fredag den 11. juli 2008

Skal toppolitikeres ægtefæller fredes?

Forkert/Rigtigt af kritisere Michelle Obama?

Obama! løbet er kørt, nu er det for sent at formane os om, at lade din hustru være i fred!


Jeg må indrømme at jeg fik mig en stille latter da Barack Obama formanede os til at lade hans hustru være i fred. Undskyld makker, men det er altså for sent, løbet er i gang. Dersom du ikke ville have hun skulle være et lovligt 'bytte' da skulle du have bedt hende om at blive hjemme hos børnene. 

De tider er fortid da den 'lille kvinde' blev hjemme, mens mænnerne tog afsted for at blive præsident, helt tilbage til tiden med Bess Truman og Mamie Eisenhower. Lige siden, er vi vælgere blevet opfordret til at have interesse i hustruerne, for at kunne overveje om vi virkelig ønsker dem som repræsentanter for Amerika, som Førstedame. 

For mange år siden var der en anden prominent Demokrat der tog et familiemedlem i forsvar. Nogle Republikanere har beskyldt FDR (Franklin Delaney Roosevelt) for at have spildt millioner af dollars ved at sende en US destroyer til Aleuterne (Alaska) for at finde hans lille skotske terrier, Fala. Men i det mindste havde Roosevelt dog den imødekommenhed at fremhæve, at hans hustru og hans børn, alle forventede at blive angrebet af de politiske modstandere, men at hans hund, en nøjsom skotte, ville have været den første til at opponere, hvis beskyldningen var sand.
Jeg er med på, at der er tidspunkter, hvor det mest ærværdige er, at holde kvinderne fri for at blive unødigt skadet. Det er den måde Mafiaen driver deres forretning. Her jager man ikke modstanderens hustru, moder og børn, fordi man ikke vil have at hans gorillaer kommer efter dine kære. Men forskellen er at 'don'erne' ikke bevæbner kvinderne med Uzi'er og beder dem selv tjene deres penge. Der er selvfølgelig ingen, med omløb i hovedet, der vil påstå, at politikere er lige så æresfikserede som Mafiosoerne. 

Politikere har en tendens til at lade deres kampagner være familieforetagender. Hillary sendt Chelsea ud til vælgermøder, men da hun er kandidatens datter, da forventes det, at hun blev sparet for kritiske kommentarer, og endog vanskelige spørgsmål. 

Barack sender Michelle ud for at holde taler og give interviews, men når hendes ord afslører en god portion bitterhed, racisme og manglende kærlighed til Amerika da beder Hr. Obama os om ikke at tage hende under behandling.
Se nu her Senator, hvis jeg husker rigtigt da sagde du det samme om din åndelige vejleder og dine gode venner, en korrupt lobbyist og en forhærdet terrorist, det måtte ej heller tages for pålydende. Så på hvilket grundlag vil du have vi skal bedømme dine kvalifikationer som vor præsident? Jeg er sikker på at du ikke vil finde det retfærdigt dersom vi bedømte dig på dine bøger, fyldt som de er med med ulmende fjendskab mod hvide og det kapitalistiske system. Eller du vil måske have os til at bedømme dig på din forestilling om at være 'den store forsoner', manden der får os alle til at forliges, når du nu har den mest forudindtagede, mest socialistiske indstilling, afsløret af din stemmeafgivning i Senatet? Eller du vil måske hellere bedømmes på grundlag af din 'storslåede' erfaring i udenrigspolitiske spørgsmål? Nej, næppe vel. 

Hustruer til politikere tjener et meget reelt, meget positivt formål. Sådan vil det altid være. Ikke alene tjener Michelle Obama og Bill Clinton som retningspæle for deres respektive ægtefæller, idet de tager imod slag der ellers ville være rettet direkte mod kandidaterne, men de hjælper alle os andre til at påskønne, at vores egen ægtefæller måske ikke er helt så meget ved siden af.
.
http://pajamasmedia.com/blog/criticizing-michelle-obama-fair-or-foul/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails