tirsdag den 3. februar 2009

Tyrkiets definiton på at være oprørt

Tyrkiets definiton på at være 'oprørt'

Jack Kemp

For nogle dage siden gik den tyrkiske premierminister ud af scenen i Davos,  Schweitz midt i en ophidset debat med Israels præsident Shimon Peres. Premierminister Erdogan fastslog vredt overfor Peres at "I dræber mennesker" og en fingerpegende Peres bad Erdogan overveje, hvad han ville have gjort hvis de samme raketter faldt over Istanbul."
 
Når nu den tyrkiske premierminister åbenbart er så berørt af de civile tilskadekomne, der hovedsageligt skyldes, at Hamas benytter mennesker som skjolde, tvungent eller ej, da burde han måske overveje hvilket glashus han selv bor i.

Samantha Power 's Pulitzer Pris vindende bog fra 2002, "Problem fra Helvede, Amerika og Folkedrabstidsalderen," hvori hun påpeger, på side et, at i 1921 blev den tidligere tyrkiske indenrigsminister Mehmet Talaat  skudt på en gade i Berlin af en armener. Dette var et planlagt hævndrab for det tyrkiske folkedrab på en million armenske civile i 1. Verdenskrig. År senere fastslår fru Powers på side 23, at, "I 1942 sendte Hitler Talaats aske til Tyrkiet, hvor den tyrkiske regering lod den faldne helts aske lægge i et skrin i et mausoleum på Frihedshøjen i Istanbul.

Side otte i Power's bog oplyser os om de nærmere omstændigheder bag hvilken type "helt" indenrigsminister Tallaat var gennem hans indirekte åbenlyse erkendelse til en amerikansk diplomat på den tid om likvideringen af den armenske befolkning i Tyrkiet.

Talaat spurgte (daværende ambassadør Morgenthau) om USA kunne få New York Life Insurance Company og Equitable Life of New York, der havde gjort forretning i årevis med armenerne til at sende en komplet liste med navne på de armenske policeindehavere og sende dem til de tyrkiske myndigheder. "De er  de store og hele alle døde og har ikke efterladt nogen arvinger," sagde Tallat, "Regeringen er nu policeindehaveren."


Vi har altså en nuværende premierminister i et land der har dræbt en million ubevæbnede armenere, og som giver ære til en af chefarkitekterne bag dette folkedrab med en heltegrav på en national begravelsesplads i nationens hovedstad

Denne premierminister fastslår nu, at han er oprørt over Israels krigsførelse mod en raketaffyrende fjende, hvilket resulterer i nogle civile tab i Gaza, et område der får fødevarer og vand til befolkningen - af israelerne. Der er stadig omtrent en million civile i Gaza.

Nuvel, nu kan vi i det mindste bedre forstå baggrunden for premierminister Erdogans tankemåde ved blot at betragte, hvem hans regering ærer. Jeg ville gerne vide udfra hvilke kriterier (antallet af lig), og også hvilke midler der skal til for at være en helt efter Erdogans mening?
 
Indlagte links af synopsis


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kast ikke med sten når du bor i et glashus! Udover det afskyelige armenske folkedrab.
Hurtig opsummering fra hukommelsen om Tyrkiets diverse overgreb.
Konstantinopel - 1400 tallet.
Anatolien 1919-22, udrensning af grækere.
Alaxandretta, Syrien, stjålet fra Frankrig, 1939.
Besættelse af del af Cypern 1974.
Nedkæmpelsen af kurdere og forbud mod deres sprog mv. til d.d.

Anonym sagde ...

Konstantinopel har skiftet hænder mange gange og er til sidst endt hos tyrkerne, mere er der ikke i det.
Udrensning af grækere????? Du mener vist tyrkisk sejr over invaderene styrker fra grækenland.
Besættelse af cypern. Hvis tyrkiet ikke havde gået ind og forsvaret det tyrkiske mindretal på cypern ville historie bøgerne nu have et afsnit som omhandlede folkedrabet mod de cypriotiske tyrkere begået af de nationalistiske grækere som havde magten på det tidspunkt.
Tyrkiet nedkæmper ikke kurderne, tyrkiet nedkæmper terrorister fra PKK.

Anonym sagde ...

Husk lige på at mens den tyrkiske hær var ved at forsvare sig mod invaderende styrker fra england, italien, frankrig og især grækenland, rottede de forræderiske armeniere sig sammen og udslettede hele tyrkiske landsbyer som kun bestod af kvinder og børn da mændende var i krig......... vi snakker om armeniere som har fået lov at leve i fred i flere hundreder år på tyrkisk jord. Og så snart tyrkiet blev svagt dolkede de tyrkiet i ryggen..........

Related Posts with Thumbnails