søndag den 29. marts 2020

Hunde oplæres til at snuse sig frem til Coronasmittede og virus

Hunde oplæres til at snuse sig frem til Coronasmittede og virus


I Storbritannien er man i færd med at oplære specialhunde i at snuse sig frem til coronavirus og dermed smittede
Hunde fra Medical Detection Dogs er i samarbejde med the London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) og Durham University i færd med at finpudse hundenes evner til at kunne snuse sig frem til malaria, cancer, lavt blodsukkertilstand og Parkinsons sygdom.
Hvis forsøgenes udfald er en succes kunne hunde i købet af seks uger optrænes til at snuses sig frem til de med symptomer, og men en præcision der ligger et stykker over de standarder World Health Organization (WHO) har.
MILTON KEYNES, ENGLAND – 27. marts: Freya markerer helt korrekt en prøve med malaria fra en stribe af prøveampuller ved hovedkvarteret for the “Medical Detection Dogs” i Milton Keynes, England. Institutionen arbejder lige for tiden sammen med the London School of Hygiene and Tropical Medicine for at afsøge om hunde kan omtrænes i de næste seks uger til at give en hurtig sikker diagnose af virus. Medical Detection Dogs har med succes oplært hunde til at opspore cancer, Parkinsons sygdom og bakterielle infektioner gennem deres lugtesans og nu forsøger man af finde sponsorer for at dække omkostningerne ved det intensive program
Coronavirus (Covid-19) pandemien er spredt til mange lande over hele verden og har til nu krævet 20000 liv og hundredtusinder er smittet. (Photo by Leon Neal/Getty Images)
Lederen af institutionen Dr Claire Guest sagde: “I princippet er vi sikre på at hunde kunne opspore Covid-19. Vi ser nu på hvordan vi med sikkerhed kan ‘fange’ den duft virus udsender fra patienter og præsentere den til hundene.
“Målet er at hunde vil kunne screen enhver, herunder også de med symptomer der ikke er oplagt, og så ‘fortælle’ os om der er brug for yderligere testing. Dette vil kunne være hurtikm effektivt, uden indgreb og sikre at de begrænsede ressourcer til testing hos NHS testing kun bruges hvor der virkelig er brug for dem.”
(Photo by Leon Neal/Getty Images)
Det Milton Keynes-baserede institut sagde at hver sygdom har sin egen ‘duft’ som hunde kan oplæres til at finde. Hunde kan også detektere forandringer i et menneskes overfladetemperatur og dermed afgøre om nogen har feber.
Durham University’s Professor Steve Lindsay sagde at hundene også kunne bruges ved ankomsthaller i lufthavne for at finde smittede.
(Photo by Leon Neal/Getty Images)
“Dette ville kunne hindre et genudbrud af sygdommen når vi har fået bragt det nuværende udbrud under kontrol” sagde Professor Lindsay.
Den velgørende institution søger nu efter donationer for at dække omkostningerne ved programmet. Potentielle støtter bør besøge deres  website
 (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails