onsdag den 17. februar 2016

Jihadist ansat på belgisk kernekraftværk?

En belgisk jihadist som ansat på kernekraftværk i Belgien?Et foruroligende eksempel på belgiernes mangel på effektiv vis at få kontrol over kampen mod jihadismen på egen jord. En fallit er det at svigerfaderen til en belgisk jihadist, der lige for tiden kæmper i Syrien, skal være en ledende medarbejder på et vigtigt belgisk kernekraftanlæg.  Han betegner sig selv som en radikaliseret muslim, en mand der nu skal være hos Electrabel, filiale d’Engie, virksomheden der driver de belgiske kernekraftværker.


Jihadisten Azzedine Kbir Bounekoub blev del at den meget medieomtalte bevægelse Sharia4Belgium, der ifølge de belgiske myndigheder er knyttet til terroristgrupper. Blandt organisationens gerninger er opfordringer til sympati med terroristerne i Belgien.


Ifølge avisen L’Echo, er svigersønnen til jihadisten, ingeniør der som leder i en afdeling hos Electrabel skal opbygge kernekraftværket i Doel, Flandern.
Un djihadiste belge allait devenir conducteur dans une centrale nucléaire


Et efterfølgende nedbrud som følge af sabotage førte til at reaktoren Doel 4 måtte stå stille i august 2014.  Denne hændelse er ikke blevet belyst af regeringen, men rygter går ud på at der var tegn på en mulig terrorforbindelse.  


Electrabel har derefter øget indsatsen på sikkerhedsområdet og forklaret, at da man fyrede en ansat efter  hændelsen så var det på grund af “dårlig dømmekraft, og præstation.”


Et andet dokument der behandler sagen peger på en ansat hos en af Electrabels samarbejdspartnere. Han havde en sikkerhedsgodkendelse for at arbejde på kernekraftværket og er på mystisk vis forsvundet dagen efter, i september 2014. Han befinder sig også i Syrien.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails