mandag den 9. oktober 2017

Cubanske læger i Brasilien vil ikke længere være slaver af Castro

Cubanske læger i Brasilien vil ud af aftalenSamtidig med vi diskuterer de yderst velbetalte NFL spillere der er på ‘knæ’ så lad os tale om virkelige mennesker der søger noget retfærdighed.


Baggrunden er at Cuba har benyttet landets læger som en eksportartikel. Man har indgået en aftale med, f.eks. Brasilien, og sender læger dertil for at arbejde og så får Castro A/S dollars retur. Cubanske baseball spillere på øen kan ikke knæle i protest over dette korrupte system.


For nogle dage siden besluttede nogle cubanske læger i Brasilien at lægge sag an mod Castro regimet. De ønsker at komme ud af dette arrangement, som vi kan se af denne rapport fra the New York Times:    
I et yderst sjældent tilfælde af kollektiv modstand har snesevis af cubanske læger der arbejder i udlandet for at tjene penge til deres familier og deres land lagt sag an for at bryde med Cubas regering. De kræver at blive sat fri af det en dommer kalder “en form for slavearbejde.”
Tusinder af cubanske læger arbejder i udlandet på kontrakter med Cubas myndigheder,
Lande som Brasilien betaler øens kommunistiske regering millioner af dollars hver måned for de medicinske tjenesteydelser, og lægerne er således Cubas mest indbringende eksport’vare.’
Men lægerne får kun en lille andel af de penge, og et stadig større antal af dem i Brasilien gør oprør. I det sidste år har mindst 150 cubanske læger lagt sag an ved brasilianske domstole for at udfordre arrangementet. De kræver at blive behandlet som uafhængige foretagender der tjener fuld løn, ikke agenter for den cubanske stat..
“Når man første gang forlader Cuba opdager man mange ting man ellers har været blind overfor,” sagde Yaili Jiménez Gutierrez, en af lægerne bag søgsmålet.
“Der kommer et tidspunkt hvor man bliver træt af at være slave.”
Cubanske kunstnere og atleter er hoppet af i udlandet under deres rejser og det i årtier. De fleste af dem er endt i United States. Men søgsmålet i Brasilien repræsenterer et usædvanligt ‘oprør’ rettet mod en af Cubas mest udprægede indsatser.
At sende læger udenlands er ikke kun en metode Cuba benytter for at tjene penge, som landet i den grad har brug for, men hjælper også med til at give det indtryk at Cuba er helt fremme i skoene inden for lægeverden, og helt rutinemæssigt hjælper til når der er behov rundt om i verden.
I sandhed en besynderlig metode!


Vi håber at de får en ordentligt sagsbehandling i Brasilien. Jeg aner ikke om de fleste brasilianere, ved at den cubanske læge der behandler dem arbejder under denne ordning. Mange brasilianere kan muligvis tro at dette blot er en cubansk læge der har forladt øen som mange andre cubanere gør.    


For et par år tilbage lyttede jeg til et interview på Radio Marti med en cubansk læge der var hoppet af, og han forklarede at denne eksport af læger og sygeplejersker drænede Cuca for lægefagligt personale. Han sagde at Cubas hospitaler manglede læger fordi de alle blev eksporteret for at få hård valuta til regimet.


Vi vil holde øje med denne sag i Brasilien,. Lad os, igen, igen håbe de får en retfærdig høring og opnår asyl, hvis de beder om det.


P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.


http://www.americanthinker.com/blog/2017/10/cuban_doctors_in_brazil_want_out_of_the_deal.html#ixzz4uL7afjKB

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails