torsdag den 24. april 2008

Fra Islam til Kristendommen i hobetal

Magdi Allam er blot en af hærskarer af muslimer som konverterer over hele klodenAndrew Walden

Pave Benedikts beslutning om, i offentlighed, at døbe den mest kendte muslim i Italien, den ægyptiskfødte Magdi Allam, er med til at gøre opmærksom på en verdensomspændende exodus fra Islam. I de seneste år har millioner taget dette valg. Med denne markante offentlige handling har Pave Benedikt givet udtryk for sin velsignelse til disse omvendelser fra allerhøjeste kirkelige sted.

I et interview af al-Jazeera i 2006 forklarer Ahmad al-Qutaani, overhovedet fra Camponions Lighthouse for the Science og Islamic Law i Libyen, omstændighederne for nedgangen i antallet af muslimer.

Islam var før i tiden ...den største religion i Afrika og der var flere end 30 afrikanske sprog som blev skrevet med arabisk skrift. Antallet af muslimer i Afrika er faldet til 316 millioner, heraf halvdelen af disse araberne i Nordafrika. Så i den del af Afrika, vi taler om, den ikke arabiske del, udgør antallet af muslimer ikke mere end 150 millioner mennesker. Når vi tager i betragtning, at antallet af mennesker i Afrika er en milliard, da kan vi se, at antallet af muslimer er faldet markant i forhold til hvad det var i begyndelsen af sidste århundrede.

På den anden side er antallet af Katolikker forøget fra en million i 1902 til 329 millioner 882 tusinde, Lad os runde det op til 330 millioner i år 2000.

Hvordan er det sket? Der er nu ca. 1.5 milioner kirker hvis menigheder omfatter 46 millioner mennesker. Hver eneste time konverterer 667 muslimer til Kristendommen. Hver eneste dag 16000 muslimer. Hvert eneste år, 6 millioner muslimer. Det er i sandhed meget store tal.

Magdi Allams dåb fulgte blot ti dage efter at liget af den Katolske Ærkebiskop Paulos Faraj Rahho, fra Mosul i Irak blev fundet i en dyb hule, efter at være blevet bortført af al-Queda den 29. februar. Dåbshandlingen skete blot tre dage efter en al-Queda video hvor paven blev truet og fordømmelsen af tegningerne af Muhammed. Muslimer som konverterer til andre religioner eller forlader religon fuldstændig er under en stående dødsstraf for frafald. Allams dåb er en trodshandling mod de islamiske trusler.

Allams dåb skete ligeledes midt i Pavens "dialog" med muslimer. Dialogen begyndte ellers ikke lovende med mishagsytringerne fra Islam og dets verdslige allierede ovenpå den nu berømte pavelige meddelelse af 20. september 2006 ved Universitetet i Regensburg. I oktober præsenterede 138 islamiske lærde Paven for "A Common Word Between Us and You" - af kritikere betegnet som en dygtigt udformet opfordring til at omvende sig. Den 4. marts godkendte Pave Benedikt oprettelsen af et permanent "Katolsk-Muslimsk Forum", planlagt til at mødes i november. Nu har han så givet sin holdning om omvendelse til kende og debat. Islams verdslige allierede var hurtige til at lyde som muslimer, idet de kaldte dåben for "provokerende". Da man betrager den islamiske dødsstraf for frafald som noget uundgåeligt beklager de Pavens dåbshandling som en gerning der vil kunne skade dialogen.

Mens de verdslige vrider deres hænder skriver Allam, at hans sind "er blevet befriet fra formørkelsen af en ideologi som legimitiserer løgn, bedrag og dødelig vold og som fører til drab og selvmord, blind underkastelse under tyranni, og som har tilladt mig at tilslutte mig den autentiske Sandheds religion, liv og frihed.... Jeg erkender hvad jeg er oppe imod, men jeg vil tage imod min skæbne med højt løftet hoved, med ret ryg og den indre styrke der er hos den som er sikker i sin overbevisning."

Allam, forfatter til adskillige bøger og medredaktør på Milan avisen Corriere della Sera føjer sig til en liste af konvertitter fra Islam, som inkluderer mange andre offentligt kendte intellektuelle og millioner af 'almindelige' mennesker fra over hele verden. Islam kan kun fremvise småting i omvendelser til troen. Islam hævder at være verdens hurtigst voksende religion, det skyldes hovedsageligt det høje fødsestal i islamiske lande, hvis børnedødelighedsantal er faldet takket været medicin fra vestlige lande. Den kristne forøgelse er fremkommet ved voksnes omvendelse. Som den førende evangelist Wolfgang Simpson skriver, "Mange flere muslimer er kommet til Kristus i de to sidste årtier , end nogensinde før i historien."

Skønt al-Qataani peger på Afrika så er der et andet aspekt, det er grundlagt på forkastelsen af Islamiske diktaturstyrer, korruption og terror. I Iran har så mange som en million mennesker i hemmelighed tilsluttet sig Evangelisk Kristendom i løbet af de sidste fem år. Pastor Hormoz Shariat hævdes at have omvendt 50000 af disse gennem sin Farsisprog-sattelit kirke med base i USA. Han sammenligner successen med bestræbelserne af de evangeliske missionærer i Iran fra 1830 til 1979, i deres 149 års arbejde opbyggede de et kristent samfund på blot 3000. En Iransk religiøs lærd tror ungdommen forlader Islam fordi de sætter Islam lig med den korrupte Iranske regering. Nu debatterer det iranske parlament, Majlis, dødsstraf for konvertitter.

Efter år med al-Quedas krig i Irak viser sig en lignende tendens. New York Times fra 4. marts rapporterer: "Efter næsten fem års krig er mange unge i Irak udmattede af konstant at være udsat for den religiøse ekstremismes voldshandlinger og siger de er blevet desillusionerede over de religiøse ledere og skeptiske overfor troen som disse prædiker." En kvindelig universitetselev siger til journalisterne: "Jeg hader Islam og hele gejstligheden fordi de begrænser vor frihed hver eneste dag og deres fordømmelse er over os. De fleste af mine veninder hader at Islamister har kontrol over myndigheden fordi de fortjener ikke at have magt." En 19 årig mand siger:"Religionens mænd er løgnere. Unge mennesker tror ikke på dem. Fyre på min alder interesserer sig ikke for religion mere." En professor i jura fra Bagdad forklarer at hendes studenter "har forandrer deres syn på religion. De begyndte at hade de religiøse ledere. De fortæller vittigheder om dem fordi de føler afsky for dem." En 24 årig kvindelig elev siger. "Jeg var ellers begejstret for Osama bin-Laden. Nu hader jeg Islam. Al-Queda og Mahdi hæren er med til at sprede had. Mennesker bliver dræbt uden grund."

I den sydlige del af Rusland viser det samme mønster sig. Ifølge Roman Silantyev, leder af Interreligious Council i Rusland, som ikke er under nogen ateistisk kontrol, har over to millioner muslimer konverteret til Kristendommen. Frastødt af blodige terrorangreb er de som lever i områder som Beslan konverteret til Kristendommen, størst i antal. Så mange som 100000 er konverteret i den tidligere Sovjet provins Kirgisistan.

Efter årtier med krig i islams navn rapporter evangeliske om tusindvis af hemmelige omvendelser i landdistrikterne i Kashmir. Som en kirkegænger siger: "Denne religion interesserer mig. Jeg hader vold. Jeg hader fundamentalisterne i Islam. Jeg kommer her for at søge fred." En indisk avisoverskrift fortæller: "Ungdommen i byen forkaster tro."

I kølvandet på årtier med terrorstyre har palæstinenser stille og roligt omvendt sig og afholder gudstjenester i private hjem for at undgå afsløring. En Evangelist siger: "jeg har arbejdet blandt disse mennesker i over 30 år, og jeg kan love dig, jeg har aldrig set noget lignende."

Islam mister ligeledes tilhængere i områder hvor Islamiske overgreb forekommer i stadigt større mål i gaderne. London Times anslår at 15% af muslimer som bor i Vesteuropa har forladt Islam - alene 200000 i Storbritannien. De som forlader Islam bliver ofte udsat for overgreb, trusler og angreb.

Muftien af Perak, Malaysia, anslår at ca. 250000 mennesker har forladt Islam med den officielle begrundelse, frafald, - en rettighed som malaysiske borgere, som ikke er etniske malayer, kan påberåbe sig. Han siger : "Dette antal indbefatter ikke individer som ikke beder 5 gange om dagen (Solat) som ikke holder fasten og som ikke overholder Islams trosartikler." Som et lån fra den kommunistiske lærebog opererer Malaysia med "genopdragelseslejre" for enhver etnisk malay som findes skyldig i frafald. Ikke overraskende er etniske malayer nederst i den økonomiske rangorden i Malaysia.

I et brev i Corriere della Sera påpeger Allam at Paven "har udstedt en tydelig og revolutionerende meddelelse, at indtil nu har kirken været for forsigtig med at omvende Muslimer...på grund af frygten for ikke at være i stand til at beskytte den omvendte som dømmes til døden for frafald. Tusinder i Italien har omvendt sig til Islam og udøver deres tro i oprigtighed. Men der er tillige tusinder af muslimer der har konverteret til Kristendommen som er tvunget til at leve i skjul med deres nye tro på grund af frygt for at blive dræbt af Islamiske terrorister."

Allam beskriver Islam som et system beregnet til at overtage og fastholde magt. Truslen om vold er et forstærkende element. Allam påpeger også: "Ved siden at problemet med ekstremister og Islamisk terrorisme over hele kloden er ondets rod dybt fæstnet i en psykologisk og historisk konfliktfyldt voldsfilosofi." Det er således ikke tilfældigt at muslimer forlader deres tro samtidig med at USA og kaolitionsstyrkerne smadrer al-Queda i Irak, Afghanistan og andre steder. Islamiske terrorister og røverbander begynder at se magtesløse ud.

Den formildelsesindstillede opinion forklarer Islamisk vold med at det er et svar på Vestens politik. For dem er virkeligheden uforståelig. I 1999 i et ABC Interview med John Miller forklarede Osama bin-Laden sin motivation: "Allah har givet jihadisterne sejr over en supermagt (Sovjetunionen) og Allah vil ligeledes give dem sejr over den anden." Et årti senere er det ikke sket på slagmarken, Islamisternes nederlag får påstanden om at Allah vil få de vantro til at ønske at underkaste sig til at ligne en løgn. Resultatet er at islamisternes evne til at skræmme deres trælbundne befolkninger er blevet svækket. Flere og flere muslimer ønsker ikke længere underkastelse under Islam.

http://pajamasmedia.com/blog/muslims-leaving-islam-in-droves/

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en glædelig artikel. Lige så vigtig som den er, lige så vigtigt er det at støtte og nære konvertiterne og tage imod dem.

Det bekræfter også min antagelse, at den eneste måde man ,,slår,, Islam på, er ved hjælp af en anden religion.

Det såkaldt sekulariserede samfund er en illusion som venstrefløjen har skabt, fordi de troede at socialismen kunne være en religion i sig selv.

MVH Solipsisyfos

Anonym sagde ...

Olsen - det var godt set og formidlet! Tak for et glimt af optimisme!

Og rigtig godt nytår!

Olsen sagde ...

Kære Solipsisyfos!
Lige mine ord. Kristendommens gigantiske styrke ligger i brug af fornuften og kritisk holdning til spørgsmål der må og skal undersøges, uanset konsekvenserne.
Du kender måske Rodney Starks bog 'Victory of Reason' og Dinesh D'Souza's 'What's so great about Christianity'? Yderst anbefalelsesværdige. Jeg har besluttet mig for, i 2009, at finde flere artikler der fremhæver vor kristne vestlige kulturs menneskekærlige fordele fremfor de undertrykkende religiøse eller politiske systemer, som desværre ofte er genetisk forbundet.

Anna Lyttiger:
Du har evnen til at give fornyet energi på bloggen. Hjertelig tak.

Related Posts with Thumbnails