torsdag den 12. februar 2009

Anarkister og venstrefløjen

Anarkister og venstrefløjen

Dr. Laina Farhat-Holzman

En konsekvens af at give alle studenter gratis universitetsuddannelse (en stolthed for Europa) kan ses i gaderne i blandt andre steder Athens. Disse studenter har åbenbart ikke nok at lave, behøver ikke bekymre sig om økonomi og lider af virkningerne af en blandingsgift: Gærende hormoner og det velkendte fænomen - studentikos arrogance (en lille smule viden er som bekendt farlig).

Det er det billede vi så i Athens ved juletid, 2008: "Maskerede mænd med køller belejrede indgangen til Athens Polytekniske Universitet og holdt vagt ved de graffiti-bemalede vægge på universitetsområdet. Nærliggende gader barrikaderede med udbrændte bilvrag, og et enormt sort banner med erklæringen 'MORDERE - det kampskrig der har bragt Grækenlands unge på gaderne." (Christian Science Monitor, den 15. december 2008.)

Hvad foretager den græske regering sig? Intet - fordi græsk lov forhindrer at Politiet kommer ind på univeristeterne, under påskud at at beskytte ytringsfriheden. I stedet bliver stederne benyttet til et arnested og bastion for vold.. Selv en venstreorienteret sympatisk professor som George Bergeles fra det berømte Polytekniske Universitet er oprørt over at universitetets fristed for udveksling af ideer benyttes på denne måde til fremme af kriminelle handlinger.Hans bekymring kommer alt for sent.

Samtidig spreder demonstrationerne sig udover Europa, hvor andre studenter leder efter noget rav i gaden ved at efterligne deres græske kollegr. Europa er ikke alene om dette. På mit eget universitet Santa Cruz, Californien, der er velkendt for sine radikale holdninger har anarkister vandaliseret. Disse selvudnævnte "anarkister" har på en webside retfærdiggjort deres vandalisme "fordi opstanden hos vore kammerater i Grækenland, England, Moskav og andre steder ikke skal være uden et modsvar."
På en eller anden måde er disse halvstuderede og åbenlyst overvurderede studenter af den mening at de udfører et stort arbejde med deres sociale aktiviteter. Selvfølgelig er de forført til at tro at deres destruktive opførsel vil forandre "korruptionen, nepotismen, et svigtende uddannelsessystem og de dårlige økonomiske udsigter." Den 25% arbejdsløsheds rate blandt unge mennesker skyldes tildels deres manglende evner til arbejde der er behov for i samfundet. Der er alt for mange univeristetsgrader, og alt for få mekanikere og de er alt for selvbevidste til at ville gøre deres hænder snavsede med det almindelige arbejde der altid er behov for i alle samfund. De har ikke problemer med at overlade dette arbejde til deres "små brune brødre" fra fattigere dele af verden - selv om de kommer som illegale.

Vi kunne meget vel opleve de samme optøjer i USA skønt vi faktisk ikke har nogen tradition som i Europa med uro på universiteterne som et middel til at blive hørt. Mange studenter - de som ikke er fordybet i deres studier, men i stedet er villige demonstranter kan let vildføres. Pøbler er kendt for deres ubetænksomhed og vold kan let antændes Anarkisterne (højst sandsynligt ikke unge studenter) organiserer disse pøbler og oplærer dem, og de unge får ofte tilbudt en fordrejet version af historien for give næring til de tomhjernede holdninger.

Marxister har i lang tid være eksperter i denne proces; nu er det anarkisterne der tilbyder endnu mindre i løsningen af sociale problemer. En professor spurgte dem: "hvordan mener I, I kan løse problemerne?" Ingen søger virkelig efter en løsning som kunne være fremkommet gennem kritisk tænkning, kompromiser og ved at følge loven. Disse unge mennesker får ingen kritisk sans, de får (helt ukendt for dem) undervisning af manipulatorer i pøbelvælde og af fremtidige diktatorer der vil fratage dem deres friheder.

Anarkister er rigtig gode til at afbrænde biler, butikker og smide benzinbomber og sten mod politiet der er underlagt restriktioner når der skal svares igen. I Grækenland sagde handelsforeningen, at optøjerne kostede rundt regnet 135 millioner dollars i skader på butikker og at det oveni vil koste forretningerne 2 milliarder dollars i tabt fortjeneste. Dusinvis af mennesker blev såret i optøejerne, mens hundredevis af butikker blev udplyndret og mere end 200 blev arresteret.

De protesterende har samtidig krævet at Politiet skal trækkes bort fra gaderne og afvæbnes. Lad os nu se om Grækenland, resten af Europa, og mit eget univerisitet har rygrad nok til at sige, nu er det nok!
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer,and author who also writes for the Santa Cruz Sentinel. You may contact

Andre artikler af Laina Farhat-Holzman ved klik

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails