søndag den 26. april 2020

Ultraviolet lys til desinfektion og virusbekæmpelse benyttet i årtier

Ultraviolet lys til desinfektion og virusbekæmpelse benyttet i årtier

Hvis du har været på nettet i de sidste par dage eller læst en avis vil du uden tvivl have hørt historier der siger at præsident Trump fortalte amerikanerne at man kunne injicere sig med blegemiddel eller Lysol for at få bugt med coronavirus. Naturligvis er disse historier ikke sande. Medierne er enten direkte spadedumme eller har ondt i sinde når de misfortolkede Trumps ord. Det Trump sagde var ligefremt og gennemtænk::
“Og så så jeg dette desinfektionsmiddel der virker på et minuts tid, og er der en metode så vi kunne gøre noget lignende ved at injicere det eller næsten en renselse,” sagde præsidenten under hans pressekonference i Det Hvide Hus. “For når det kommer i lungerne gør det en masse ved lungerne, derfor ville det være interessant at undersøge det.”
De amerikanske medier faldt omkuld i hånlatter.
 Den dumme Donald Trump, han beder folk om at drikke Lysol. Når vi nu taler om de selvsamme meidefolk siger Ben Rhodes, der var Obama’s udenrigspolitiske guru,”  dette.:
“Gennemsnitsalderen for journalisten ved møder er 27 år gammel, og deres eneste erfaring som journalist består af at være med i politiske kampagner. Det er virkelig noget af en voldsom forandring. De aner bogstaveligt talt ingenting.”
Monica Showalter, der ved ret så meget, forklarede i sin artikel at dumrianer altid har leet af de med visioner. I dette tilfælde var det bare Trump der var visionær. Det han skitserede som en teori er allerede sket.
En af behandlingerne mod cancer der anvendes er Ultraviolet Blood Irradiation Therapy. Ultraviolet lys har man længe vidst var en desinfektor der ødelægger og forstyrrer DNA. Solens ultraviolette lys er således et af de mest effektive metoder til at ødelægge COVID-19 virus når det falder på genstande. Spørgsmålet er om den selvsamme ultraviolette energi kan benyttes inde i menneskekroppen. Åbenbart kan det:
Foto: Shutterstock
Ultraviolet Blood Irradiation, også kaldet Photoluminescence Therapy, er intravenøst anvendt ultraviolet energi. På grund af dets fotokemiske, biokemiske og fysiologiske virkninger har det haft stor værdi i behandling af forskellige sygdomme ifølge over 100 år med forskningsresultater.
Niels Ryberg Finsen betragtes som ‘faderen’ til Ultraviolet Blood Irradiation. Sent 1890’erne behandlede han forskellige hudlidelser med Ultraviolet Blood Irradiation, og han og hans efterfølgere rapporterede om en stor succesrate på cirka 98% i helbredelse af Lupus Vulgaris, en tuberkulose lignende hudsygdom og på slimhinder. I 1903 fik han Nobel Prisen for sin forskning i fotokemiterapi.
 Frimærke: Niels Ryberg Finsen (1860-1904) (Danmark) (Famous Danes ...
I 1930- 1940- og 1950’erne anvendte E. K. Knott, M.D. i Seattle, Washington, og andre læger denne behandling med succes ved forskellige lidelser, såsom bakterielle sygdommen, virusinfektioner, herunder akut og kronisk hepatitis,, poliomyelitis, hjernebetændelse, blodforgiftninger, leddegigt og mange andre lidelser.
I Europa siden tidliget 1950’erne benyttede, Josef M. Issels, M.D.  Ultraviolet Blood Irradiation, eller Photoluminescence Therapy, som en vigtig del af hans behandlingsprogram til tusinder af hans patienter der led af cancer og andre lidelser i immunsystemet. 
På lignende vis, siden 1989, har mennesker benyttet hydrogen peroxide intravenøst for at slå bakterier og virus ihjel: 
I IV H2O2 terapi, indsprøjtes Hydrogen peroxide i blodbanen gennem en vene i armen. I løbet af 90 minutter kommer dråber ind, opløst i en væske der også indeholder middel til at forhindre arteriel sklerose.
I blodet mødet midlet to enzymer, catalase og cytochrome-C. Catalase gør at ovennævnte reaktion sker øjeblikkeligt. Den del af  hydrogen peroxide der binder sig til cytochrome-C, skal ikke få lov til at blive til vand og singlet oxygen i en fyrre minutters periode. Efter de fyrre minutter det har  været bundet til cytochrome-C begynder dette enzym at opføre sig som catalase og og nedbryder hydrogen peroxide til vand og singlet oxygen. På dette tidspunkt er the hydrogen peroxide/cytochrome-C complex blevet spredt gennem kroppen. På denne vis er de gavnlig virkninger ved hydrogen peroxide nået ud til alle celler.
Effekten af singlet oxygen i menneskekroppen går to veje. Den slår ihjel, eller ganske alvorligt hæmmer væksten af anaerobiske organismer (bakterier og vira der benytter kuldioxid som ‘brændstof’ og giver ilt som biprodukt). Denne handling sker straks ved kontakt med den anaerobiske organisme. Anaerobiske bakterier er patogenetiske, de organismer der er årsag til sygdomme. Alle vira er anaerobiske.
Jeg er ikke fortaler for nogen af disse terapier, for jeg kender intet til dem udover hvad jeg har har citeret. 
Faktisk er der beviser på at the hydrogen peroxide terapien kan være ret så skadelig – selvom det gælder alle medicinske behandlinger der jo netop er skadelige hvis de misbruges.
Min pointe er blot, at ikke kun kom Trump med et godt forslag til nye tiltag til at bekæmpe en ny fjende, og det han nævnte er sådan set allerede blevet brugt! I kampen mellem Trump og medierne benyttes alle midler, men her var det Trump der var bedst orienteret.

De tages forbehold for om diverse medicinske udtryk er korrekte, derfor en del direkte på engelsk. Har erfaret at nogle 'ælsker' at slå ned på detaljer for at sløre helheden, meningen.   Hilsen Olsen 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails