fredag den 6. oktober 2017

Skjult våben - Bøssebomben

BøssebombenAlle sten skal vendes når The United States militæret leder efter teknologiske løsninger for at vinde i krigens teater.


The Manhattan Project i 2. Verdenskrig er et af de mere velkendte eksempler, men amerikansk militærhistorier har så rigeligt med andre. En esoterisk af slagsen:


Under den Amerikanske Revolution  kom opfinderen David Bushell frem med en ide for at kæmpe mod briternes blokade af amerikanske havne - en indretning vi nu kalder u-båden.
Nogle ideer har dog mere været skrupskøre, end de har været videnskab. Et ypperligt eksempel? BØSSEBOMBEN!


I 1994 forskede Wright Laboratory - del af U.S. Air Force - i mulighederne for at benytte feromoner som et våben mod fjendtlige tropper. Forslaget krævede dog en årlig ydelse på 7,5 millioner dollars for at konstatere om fjendtlige kombattanter, overdouchet en masse, med kvindelige feromoner, ville forårsage en biologisk reaktion hos tropperne. Hvis det gik helt ideelt var hensigten med det tre sider lange forsalg at de berøre soldater ville synes deres ‘med-brødre-med-våben’ helt og aldeles seksuelt uimodståelige. (ifølge BBC) og Fox News bemærkede at “et smagløst, men fuldstændigt ikke-dødeligt eksempel ville være stærke afrodisiaka, især hvis kemikalikerne også medførte homoseksuel opførsel.” ‘Våbnet blev omtalt med øgenavnet ‘Bøssebomben’ kort efter det blev opdaget af en gruppe der holdt øje med hvad militæret brugte penge på via en Freedom of Information Act anmodning
.
Under kraftig påvirkning af feromoner???


Wright Laboratory (nu opløst, men ikke af ovennævnte årsag) modtog aldrig betaling til yderligere forskning.


Bonus fakta: The Manhattan Project’s har sin begyndelse ved et brev der kan ses her, skrevet af Albert Einstein (dog mest forfattet af den østrig-ungarske fysiker Leó Szilárd) til præsident Franklin Delano Roosevelt, hvor nødvendigheden af en atombombe betones (og at Nazi Tyskland var i færd med at udviklen en sådan).


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails