søndag den 31. august 2008

Når sandhed redigeres!

Gode nyheder er ingen nyheder


Paul Greenberg

Det var så nemt at pege fingre af generalen da alle odds var imod ham; det krævede nemlig politisk mod at støtte ham. Har du hørt noget til de gode nyheder fra Mosul, Irak, al Queda's sidste tilholdssted i en by i Irak? Den gode nyhed der, at det ikke længere er et al Queda tilholdssted. Takket været de seneste amerikanske og irakiske modangreb. Men du har højst sandsynlig ikke hørt om denne pragtfulde udvikling. Amerikanske sejre får nemlig ikke særlig megen opmærksomhed i dette land - et mønster der kan føre tilbage til David Halberstam's velmagtsdage som en New York Times krigskorrespondent og baggrunds 'medspiller' i Vietnam. Hvis man skal have nyheder om sejre, da må amerikanerne holde øje med den udenlandske presse. F.eks. the Times i London som havde en artikel af Marie Colvin forleden dag. Hun rapporterede at "Amerikanske og Irakiske styrker driver al Queda ud af deres sidste tilholdssted i den nordlige del af landet som kulminationen på en af de mest bemærkelsesværdige sejre i krigen mod terror."

Hvem kunne dog vide det? Jeg må have overset historien i the New York Times. Jeg fandt den heller ikke på AP. Jeg hørte heller ikke om den på National Public Radio. For hos mange af de amerikanske medier er gode nyheder ingen nyheder.

Men der er håb forude. Virkeligheden indhenter snart passivitetetn. Selv på New York Times. I en hovedartikel på forsiden rapporterer Times' Steven Lee Myers at Pentagon allerede har påbegyndt tilbagetrækningen af kampstyrker eftersom indsatsen (Surge) indfrier sit formål, og at man overvejer yderligere reduktion i Amerikanske landstyrker i Irak. For at citere hr. Myers: "En sådan tilbagetrækning ville være en bemærkelsesværdig vending fra krigens uheldige udvikling i 2006-2007...Sikkerheden i Irak er forbedret væsentligt, ligesom tilliden til den irakiske regerings militær og politi er styrket, hvilket stiller yderligere reduktioner (hos de amerikanske troppestyrker) i udsigt, hvilket var noget man knap kunne forestille sig for et år siden."

Noget man knap kunne forestille sig, for nogle. Sidste år argumenterede senator Barack Obama, der nu har opnået sit partis nominering som præsidentkandidat for, at indsatsen (Surge) ville fejle: "Jeg er ikke overbevist om at 20000 ekstra tropper i Irak vil kunne løse den sekteriske vold derovre. Faktisk tror jeg det vil udrette det modsatte."

Men regn ikke med at kunne finde disse -antiindsats- udtalelser på hr. Obama's webside længere. De er netop blevet fjernet. Og erstattet af en ny mere militant holdning. For at låne et udtryk fra Ron Ziegler, Richard Nixon's håbløse pressesekretær: "Dette er en operativ udtalelse. De andre er uoperative."

Der findes således ikke længere nogen tegn på Obama's webside om det han så ofte har gentaget om, at amerikansk politik i Irak er dømt til fiasko. Det er blevet kastet bort ned i glemselen. Winston Smith, hvis job som Minister for Sandhed i bogen "1982" var at omskrive historien, ville til fulde kunne forstå denne handling. Intet er mere bestikkeligt end fortiden - i hvert fald på din egen hjemmeside.

Samtidig med at Obama forkastede de amerikanske udsigter i Irak sidste år latterliggjorde hans hovedrival til det Demokratiske partis nominering, Hillary Clinton, den øverstkommanderende David Petraeus, ved at sige, at en offentlig høring ville fremvise en "troværdighedskrise", hvis man havde tillid til hans forudsigelsers sandfærdighed.

Disse forudsigelser har nu vist sig at have været endnu mere pålidelige end selv generalen kunne have håbet på dengang. Men vi mangler stadig at få en undskyldning fra fru Clinton for hendes undergravende bemærkning, men det kan nok ikke forventes.

Ja, sejr i Irak var noget man knap kunne forestille sig for et år siden - men kun for nogle. Det var dog noget den nye øverstkommanderende i felten forestillede sig og så selvfølgelig en ældre US senator John McCain, der bakkede op om generalens plan dengang det ikke var populært at gøre det.

Det var så nemt at pege fingre af generalens da alle odds var ham imod; det krævede nemlig politisk mod at støtte ham.

På nuværende tidspunkt vil det være en "troværdighedskrise" at sætte sin tillid til Barack Obamas militære dømmekraft - eller Hillary Clintons ydmyghed.

http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=525CF840-5535-4399-A287-6EBBED69D1AA

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails