mandag den 16. februar 2009

Irans kulturarvsdrab

Den Islamiske Republik Irans kulturarvsdrab


De intolerante ensrettede islamister er på krigsstien igen, med vrede rettet mod ikke-islamiske folk og kulturer. Denne kult af vold og død sparer ikke, hverken det levende eller det ikke-levende af menneskehedens arv, og når de kan komme til at begå kulturarvsdrab ved at udslette andre folkeslags værdifulde kulturskatte gør de det. For ikke så langt tid siden ødelagde islamisterne Buddha statuerne i Afghanistan, verden chokeredes og det fremviste tydeligt den brutale natur hos denne kult af voldsfordærvethed. Alligevel foregår der meget mere ødelæggelse i en stor skala i Iran under ledelse af de islamistiske teokrater. 
Islamisternes nidkære styre i Iran i de sidste 30 år har indledt en systematisk kampagne med fare for at ødelægge kulturværdierne og stederne fra den før-islamiske tid i Iran, derved ignoreres de adskillige anmodninger  og bønfaldelser fra det iranske folk.
Som nogen der skamløst afviser de gentagne appeller fra individer og organisationer såsom International Committee to Save the Archeological Sites of Pasargad, fortsætter den Islamiske Republik med konstruktionen af Sivand  Dæmningen, der påbegyndtes i april 2007 på ordre fra den herskende islamistiske hovedmand præsident Ahmadinejad.
Hvad mange eksperter havde advaret om og frygter er allerede sket. Den uundgåelige stigning af fugtigheden på grund af Sivand Dæmningen har afstedkommet, at Kyrus Den Stores Mausoleum er skadet af lav og svamp. Revner er opstået på murværket af Kong Kyrus's grav, menneskehedens første forfatter til et menneskerettighedscharter. Den islamistiske regerings bygning af Sivand Dæmningen blev igangsat udfra den formodning, at det ville være en hjælp for landmændende. Uvildige eksperter, herunder geologer fra Universitetet i Shiraz har beregnet sandsynligheden af, hvad udbyttet ville blive. Landmændene i området har arbejdet dygtigt i århundreder og opdyrket og forbedret den oprindelige saltholdige jord. Vandet fra den nye dæmning vil være en forbandelse for landmændene ved at de må vende tilbage til den saltholdige jord igen advarer eksperterne.

For at bringe dem i miskredit, der protesterer mod bygningen af den ødelæggende dæmning, har den Islamiske Republiks Vicepræsident Esfandiar Rahim Mashai, der ironisk nok står i spidsen for statens kulturarvsorganisation, erklæret, at disse grupper er  "grupper der er imod den Islamiske Republik".

Hr. Rahim-Mashai der blev udnævnt til direktør for ICHTHO efter Mahmoud Ahmadinejad blev "valgt" som regimets nye præsident sagde, ved en pressekonference i marts 2006, at han aldrig havde hørt om Sivand Dæmningen eller Bolaghi Dalen. Pasargade  Heritage Foundation er fremkommet med en klage mod hr. Mashai for at afstedkomme en høring til klarlæggelse af hans målrettede hensigter med formålet,  at ødelægge gamle  kulturskatte der tilhører det iranske folk.

Den ødelæggende virkning af dæmningens opførelse har også betydning for hele områdets liv. Ifølge Amir-Taimur Khosravi, borgmesteren i Pasargade,
"fugtighedsgraden i nærheden af Kyrus den Stores mausoleum er så høj, at ingen af Pasargade's indbyggere nogensinde har erfaret det før. Der er en konstant em af damp og fugtighed og der lugten i Pasargade sletterne kommer fra Bolaghi kløften. I den sydvestlige del af mausoleet, der betragtes som indgangen til den arkæologiske del er grundvandet kommet frem til overfladen og har forårsaget revner i murværket."
Khosravi fortsætter,
"Pasargade er altid blevet berømmet for sit behagelige og rene vejr, men nu, som et resultat af den høje luftfugtighedsgrad der stammer fra den kunstige sø bag dæmningen, er der lummerhedt i hele området."
Ved at henvise til at kløften "er langt herfra" sagde en af regeringens embedsmænd ved dæmningen, der langsomt fyldes op. "Der vil ikke ske nogen skade." Mennesker i provinshovedstaden Shiraz -- berømmet som hovedbyen fra digtere og smukke roser, såvel som sine Persiske ruiner -- har en anderledes opfattelse. De siger at projektet vil forøge luftfugtigheden i det tørre område, som de tror vil kunne skade limstensmausoleet for Kyrus den Store.
Shiraz
Fra sin indsættelse har den Islamiske Republik gennemført en systematisk kampagne for at udslette hele den kulturarv og rige kultur der eksistererede før Islam i det persiske folks historie: ved at erstatte traditionelle fester som Nowruz, Yalda, og mange flere med endeløse dødscentrede Islamiske sørgebegivenheder. Islamisternes mål er at få fjernet det antikke Persiens kultur ligesom ethvert symbol på et Iran før-Islam.  De har indsat  marionetdukker som eksperter for at kunne retfærdiggøre  deres anslag mod den Persiske oldtid.

Den ulovlige regering  i den Islamiske Republik Iran er en quislingfjende der har forrådt det iranske folk, dets tradition, dets storslåede før Islam frembringelser, og arbejder direkte imod Irans nationale intersser. Iran, under disse parasitters jerngreb og manipulationer er blevet forandret på mindre end tre årtier til den førende murbrækker for alt der er afskyeligt og umenneskeligt.

Selvom den Islamiske Republiks handlinger taler til ugunst for sig er der mange grunde til dens hensynsløse kampagne for kultruarvsdrab. Det Islamiske Regime's beslutning om, langsomt at ødlægge Kyrus den Stores grav er delvis motiveret af den kendsgerning, at folket ærer Kong Kyrus for de retfærdige love han indførte ligesom hans frigivelse af jøderne for små 2500 år siden. Derfor er denne gode konge foragtet af islamisterne ved at symbolisere forræderi mod det der er ægte iransk og i modstrid med Islams tro, ligesom han holder den ikke-islamiske nationalisme levende i hjertet hos befolkningen.

Under dække af udvikling har den Islamiske Republik igangsat et omfattende program med at udslette ethvert fysisk tegn på Iran's rige arkæologiske fortid. En liste, i uddrag følger herunder.

* Sahand Dæmningen i Øst Azerbaijan der vil oversømme det 6000 år gamle Kul Tepe. Arkæologer er enige om, mere end ti oldtidssteder i regionen, nogle fra der 5. århundrede før Kristus, vil blive begravet under vandet, ifølge en embedsmand fra East Azerbaijan Province Cultural Heritage and Tourism Department.

* Alborz Dæmning i Mazandaran provinsen, der har gjort uoprettelige skader på kulturarvstedet i den østlige del af Mazandaran Provinsen.

* Karum Dæmningen i Khuzestan Provinsen oversvømmer de ældgamle steder i Izeh Regionen.

* Mullah Sadra Dæmningen vil drukne 7000 års historie. "Mehr Ali Farsi er en af de vigtigste arkæologiske steder i Fars Provinsen. Arkæologiske udgravninger på dette historiske sted kan afsløre mange ukendte kendsgerninger om tiden i den forhistoriske Farsi Provins. "Trods den kendsgerning at dette historiske sted var blevet anerkendt før oversvømmelsen fra Mulla Sadra Dæmningen, har myndighederne ved dæmningen ikke gjort noget for at fuldføre udgravningerne i dette område, og påbegyndte vandtilførslen på meget kort tid," udtaler Azizollah Rezayi, leder af det arkæologiske hold ved Mehr Ali Farsi oldtidsstedet.

* Salman-e Farsi blev oversvømmet i 2007, uden CHTHO's tilladelse. Det oversvømmede det 350 hektar store Sassanid Byområde der har været beboet siden den før-Achaemenidske æra.

* Ødelæggelse af et af de største historiske steder i Chahar-Mahal Bakhtiari provinsen gennemført af den Islamiske Republiks Trafikministerium. En lokal arkæolog, der har ønsket at være anonym af sikkerhedshensyn sagde: "Israel burde ikke være bekymret over regimets trussel om at udrydde landet fra kortet; det er iranerne der burde være bekymrede, da regimet er besluttede på at udrydde os fra landkortet."
Han tilføjede "hver dag fremkommer dette anti-Iranske regime med en ny plan for at ødelægge vor kulturarv. Den ene dag er vor arv truet af dæmningsprojekter, den næste er det vejbyggerier. De hævder dette er udviklingsprojekter, men hvis det er tilfældet, hvorfor ødelægges  vor kulturarv så i ly af nattens mørke og i hemmelighed -- og hvorfor forsøger de ikke, i samarbejde med kulturmyndighderne, at finde en løsning så deres, såkaldte udviklingsprojekter kan gennemføres, og på samme tid værne om vor nationale arv?"

* Det 45000 år gamle Paleolitiske sted Kaftarkhun, i Iran's Isfahan Provins, er blevet fuldstændigt udslettet for at bygge en hestevæddeløbsbane samtidig med at den østlige dele af dette antikke sted har lidt uoprettelig skade grundet sprængninger i grusgrave.

*1000 hektar stort område af historisk betydning tilhørende det parthianske dynasti (248 F.V.T. - 224 E.V.T.) I Khuzestan provinsen er blevet ofret for et udviklingsprojetk under ledelse af det islamiske regimes Hamidieh Azad Universitet i Hamidieh by.

* Firuzan's grav (Abu-Lu'lu'ah) i Kashan er delvist ødelagt for at formilde Sunni araberne. Denne Persiske helt dræbte Islams tredje Kalif, Umar ibn al-Khattab der hævnede drabet på tusinder af iranere ved Omar's islamiske agressorer.
Firuzan mausoleum
De besjælede historiske steder i verden er levende skoler, hvor uvurderlige lektioner kan bevares i deres skjul. Ved at bevare, udforske og studere disse steder kan der fortælles en hel del om menneskehedens fortid, dens triumfer og nederlag. Ved at ødelægge disse steder, uanset hvor de befinder sig i verden, er at sammenligne med afbrændingen af bøger. Kun sande barbarer som de hykleriske Islamister vil ikke værdsætte disse skatte, der tilhører hele menneskehden. Det er islamisternes overbevisning at al anden information, alle andre idealer og handlemåder der skiller sig ud fra Islam er ugyldige og derfor skal fjernes.

Det er en tvingende pligt hos alle oplyste mennesker at stå fast overfor det hensynsløse monolitiske islamiske kulturarvsdrab der foregår i Iran og, hvorsomhelst i verden Islams svøbe viser sig.

http://www.americanthinker.com/2008/06/culturecide_of_the_islamic_rep.html

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Selvom intet længere kan chokere når det drejer sig om Islam bliver man dog frygtelig sørgmodig over al denne tåbelighed og ja, ondskab. Lad os med næb og kløer holde fast ved vor kulturarv.

Related Posts with Thumbnails