torsdag den 27. april 2017

Naturen overrasker og videnskaben bliver klogere

Videnskaben bliver stadig klogere



Menneskene har ikke fundet på en metode til at  nedbryde plastic polyethylenposer, men man har en opdaget en lille bitte larve, der kan. Gad vide hvor den så lige kom fra?
Wax worms
Det har fået mig til at tænke på naturens mange vidundere. Efter BP olieudslippet i den Mexicanske Guld var det små mikrober der sådan set hele tiden have trivedes ved den udsivende olie fra undergrunden i oceanet, der så hjalp med til at få gjort ‘rent.’
Californien blev sidste år velsignet med enorme mængder regn og sne der så fik afsluttet tørken. Tørken endte åbenbart på naturlig vis, ligesom den begyndte på naturlig vis.

Menneskene har i sandhed en meget stor tiltro til sig selv, hvis de mener de kan forårsage tørker, selvom disse er forekommet i cykler gennem millioner af år, helt sikkert længe før menneskene begyndte at bruge fossile energikilder.

Jorden har bestået med et kæmpe antal naturlige ressourcer og en atmosfære indeholdende mange bestanddele der tillader millioner af planter og dyr at overleve. Tænk på det der fik processen  med at planter ‘udånder’ ilt der tillader mennesker at overleve uden at skulle være udsat for CO2, der igen tillader planterne at trivesog giver menneskene og dyrene føde. Der er millioner at helt naturlige processer, millioner af dyr, og millioner af planter og evolutionen forklarer kun bidder af det.

Menneskelegemet har millioner af samarbejdende, integrerede dele og processer og nye mennesker ‘skabes’ hver dag. Det tager nogle få måneder at bygge hver ny ‘model’ og det begynder med en lillebitte sædcelle og et lillebitte æg. Det som i sandhed er forbløffende er at hver af disse millioner af ‘modeller’ der hvert år ‘skabes’ er i sandhed unikke. De er ikke produceret på et samlebånd.

Personligt vil jeg have tiltro til de bittesmå larver der kan fortære plasticposer og de olieædende mikrober, men jeg vil helt sikkert aldrig tro at Durbin, Pelosi og Schumer kan kontrollere klimatet når jeg helt sikkert ved at klimaet altid har været under forandring - ganske naturligt og i cykler.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails