fredag den 13. oktober 2017

Che kommer på frimærke i Irland - en hån mod hans ofre

Vil Irland komme med et frimærke med Che på for at mindes hans ofre?

Det er forbløffende hvad en film om en fyr der kører rundt i Sydamerika på motorcykel kan gøre for et rygte.

For få dage siden mindedes vi 50 årsdagen for Che Guevaras henrettelse i Bolivia. I går erfarede vi at Irland har besluttet at ære Che med et frimærke.

Her er fortællingen fra Lucinda Creighton:   
Guevara’s portræk ser muligvis godt ud på en t-shirt, eller et frimærke for den sags skyld, men selv ikke en hoben revisionisme eller blødgøring fra politikere kan fjerne den kendsgerning at han I KK E var de fattige og udstødtes mester og fortaler.
Han var en farlig nidkær person der oprettede en dødspatruljer til at torturere og myrde politiske modstandere. .
Hvis hans formål havde været at fjerne det fascistiske Batista regime ville han have standset da den mission var fuldført.
I stedet erstattede han og hans venner Fidel og Raul Castro et dødbringende og morderisk regime med et andet.
De har vist sig at være lige så blodtørstige som fascisterne de erstattede.   
Det er god nok!

Historien om frimærket går ud på at Che’s forfædre kom fra Irland til Argentina. OG??? Bliver han derved irer?

Her følger så resten af den besynderlige historie

Che var ikke en fyr der gik ind for “diversitet.” Hans citater driver af racisme og det vi i dag kalde “homofobi.” som Humberto Fontova gør opmærksom på.

Gad vide hvad Che ville mene om Irlands homoseksuelle premierminister? Det kommer vi aldrig til at vide med sikkerhed. Men vi ved dog hvordan Castro regimet behandlede homoseksuelle på Cuba, som der fortælles i  the Telegraph:   

Som andre cubanere, herunder nogle præster betragteds “afvigende ideologier,” homoseksuelle i 1960’erne der blev sendt til arbejdslejre for genuddannelse og “rehabilisering.”

Diskriminationen fortsatte i 1970’erne, hvor bøsser, i særlig grad kunstnere der var bøsser og forfattere blev vanæret eller i visse tilfælde tvunget i eksil.

Dette frimærke er en fornærmelse mod sandheden og især de mange der blev ofre for Ches metoder. Der er absolut intet positivt ved at sætte denne karl på et firmærke, medmindre du hader USA og ønsker at benytte hans portræt som symbol på det.

P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails