fredag den 19. februar 2016

Paven blander sig - Trump er ikke kristen (stem ikke på ham)

Paven blander sig - Trump er ikke kristen


Pave Frans tog sig tid til at nedgøre Trump inden sin afrejse fra Mexico til Rom. Han opfordrede ikke direkte amerikanske katolikker til ikke at stemme på Trump men gjorde dog opmærksom på...
“En person der kun tænker på at bygge mure, hvor de så end er, ikke bygge broer, er ikke kristen. Det er ikke i evangeliet.” sagde paven til journalister inden afrejsen.
Pope Francis
Trumps svar faldt prompte, han sagde han var en ‘stolt’ kristen og paven blev benyttet af Mexicos regering for at fremme dens interesser.
“Paven har kun hørt den ene side i problemstillingen - han så ikke kriminaliteten, narkohandlen og den negative økonomiske indvirkning som den nuværende politik har på United States. Han ser ikke hvordan Mexicos ledelse udmanøvrerer Obama og vor ledelse på alle forhandlingsområder.....Mexico benytter paven som pant og han burde skamme sig for at gøre det, især når så manges liv er involveret og den ulovlige immigration er så udbredt.
Trump føjede til. “hvis og når Vatikanet angribes af ISIS ...så kan jeg love Jer at paven ville have ønsket og bedt til at Donald Trump havde været præsident, for så ville det ikke være sket.”
Paven har ved flere lejligheder kritiseret og nedgjort kapitalismen som værende årsag til al verdens fattigdom og elendighed.
Kommentatoren Ben Shapiro udtalte:
“Det er ganske enkelt kugleskørt. Grunden til den humanitære krise der får mennesker til at søge nordpå er de korrupte antikapitalistiske regeringer der er så almindelige i Latinamerika - den samme form for ledelse som paven åbenbart mener er mere duelig end den kapitalisme der som en magnet tiltrækker mennesker til United States. Det selvsamme system som paven frasiger sig er altså det system paven ønsker skal oversvømmes med ofrene for de som er imod systemet. Hvor ironisk. Endnu mere grotesk er det at: Vatikanet er et af de mest restriktive immigrationslande på Jorden.
I 2015, blev der på sociale medier, som svar på pavens tilskyndelse til et Amerika uden grænser lagt dette meget sigende billede ud af Vatican Stadens egen sikkerhedsmur..
A wall around Vatican City (Credit: Twitter, via the American Mirror).


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails