onsdag den 25. oktober 2017

9 Kendsgerninger om grænsen til Mexico

9 chokerende kendsgerninger om grænsen til MexicoBreitbart Texas/Brandon Darby1. Det er ikke usædvanligt at finde lig af døde migranter. Død af sult, tørst eller ved ekstrem hede på U.S. jord.
Efter illegale immigranter er kommet over floden eller hegnet så har de stadig endnu en forhindring - U.S. Border Patrol. Border Patrol opsætter regelmæssigt checkpoints cirka 100-120 kilometer nord for grænsen. På steder som Falfurrias, Texas, tvinger menneskesmuglerne de illegale immigranter til at gå dusinvis af kilomter gennem ualmindeligt barsk ørkenlignende terræn for at komme uden om disse checkpoints. Den barske tur sammen med den ekstreme hede i Texas og Arizona fører ofte til dødsfald. Menneskesmuglerne efterlader ofte de som ikke er i stand til at holde tempoet og følge med. Uheldigvis gør de øde områder det yderst vanskeligt for familierne at få svar på hvad der er sket, da mange af de forrådnede lig man finder i området ikke kan identificeres.
2. Hele grænsen er opdelt i regioner eller “turf” kontrolleret af mexicanske narko-karteller.
Mexicanske karteller kæmper om de lukrative korridorer ind i U.S. og de områder de ‘sætter sig på’ går langt ind på begge sider af landegrænsen.  Narko Bekæmpelses Administrationens kort giver et godt overblik over hvilke regioner specifikke grupper kontrollerer, og U.S. kan ses rydde op i disse områder kontrolleret af narko kartellerne.  Fra Tijuana Cartel syd for San Diego og hele vejen til Gulf Cartel syd for Texas langs the Gulf of Mexico, bliver hver region kontrolleret af organiserede kriminelle bander der arbejder under et mexicansk kartel.
3. En U.S. grænse sektor, Tucson, har spejdere fra mexicanske karteller arbejdende inden for U.S.
Det fjerntliggende regioner i the Tucson Sector i  Arizona har Sinaloa Kartel spejdere der kommer ind i U.S. og benytter radioer for at rapportere om grænsepatruljernes tilstedeværelse for dermed at guide de illegale immigranter og narkotika udenom. Disse spejdere er undertiden U.S. borgere. De skjuler sig ofte på bjergtoppene og kan ringe til Kartel der derpå kan sende ‘angrebshold’ ud efter de som benytter området uden tilladelse fra kartellet - og det på trods af det er på U.S. jord.
4. U.S. grænsepatruljerne langs grænsen er ofte nervøse for at være mål for de mexicanske karteller.
Trods det de bor i U.S ønsker forbundsagenter ikke at være kendt af de narko karteller de bekæmper. Hvis det sker er medlemmer af kartellerne i stand til at hævne sig med forskellig midler. I 2016, blev en kvinde arresteret for på falsk vis at hævde at en U.S. DEA agent modtog bestikkelse fra karteller; kvinden trak senere sin beskyldning tilbage. På lignende vis, i 2014, nedbrændte Mexico’s Gulf Cartel hjemmet af en detektiv hos  Starr County High-Intensity Drug Trafficking Area Task Force, rapporterede The Monitor. Pyromanbranden skulle være gengæld for en serie narkorelaterede anholdelser som enheden havde foretaget.
5. U.S. bander agerer som smuglere og hjælpere for mexicanske karteller, dette sker langs grænsen og så langt nordpå som Minnesota.
Denne kendsgerning bevises bedst ved nyheden der dukkede op i 2014 da et Sinaloa Cartel methamphetamine lagerejendom blev plyndret i St. Paul Minnesota. Det mexicanske kartel hyrede bandemedlemmer fra Californien og fløj dem til St. Paul hvor de foretog røveriet. To teenagere blev bortført og tortureret - den ene fik næsten sin finger klippet af -  i U.S. forsøgte bandemedlemmerne at hindre at teenagerne gav info om røveriet.
6. Offentlig korruption hos både U.S. politikere og politibetjente er almindelig langs grænsen.
Der er korruption i enhver amerikansk by, dog har forbundsmyndighederne lagt mærke til en forholdsvis stor øgning i offentlig korruptionsager i byer ved U.S. grænsen. Politibetjente, sheriffer, forbundsagenter og andre embedsmænd inden for lovhåndhævelse er faldet for kartellernes lokken med kontanter. En af de mest berømte sager i South Texas drejede sig om Hidalgo County Sheriff Lupe Trevino der modtog penge fra en mexicansk kartelleder for modydelser. Sammen med Trevino var hans afdeling og enheder der er beskæftiget med narko i gaderne og kriminalitetsforhindrende programmer også i gang med at stjæle narkosendinger og sælge dem videre. Praksis med at benytte betjente til at stjæle narkoladninger fortsætter med at være i brug hos forskellige afdelinger der abejder langs grænsen.
7. Mexicanske kaerteller betales og støttes ved illegal immigration. Ingen krysder grænsen unde at etale kartellerne.  
Samtidig med de mexicanske narkokarteller fortsætter med at udøve kontrol over deres territorier er deres hensynsløse metoder benyttet i deres andre ‘forretningsmodeller’ f.eks. menneskesmugling. Tilstedeværeslen af kriminelle elementer har gjort “stræben efter the American Dream” til et mareridt. Ulovlig immigration i konstant øgning, kvinder bliver voldtaget og enhver der vover at krydse grænsen uden at betale ‘afgiften’ til kartellet kan imødese alvorlige konsekvenser. Mexicanske narkokarteller benyttede også helt rutinemæssigt menneskesmuglergrupper som afledning til deres større narkosendinger over floden; nogle af de illegale immigranter der ikke er i stand til at betale deres smugler ‘afgift’ bliver tvunget til at medføre narko.
8. Nogle afdelinger af the Gulf og Los Zetas kartellerne tjener ofte langt mere på menneskesmugling end på narko.
Ifølge en rapport fra by the Texas Department of Public Safety, tjente Mexico’s Gulf Cartel $38 millioner ved menneskesmugling alene i sommeren 2014. Rapporten nævner at “næsten alle de illegale der ulovligt er kommet ind i the United States har gjort brug af smuglerorganisationer (AS0s) som så at sige alle har forbindelse med mexicanske narkokarteller.”
9. Illegale immigranter bortføres ofte af de karteller de betaler for at få lov til at krydse grænsen il U.S.
Oveni i ‘smuglerafgiften’ der løber op til adskillige tusind dollars, ja titusinder afhængig af hvorfra immigranten kommer, så tjener kartelmedlemmerne også ekstra ved at kidnappe og kræve løsepenge for de som de smugler. Slægtninge tvinges til at sende penge til narkellet i Mexico for at ikke deres slægtninge skal blive lemlæstes.
Brandon Darby is managing director and editor-in-chief of Breitbart Texas. He co-founded the Cartel Chronicles project with Ildefonso Ortiz and Stephen K. Bannon. Follow him on Twitter and Facebook. He can be contacted at bdarby@breitbart.com.
Ildefonso Ortiz is an award-winning journalist with Breitbart Texas. He co-founded the Cartel Chronicles project with Brandon Darby and Stephen K. Bannon.  You can follow him on Twitter and on Facebook.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails