.
Servicen der plejede at koste 25 dollar per tur og steg til 30 dollars her for nylig tager cirka 10 minutter - dog kan der ved megen trafik gå op til en time. Der er dog ingen ekstra betaling for forsinkelse.
Som USA Today bemærker, er det ikke eneste eksempel derude - de lokale myndigheder i New York, Michigan og Delaware/Jersey tilbyder lignende services over the Tappan Zee, Mackinac, og Delaware Memorial Bridges, Men Kent Island Express er den eneste private kørselsbrotjeneste i United State.
Som regel fungerer det - men ikke altid. Eskew fortalte NPR, at mens de fleste af kunderne mener deres ængstelse lettes noget ved at have en chauffør på, gælder det ikke alle - nogle kunder er stadig rædselsslagne. “Vi har nogle kunder der sætter sig på bagsædet i deres bil - på gulvet. Vi har nogle der trækker et tæppe eller en jakke over hovedet.” Imidlertid er der ingen der er kravlet om i bagagerummet, selvom de har bedt om det - for det er ikke tilladt.
Bonus fakta: I 2005, for at betale for vandbehandlingsanlæg for the Chesapeake Bay,indførte Maryland en afgift på 30 dollars (siden det dobbelte) fra enhver bruger af et “fast afledningssystem.” Hvad er så det?  Ifølge the Washington Post, er det jura for et “hus der bruger en septiktank.” Afgiften der i folkemunde kaldes the Maryland "flush skat," pålægges ejendomskskattebilletten for beboere i Maryland hvis toiletter ikke er forbundet med det kommunale system.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails