lørdag den 4. april 2020

Er vi midt i Apokalypsen med Coronavirus

Er vi midt i Apokalypsen med Coronavirus?

GEORGE PARRY

“Vi kender tælleren men ikke nævneren.” 
— Førende forsker i medicin, navnet tilbageholdt, i diskussion om den statistiske effekt af coronavirus 2019
Et af de vanskeligste problemer i vurderingen af den nuværende coronavirus 2019 (herefter
COVID-19) pandemien er at finde hoved og hale i de rigtig mange ekspertholdninger og de data der hele tiden ændrer sig - med enorm assistance af de førende medier - der har kastet vor nation ud i panik og lammelse. Hvordan er vi havnet der? Og hvor alvorlig er den trussel som COVID-19 udgør?
Jeg er hverken doktor eller epidemiolog. Men jeg er anklager og en advokat i retssager. Jeg har brugt årtier i domstole og krydsforhørt meget ærede og værdsatte og knalddygtige ekspertvidner og dekonstrueret deres statistiske analyser og videnskabelige teorier.
Ydermere har jeg ført adskillige sager om elendig lægepraksis, ikke kun har jeg udspurgt og arbejdet med medicinske eksperter, men jeg er også blevet venner med en del intelligente og eftertænksomme sundhedsprofessionelle, nogle af dem har så venligt delt deres indsigter med mig i og om den nuværende pandemi. Deres kunnen, viden, indsigt og mine grundlæggende evner udi i aritmetik udgør grundlaget for det du nu kommer til at læse.
Men før vi kaster os over selve diskussionens hovedemne, anbefaler jeg dig de vise ord af den hædrede Dr. Drew Pinsky vedrørende mediernes overfladiske og hysteriske dækning af pandemien.
I samtale med værten Larry O’Connor fra the Washington Examiner’s “Examining Politics” podcast, sagde Dr. Pinsky “Jeg påstår ikke jeg ved hvad der motiverer medierne, men det er da utroligt som deres fortællinger er fuldstændig uansvarlige. De burde skamme sig. De skaber en panik der er langt værre end virus udbruddet. Konklusionen er at alle burde lytte til Dr. Anthony Fauci fra the CDC [Centers of Disease Control and Prevention]. Gør det han beder dig om, og så pas din hverdag og forretning.....Holde inde med at lytte til journalister! De aner ikke hvad de taler om!”
Det er stærke ord, men Dr. Pinsky går slet ikke langt nok.
Som du måske ved er de førende medier besatte af agenda-fokuserede progressive propagandister, der har omfavnet pandemier som endnu en mulighed for at indført den politiske og sociale forandring de begærer. Lad endelig ikke en krise gå til spilde! De har således kastet sig ud i en uhæmmet trommehvirvel af dommedag og rædsel vedrørende den potentielle påvirkning af COVID-19. 
I denne henseende og som du skal se er kendsgerningerne langt mindre dystre end den panikførende apokalyptiske scenario som de førende medier fremturer med. 
Så lad os nu lægge den oppiskede stemning til side og se på kendsgerninger, hvordan vi klarer hvad vi skal gøre ved udfordringen fra COVID-19 pandemien? Et første godt skridt er at sætte det hele ind i en historisk kontekst med lignende sygdomsudbrud. Hvad lærte vi af disse pandemier, og hvordan kan de sammenlignes med COVID-19?
Lad os begynde med 1918 og Den Spanske Syge (influenza) der i så overvældende grad har været den værste og med dødbringende pandemi i de sidste 100 år.
Ifølge the CDC, så inficeredes i 1918 anslået 500 millioner mennesker af H1N1 virus, hvilket rundt regnet udgjorde en tredjedel af verdens befolkning. Man anslår at antallet af døde var 50 millioner, herunder ca. 675000 alene i the United States. 
A colorized image of the 1918 virus taken by a transmission electron microscope (TEM). The 1918 virus caused the deadliest flu pandemic in recorded human history, claiming the lives of an estimated 50 million people worldwide. Photo credit:  C. Goldsmith - Public Health Image Library #11098.
Sådan så den virus ud der var årsag til den Spanske Syge
I Amerika indledtes udbruddet blandt soldater ved Fort Riley, Kansas. Ofrene var raske, og levedygtige unge mænd i god form, men som hurtigt bukkede under efter de første symptomer viste sig. Der er beretninger om unge soldater der meldte sig syge om morgenen, med ondt i halsen og følen sig rigtig dårlig tilpas, og ved aftentide var de døde. Det som slog dem ihjel var den indbyggede kraftigt virkende  ‘dræber mekanisme’ forårsaget af de unge patienters stærke immunforsvar mod virussen.
Mens sygdommen spredte sig, var dens højeste dødelighed hos personer i alderen 5 år, 20 år, til 40 år og 65 eller ældre.
Vaccine var der ikke. Kontrolbestræbelserne bestod af karantæne, god personlig hygiejne, brug af desinficerende midler, og begrænsninger i offentlige forsamlinger. Dette viste sig at være af begrænset værdi, og da pandemien var ved at være overstået havde den sænket gennemsnitsalderen i the United States med mere end 12 år. Kort sagt Den Spanske Syge havde været en sand katastrofe. 
Tidsaspektet er meget vigtigt. Og der er derfor præsident Trumps langsigtede beslutning i sent januar, om at forbyde rejser fra Kina har været så vigtig.

Siden dengang har der været andre epidemier og pandemier i the United States. For eksempel, april 2009, hvor en ny influenzavirus (H1N1) dukkede op i the United States og hurtigt spredte sig til hele verden. I de følgende år, i the United States ifølge estimater fra the CDC, var der mellem 43.3 til 89.3 millioner tilfælde af “svineinfluenza” hos mennesker i alle aldre, mellem 195,086 til 402,719 hospitalsindlæggelser og mellem 8,836 til 18,306 døde. Man anslår at på verdensbasis blev mellem 700000-1,4 milliard mennesker ramt af svineinfluenza og cirka 150,000 til  575,000 døde.
Hvert år siden da har Influenza A sæsonmæssigt cirkuleret i the United States og ifølge
CDC estimater, fra 2009 til 2018 været årsag til “mindst” 100.5 millioner syge, 936,000 hospitalisindlæggelser og 75,000 døde.
Ydermere viser CDC estimater at i the United States fra 1. oktober 2019 til 7. marts 2020 har Influenza A været årsag til mellem 36-51 millioner syge, resulterende i mellem 17-25 millioner lægebesøg, mellem 370,000 til  670,000 hospitalsindlæggelser og mellem 22,000 til  55,000 døde.
Sammenlign nu og stil dem i kontrast til de tal som COVIP 19 statstikkerne er nået frem til ved the World Health Organization.
Her den 15. marts 2020, er der globalt set 153,517 bekræftede syge og 5,735 døde. Af disse er der 81,408 bekræftede tilfælde og 3,204 døde i Kina. Ifølge  the CDC, var der pr. 17. marts 2020 samlet 4,226 bekræftede tilfælde i the United States og samlet 75 døde.
Ikke som Influenza A der har sygeliggjort og slået ellers sunde mennesker i alle aldre ihjel så udgør de som er i risikogruppen for COVID-19 personer i alderen 65 eller ældre og personer med kroniske sygdomme såsom diabetes og hjerte/kar sygdomme. 
Det er uvist hvor mange der er ramt af COVID-19. Før ophævelsen af the CDC’s restriktive regulationer og deres brug af den forkerte protokol, var testning af sygdommen begrænset og gav ikke korrekte resultater. Nu da de samlede ressourcer fra regeringen og den private sektor realiseres, vil antallet af ægte testninger blive eksponentielt øget. Og med de stadig flere der testes, vil der utvivlsomt være en øgning i antallet af bekræftede syge.
Men blot det at teste mange vil ikke give os en fuld indikation af hvor vidt omkring COVID-19 er kommet. Hvorfor? Fordi, ikke som den dræbende Spanske Syge, eller endog Influenza A, er symptomerne ved COVID-19 i mange tilfælde ganske milde og kan forveksles hos den ramte som værende en lettere forkølelse eller ondt i halsen. 
Konklusionen er at noget præcist anslået tal for COVID-19’s spredning eller dødsraten for nuværende er ukendt. Som den verdens anerkendte kliniske forsker citeret i begyndelsen af denne artikel sagde om COVID-19’s dødelighedsrate. “Vi kender tælleren, men ikke nævneren, hvilket er det antal mennesker der er blevet smittet med COVID-19. Og uden nævneren kan vi ikke vurdere hverken spredning eller dødsraten for COVID-19.”

Nogle offentlige analyser af COVID-19’s dødsrate er blevet baseret på en sammenligning af antallet af bekæftede syge. Dette har resulteret i alarmerende høje vurderinger af COVID-19’s som værende dødbringende. Men som vi har set, så er antallet af bekræftede tilfælde ikke det samme som antallet af mennesker - der uden at vide det - er blevet smittet med COVID-19. Og med forventningen om at ved intensiv testning antallet af bekræftede smittede vil stige dramatisk så vil tilfælde af COVID-19 der har været der, og forsvundet igen uden at være opdaget, og som i fremtiden blot vil blive kaldt mindre dårligdomme også forstærke nævneren.
Men det som er sikkert er at nævneren vil blive større, og når den gør det, vil det fraktionelle antal døde falde. Det er derfor Dr. Anthony Fauci, en af arkitekterne bag regeringens COVID-19 modforanstaltninger og to lige så hædrede kolleger udgav en en artikel i udgaven fra 28. februar 2020 af the New England Journal of Medicine hvori de tilkendegav deres holdning på følgende vis:
Hvis vi formoder at antallet af asymptomatiske eller tilfælde med meget få symptomer er adskillige gange højere an antallet af rapporterede tilfælde, kan antallet af døde være betragteligt mindre end 1%.
Dette lader formode at de overordnede kliniske konsekvenser af Covid-19 i sidste ende kan være mere lig de vi finder hos en alvorlig sæsonbetonet influenza (der har en dødsprocent på cirka 0,1) eller en pandemisk influenza (lig dem i 1957 og 1968) frem for en sygdom lig med SARS eller MERS, der henholdsvis havde en rate på 9-10% og 36%. 
Alt dette er helt sikkert gode nyheder, men der forbliver en alvorlig bekymring om at den meget smitsomme COVID-19 kunne resultere i en tsunami af syge der ville kunne oversvømme vore hospitaler og ICU ressourcer. For at brede antallet af syge ud, har regeringen anbefalet at nationen at gå i selvkarantæne. Eller som Dr. Fauci på TV har bemærket og beskrevet processen som det grafiske “bumb” som indikerer en øgning i antallet af infektioner som så vil “glatte” ud, og antallet af smittede vil falde.
I tilgift kalkulerer man med at en selvkarantæne vil holde smitten i skak indtil foråret bryder rigtigt igennem og risikoen for at blive smittet vil falde da virus kan blive slået ihjel ved højere temperaturer. Hvis vi kan udsætte processen til næste influenzasæson kan en COVID-19 vaccine være klar på det tidspunkt. På lignende vis vil forsinkelsen give os tid til at rette op på alle og enhver ting der i vores sundhedsvæsen kunne gøres bedre, udstyr, respiratorer, bemanding og ressourcer.
På den vis er TID selve kerne i løsningen af problemet. Og det er derfor præsident Trumsp langtrækkende beslutning sent i januar måned om at forbyde rejser fra Kina har vist sig så vigtig. Selvom dette forbud over hele verden blev forhånet af de førende medier som værende xenofobisk og racistisk, har eksperter i epidimer over hele verden hyldet det og Trumps forbud mod rejser fra Europa, som endnu et skridt i at begrænse spredningen af
COVID-19 i dette land.
Eller som James Hodge, en professor i sundhedslovgivning ved Arizona State University, forklarede i 13. marts 2020 udgaven af the Wall Street Journal, “Vi benytter rejserestriktioner i udpræget grad som modsvar på de konditioner som (denne COVID-19), hvor vi ikke har nogen vaccine og ingen behandling, fordi det er et middel der hjælper til at holde social afstand mellem mennesker.....det har potentialet til at hæmme spredningen mens vi udvikler vacciner.”
Alt det ovenstående er i essensen dette: Sammenlignet med andre pandemier, er COVID-19 forholdsvis ‘godartet’ i at den primært udgør en trussel mod mennesker på 65 og ældre, og personer med kroniske sygdomme som de på et tidspunkt vil dø af.
Den er ikke så katastrofalt dødbringende som 1918 Den Spanske Syge, der udslettede både unge som gamle og synes at være statistisk set, lige så dødbringende som en sæsonbetonet Influenza A.
Og selvom den muligvis kunne overbelaste vort sundhedssystem og hospitaler, så er det en udfordring som vort hurtigt reagerende frie markedssystem i særlig grad er klar til at løse.
Træk nu vejret dybt, og slap af! Dette er ikke en Zombie Apokalypse, og vi er godt på vej til at komme ovenpå og smadre COVID-19.
Men vent. Der er mere!
Pandemien har sat spotlyset på og underbygget det kritikbelagte behov for at lukke vore grænser (herunder vor sydlige) og få vores fremstillingsvirksomheder og forsyningskæder tilbage til dette land.
Vor lemfældige sikkerhed ved grænsen har altid været bekymrende for den offentlige sundhed. Og med hensyn til præsident Trumps indsatser på at få jobs hjem ved at kræve at vore fremstillingsvirksomheder der ellers var flyttet udenlands kommer hjem, jamen så burde vi takke de slynger der står bag Kinas Kommunist Parti, der fik den brillante ide at true med af skære Amerikas forsyning af antibiotika ned, fordi vor regering har kritiseret Kinas manglende transparens i behandlingen af COVID-19.
Denne tåbelige trussel satte lys på den kendsgerning af 95% af vor antibiotika fremstilles i Kina. 
Denne forbløffende kendsgerning, koblet med det alarmerende prospekt at vor forsyning af vitale lægemidler kan blive skåret helt væk, burde tjene som en Alarmklokke, og give næring til at alle livsvigtige fremstillingsvirksomheder, og forsyningsled kommer hjem. Så ‘takket’ være pandemien er Skriften på Væggen tydelig - kom hjem.
Disse udviklinger, tendenser er de positive afledninger af COVID-19. Jeg kunne skrive meget mere om dette koncept, men er nok allerede gået for langt. Og vigtigere, så kunne jeg ikke konkludere så flot som den fremragende artikel med overskriften “The Coronavirus Will Save America” af min gode gamle ven, den fremragende ingeniør og hædrede embedsmand Gordon Wysong 16. marts 2020 udgaven af American Thinker. Du burde læse den og fundere over Gordons utroligt gode og trøstende analyse mens du overvejer denne nations nuværende situation. (Artiklen er her på synopsis: https://synopsis-olsen.blogspot.com/2020/03/vil-coronavirus-redde-amerika-og-den.html
Som opsummering: Vi befinder os på en hullet vej, men vi er som samfund godt udstyret til at møde udfordringen og sejre. De langvarige konsekvenser af COVID-19 vil blive positive i den forstand at vi vil være bedre rustet til håndtere fremtidige udbredte nødstilfælde med sygdomme, og vor økonomi og nationale sikkerhed vil blive forstærket i betragtelig grad ved at vore grænser lukkes og at vore forsyningsled og fremstillingsbase kommer hjem.
Ikke dårligt af en s....virus.
George Parry is a former federal and state prosecutor. He blogs at knowledgeisgood.net and may be reached by email at kignet1@gmail.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails