torsdag den 26. marts 2020

Nevadas guvernør forbyder brug af malariamedicn mod corona

Nevadas guvernør forbyder brug af chloroquine mod Coronavirus

Nevada’s Democratic guvernør har forbudt brug af chloroquine til behandling af coronavirus. Per US News and World Report:
Sisolak underskrev en nødretsordre tidligere tirsdag, hvor brug af anti-malaria midler spærres for de som har coronavirus.  Ordren der indskrænker chloroquine og hydroxychloroquine kom efter præsident Donald Trump nævnte medicinen og falskeligt hævdede at the Food and Drug Administration netop havde godkendt brug af chloroquine til behandling af patienter inficeret med coronavirus. Sisolak sagde i en udtalelse, at der ikke er konsensus blandt eksperter eller læger i Nevada om at midlerne kan bruges til mennesker med COVID-19.
Det er ikke sådan at patienter får påtvunget eksperimenterende terapi mod deres vilje. Patienter burde altid være godt informeret om de potentielle risici, og gavnlige virkninger, i enhver behandling der foreslås, så de selv og deres læge kan afgøre det bedste udfald. Læger, ulig eksperterne i deres laboratorier, udøver lægekunsten mens de behandler hver patient som noget særlig, og står over for myriader af udfordringer og situationer der kræver dømmekraft, omtanke.
Sådan dømmekraft, omtanke foretages over hele New York da Guvernør Cuomo har bestilt en stor forsyning af chloroquine for doctorer når de kæmper med at behandle patienter med virus.
Som kontrast har Nevadas guvernør nu gjort det umuligt for mennesker der bor i hans stat at have den option som chloroquine giver under omhyggeligt brug. Det er kugleskørt.
Jeg har haft personlig erfaring med at skulle samtale med min læge om brug af medikamenter som ellers ikke var almindeligt til stede. Det er en ganske skrækkelig situation både for patient og læge, og man føler sig nærmest desperat. Man kunne sige at en sådan presserende følelse måske kunne sløre ens dømmekraft - med rette. Men når man står med ryggen mod muren, er der ikke så meget af miste, som Trump så ofte siger. Og selvom det ikke altid er helt korrekt for helt åbenbart kan man miste en masse, hvis behandlingen gør mere skade end gavn, men kendsgerningen forbliver - at uden at forsøge noget der forekommer fornuftigt. ja så er din skæbne måske forseglet.
Samtidig, mens Nevadas guvenør forbyder brug af chloroquine og trods de uopholdelige forhånelser af præsdient Trump for at føle sig håbefuld om midlets potentiale er læger over hele Amerika ved at skaffe sig lagre af midler sammen med andre lægemidler der kunne være effektfulde overfor coronavirus. coronavirus.
Forresten, jeg nævnte vel de skaffer sig lager for sig selv og deres familier?
Og det er ikke blot en eller to læger med et blakket ry her og der. Der er masser af dem. The New York Times rapporterer:
Læger indsamler medikamenter der nævnes som brugbare i behandling af coronavirus ved at udskrive recepter til sig selv og familiemedlemmer, ifølge apoteker over hele landet.
Oplagringen er blevet så bekymrende stor i Idaho, Kentucky, Ohio, Nevada, Oklahoma, North Carolina og Texas at rådet for apoteker i de stater har udstedt bestemmelser om nødrestriktioner eller vejledninger i hvordan midlerne kan uddeles på apotekerne. Flere stater forventes at følge trop.
“Dette er en ægte udfordring, og det er ikke ved nogle få isolerede rådne æbler,” sagde Jay Campbell, direktør for the North Carolina Board of Pharmacy.
Recepterne, nævner hun, er udskrevet af læger til dem selv og deres familier, ofte i store mængder med fornyelsesmuligheder. 
Velkommen til Surrealville, USA.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails