lørdag den 14. marts 2020

Kærlig hilsen fra Wuhan til os alle

Kærlig hilsen fra Wuhan til os alle

Ilana Mercer
U.S. rejserestriktionerne kom for sent for beboere på ældrehjemmet the Life Care i King County, Washington State.
Patient Zero, der sandsynligvis var smittet og spredte den til Washington State mv. ankom til min stat den 15. januar fra Wuhan, Kina.
Takket været patientens egen påpasselighed blev han testet den 20. januar og diagnosticeret med COVID-19. Imidlertid skete der så smerteligt ikke mere. Som man gør i Sydkorea og Israel blev mandens færden - ikke hans identitet - gjort offentlig kendt. På den vis kunne enhver der havde været i kontakt med Manden fra Wuhan, være bragt i karantæne og man kunne have taget de nødvendige forholdsregler for at forhindre yderligere spredning af virus. 
Ved genetisk undersøgelse af virus fra inficerede patienter giver videnskabsforskere mulighed for at finde oprindelsen til virus og hvornår og hvordan den “slap ud.” At virus der fortsætter med at slå stakkels ældre ihjel på plejecentre som på King County, WA, kom fra Wuhan kan ikke betvivles.
From Wuhan to Washington State With ‘Love’
Source: AP Photo/Luca Bruno
Således  skriver Trevor Bedford, en forsker ved the Fred Hutch Research Center: “Det første tilfælde i USA kom ....fra en rejsende direkte hjemvendt fra Wuhan til Snohomish County den 15. januar.” Men der var endnu en rejsende hvis smitte ikke kan relateres til Patient Zero  og som “igen har udsat en anden for virus i perioden mellem 15 - 19. januar, før de blev isoleret. I dette tilfælde var sygdomsforløbet mildt eller ikke symptomatisk og det at spore kontakter ville således være vanskeligt. Efter dette, skete spredningen i samfundet og blev ikke indfanget grundet the CDC’s snævre definition af tilfælde, som krævede direkte rejseaktivitet til Kina eller direkte kontakt med et kendt tilfælde for blot at blive anset værdig til en test. Denne mangel på at teste var en kritisk fejl og gav rum for et udbrud i Snohomish County og områder der, og det blev et betragteligt problem før man have opdaget udbruddet.”
Kolleger bekræfter at den“genetiske diversitet ved the Washington State udbruddet … lader formode at det var en smittet person fra Washington State der rejste til Californien og igangsatte en smittekæde der. Den virale streng fra en smittet patient på et krydstogtskib ved Californiens kyst ligner den der cirkulerer i Washington state.”
Hvis blot rejser fra Kina var blevet standset tidligere så ville de stakkels ældre medborgere fra plejehjemmet Life Care nok stadig være i live og coronavirus ville ikke have haft mulighed for at sprede sig så eksponentielt blandt os andre. 
Når det gælder landets professionelle racisme spottere der ønsker at afkoble coronavirus fra Wuhan, en by i Hubei Provinsen i Kina, hvorfra den stammede:
Naturligvis har det forbenede CDC rettet sønderlemmende kritik mod det opklarende arbejde udført af andre videnskabsforskere end deres egne. Men epidemien har tvunget dette skrøbelige bureaukrati til at finde oprindelserne til virus.
“Coronavira er en stor familie af virus der er almindelige hos mennesker og hos mange dyrearter, herunder kameler, kvæg, rotter og flagermus. Det er sjældent, men dyrs coronavirus kan inficere mennesker og derpå spredes mellem mennesker som med ... med denne nye virus (kaldet SARS-CoV-2).
SARS-CoV-2 virus [har sin] oprindelse fra flagermus. Sekvenserne ved U.S. patienterne er lig de som Kina har gjort opmærksom på og lader formode en sandsynlig enkel, nylig opdukken af denne virus fra et sted hvor dyr opbevares.
Tidligt fandt man at mange af patienterne ved epicenteret for udbruddet i Wuhan, Hubei Provinsen, Kina, havde forbindelse til et stort marked for fisk, og levende dyr. og således skete spredningen fra dyr til mennesker. Senere fortalte rigtig mange patienter at de ikke havde været på disse markeder for dyr, og dermed bevist at spredningen sker fra menneske til menneske. Så blev der rapporteret om spredningen udenfor Hubei og i lande udenfor Kina, herunder the United States.”
Opsummeret, coronavirus sprang fra først dyr til et menneske og derpå videre fra menneske til menneske.
Den dødbringende sygdom stammer fra et af Kinas sygdomsbarslende, barbariske “våde markeder,” som de kaldes. Disse “våde markeder” er det sande helvede på jord for vilde dyr, der er bundet, klasket op i bunker i bure og slagtes på stedet, på grund af det djævelske krav fra kunderne om “friske varer.” 
Som the AP rapporterer, “Man har levende dyr, og derfor er der afføring alle vegne. Der er også blod fordi man slagter dem på stedet....Hele denne uhyggelige blanding øger risici for at en ny virus kan springepå mennesker der håndterer disse dyr og spredning kan indledes.” 
Så har the AP et billede af et “vådt marked” i nærheden af et andet kinesisk marked.
De uskyldige hjælpeløse skabninger lider. De uskyldige ældre og syge lider. Gud bevare os all.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails